Fullasztó atmoszférájú vérfürdő lett az első Alien-kisfilm

A Fox stúdió A nyolcadik utas: a Halál 40. évfordulójára időzítve tette ki a Youtube-ra az Alien: Containmentet.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a Port.hun, pénteken elstartolt a 20th Century Fox és az IGN magazin együttműködésével az a webes minisorozat, amelyet fiatal filmesek készítettek A nyolcadik utas: a Halál mozis bemutatójának 40. évfordulójára. Az első epizód, a 9 és fél perces Alien: Containment címen már meg is tekinthető online. Ebben a Weyland társaság Borrowdale nevű teherhajója megsemmisül, a legénység négy túlélő tagja pedig egy mentőhajóba zárva próbálja kitalálni, mi történt, és nem fertőzött-e valamelyikük. Érdemes a stáblista végét is megvárni, van ugyanis egy meglepetésjelenet az utolsó másodpercekben!

Figyelem! A lenti Alien-kisfilm a nyugalom megzavarására alkalmas, véres és erőszakos jeleneteket tartalmaz, megtekintése szigorúan csak felnőtteknek ajánlott! Ezt mérlegelve kattintson mindenki az alábbi videóra!

A minisorozat elkészítésénél a stúdió fő irányelve az volt, hogy az 550 jelentkező közül ki tudja leginkább megidézni Ridley Scott, H.R. Giger és Dan O’Bannon ma már kultikus népszerűségnek örvendő Alienjét. Vagyis a fullasztó atmoszférájú űrhajóbelsőket, a hidegrázós menekülős jeleneteket és a jól ismert, sötétben bujkáló rémséget. A Containment a szemmel láthatóan low budget díszletek és speciális effektek ellenére is egész jól vizsgázott, kíváncsi leszek a következő részekre is. Ezek az alábbiak lesznek:

  • Április 5.: Alien: Specimen – Julie, a botanikus éjszakai műszakban dolgozik egy távoli űrkolónia üvegházában. Amikor egy titokzatos rakományból megszökik egy idegen faj mintapéldánya, feszült macska-egér harc veszi kezdetét.
  • Április 12.: Alien: Night Shift – Másnaposan és kábán kerül elő egy korábban eltűntnek hitt űrkamionos, és amikor az állapota rosszabbra fordul, egy fiatal munkásnő elhatározza, hogy utána jár a történteknek.
  • Április 19.: Alien: Ore – Egy keményen dolgozó bányászasszony felfedezi, hogy a társa titokzatos körülmények között életét. Döntenie kell: elmenekül, vagy figyelmen kívül hagyva a bányavezetőség utasításait, szembenéz félelmeivel, és harcba száll a gyilkossal.
  • Április 26.: Alien: Harvest – Egy sérült űrkombájn legénységének már csak percei vannak hátra. Egyetlen reményük, hogy egy mozgásérzékelő szenzorral megtalálhatják az evakuációs űrkomphoz vezető utat, mielőtt a fedélzeten ólálkodó, titokzatos árny találja meg őket...
  • Április 26.: Alien: Alone – Hope, az Otranto nevű, vegyi anyagokat szállító, elhagyatott teherűrhajó egyetlen életben maradt tagja felfedez egy rejtett szállítmányt, mindent kockára téve igyekszik beindítani a ronccsá vált űrhajót, hátha így élő emberekre lel. Csakhogy valami egészen mást talál... 

(via IGN)