George Clooney A 22-es csapdájával tér vissza a képernyőkre

A színész fogja rendezni Joseph Heller A 22-es csapdája című zseniális regényéből készülő sorozatot, és szerepelni is fog benne.

20 évvel a Vészhelyzet után George Clooney-t ismét láthatjuk a képernyőkön: a Paramount jelentette be, hogy egy hatrészes sorozatot forgatnak A 22-es csapdájából, melynek rendezője és egyik szereplője is a sármos színész lesz. A munkálatok 2018 elején kezdődnek.

George Clooney a Vészhelyzetben

 

A regény helyszíne Olaszország, 1943. Cathcart ezredes folyton emeli az amerikai bombázópilóták bevetésének számát. Yossarian kapitánynak és társainak nincs más lehetősége, minthogy megpróbálja orvosi úton leszereltetni magát. Ezzel azonban beleesnek a huszonkettes paragrafus csapdájába. A szabály szerint ugyanis leszerelni csak azt a katonát lehet, aki ezt az elmeállapotára hivatkozva kéri. Aki viszont ezt kéri, az nyilvánvalóan nem lehet őrült, csupán ki akarja magát vonni a harci állományból. Vagyis nem szereltethető le.


A most 56 éves Clooney fogja Cathcartot alakítani, Grant Heslov lesz a sorozat producere. A forgatókönyvet Luke Davies és David Michôd írták, akik résznek az executive produceri munkálatokban is.

via The Guardian