George R.R. Martin kikotyogta, mikor fog játszódni a Trónok harca spin off

5000 évvel korábbi időszakot mutat be, nem lesz benne se Vastrón, se Targaryen család. Lesznek viszont Mások!

George R. R. Martin már megint nem fért a bőrébe, és nagy lelkesedésében ismét elárult egy-két dolgot a készülő Trónok harca előzménysorozatról – ezúttal az Entertainment Weekly magazinnak adott interjújában. Csak nehogy megint megharagudjon rá az HBO vezetősége az idő előtti szivárogtatás miatt, mint legutóbb, amikor az író már kész tényként kezelte, hogy A hosszú éjszaka lesz a Trónok harca spin off címe.

A 70 éves sztárszerző többek között azt a pletykát is eloszlatta most, mely szerint az előzménysorozat tízezer évvel a Trónok harca eseményei előtt fog játszódni:

5000 évvel korábban játszódik, amikor Westeros még nagyon más hely volt. Nem állt még Királyvár, nem volt még Vastrón, és nem voltak Targaryenek sem, hiszen Valyria is még csak nemrég lett egy sárkányokkal megerősített, nagy birodalom. Egy teljesen más, öregebb világot mutatunk majd meg, és ez a munka a reményeim szerint legalább olyan izgalmas és szórakoztató lesz, mint az eddigiek.

A sorozat két fő kreátora George R. R. Martin és Jane Goldman lesznek. Goldman igencsak szép karriert futott már be Hollywoodban: korábban olyan filmeken dolgozott forgatókönyvíróként, mint a Ha/verA fekete ruhás nő, a retró X-Menek és a Kingsman 1-2. Az egyes epizódok azt a folyamatot mutatnák majd be, ahogy a dicsőséges Hősök Kora a westerosi történelem legsötétebb időszaka fordul át a Mások és a Falon túliak jelentette fenyegetettség miatt. Ez volt ugyanis az az időszak, amikor északon az Elsők és az Erdő Gyermekei egy ideig egymás ellen harcoltak, de végül összefogtak a közös ellenség, a White Walkerek legyőzése érdekében.

És ez volt az a daliás időszak is, amikor a Stark család mitikus királya, Építő Brandon felismerte, hogy a vadak és a Mások jelentik az igazi veszélyt Westerosra, ezért felépíttette a birodalma északi határán a 700 láb magas, 300 mérföld hosszú Falat. Úgyhogy azért lesznek ismerős nevek és helyszínek az előzménysorozatban is, ami bizonyára ezer másik szállal fog majd kötődni a 2019-ben véget érő Trónok harcához. (via Geektyrant)