Gerard Butler kissé tolakodó

A Hollywoodba szakadt skót színész az egész hétvégén betolakodik az auránkba, és az alábbi cikkbe csak azok a filmjei kerültek, amik nézhető időpontban kerülnek a tévébe!

Attila, Isten ostora (2001)

Az ekkor még tejfölös szájú Gerard Butler a világhódító hun uralkodó, amit az eredetileg tévés minisorozat formátumban elkészült darab természetesen csakis pozitív fényben állít be, bár elismerik, voltak áldozatok, de minek mentek oda? A lényeg, hogy időszámításunk szerint a IV. században egy harcos nomád nép jelent meg a Római Birodalom határán, élükön a kiemelkedő hadvezér, a korán árvaságra jutott Attila állt, akit oly sok igazságtalanság ért, nem csoda, hogy maga akarta irányítani az egész világot, és ehhez megvoltak a megfelelő képességei. És eszközei!

Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője (2003)

Pandora Szelencéjét a titokzatos Hold templomában rejtették el, amelyet egy földrengés újra felszínre hozott. Azt beszélik, a legsötétebb gonosz erő lakozik benne, mely valaha létezett. Egy megszállott egykori Nobel-díjas tudósból lett bio-terrorista éppen emiatt vadászik rá, és a rettenthetetlen brit régész lányra, Lara Croftra (Angelina Jolie) és társaira vár a feladat, hogy megmentsék a világot, és előbb találjanak rá a baljóslatú tárgyra, amire az ázsiai alvilág ura is feni a fogát. És még szerencse, hogy Lara régi ismerőse egy jóképű kalandor, akit maga Gerard Butler alakít!

P.S. I Love You (2007)

Íme Gerard Butler legromantikusabb filmje, amiben egy halott férjet játszik, akit holtában is csak felesége boldogsága érdekel! Merthogy kedves neje (Hilary Swank) az ő váratlan halála után összeomlik, és nem akar tovább élni. Ám hősünk gondolt erre, a halála előtt számos levelet írt a nejének, melyek segítségével talán úrrá lehet fájdalmán. Az első a nő harmincadik születésnapján érkezik. Volt párja arra kéri, mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban újabb és újabb üzenetek jönnek a régi kedvestől, újabb és újabb kalandra buzdítva az asszonyt.

A csúf igazság (2009)

A pasi (Gerard Butler) szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő (Katherine Heigl) szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze, és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere, fogadást kötnek. A férfi vállalja, hogy bebizonyítja a főnökének, a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz, és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak. És tegyük hozzá, Butlernek jól áll az arrogancia!

Exférj újratöltve (2010)

Ami azt illeti, bár tud vicces lenni, Gerard Butlert nem arra teremtette az úristen, hogy vígjátékokban szerepeljen, és a helyzet ennek pont a fordítottja Jennifer Aniston esetében. Ezért is olyan jó páros ők ketten. Merthogy egyikük egy lecsúszott fejvadász és óvadékügynök, a másik pedig egy oknyomozó újságírónő, aki történetesen a volt felesége, és akit valami apró vétség miatt el kell kapnia. Ami jó alkalomnak tűnik a régi sérelmek megtorlására, csakhogy az elfogatási parancs valójában egy halálos ítélet, a nőt el akarják hallgattatni. Eltelik egy kis idő, mire ez hősünknek leesik, de a végén csak összeáll a kép!

Egyiptom istenei (2016)

Íme, egy sok szempontból elképesztő film, amit nehéz hová tenni! Merthogy istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit az ókori mitológia ihlette szuperprodukcióban, aminél valószínűtlenebbet ritkán látni. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene magához ragadja Egyiptom trónját, az egykor virágzó birodalmat káoszba taszítja. Lázadó halandók egy csapata Bekkel (Brenton Thwaites), a szerelmes ifjú tolvajjal az élen szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. Vajon sikerül nekik?