Gordon Ramsay: Új utakon

Mit tanulhat egy skót sztárséf a maoriktól, a berberektől, vagy épp az inkáktól? A National Geographic új sorozatában Gordon Ramsay bejárja a világot, és közben új ízeket keres Perutól Új-Zélandig és Marokkótól Hawaiig!

A világ végtelenül sokszínű, és ez az ízekre, receptekre és konyhai trükkökre is igaz – ezt a tényt igyekszik bebizonyítani új sorozatában Gordon Ramsay, világkörüli gasztronómiai kalandozása során olyan lenyűgöző helyeket felkeresve, mint Peru, Marokkó vagy éppen Laosz.

Az autentikus helyi alapanyagok megismerése és beszerzése érdekében akár nyaktörő hegyoldalakon is felkapaszkodik, sőt a Mekong vagy a tenger mélyére is lemerül, mindig ugyanazon cél által vezérelve: új inspirációt találni konyhaművészete gazdagításához.

Az epizódokban Ramsay-nek többek közt a következő kalandokban van része:

• Dzsungeltúrát tesz Laoszban, mely során társaival hangyapetéket gyűjt, valamint víz alá merül csigák és tutajpoloskák után kutatva.

• Megkísérel maori módra csupasz kézzel angolnát fogni Új-Zélandon.

• Kipróbálja magát a szigonypuskás halfogásban Hawaii partjainál a legendás búvár, Kimi Werner társaságában.

• Dühöngő hóvihar közepette megmászik egy függőleges sziklafalat Alaszkában, hogy különleges növényeket gyűjtsön egy helyi ételspecialitás elkészítéséhez.

• Kötélen leereszkedik egy vízesésen, hogy helyiekkel gombát gyűjtsön Marokkóban.

• Meredek sziklafalon kísérti az Istent féreggyűjtés közben – mely igazi ínyencfalatnak számít Peruban.

A Gordon Ramsay: Új utakon című sorozat augusztus 11-től vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic műsorán.