George R.R. Martin elárulta, miért nem halad az utolsó két Trónok harca-regénnyel

Lassan ír, és sok dolog elvonja a figyelmét. Például az Emmy-gála meg az interjúk.

A hétfői Emmy-díjátadó gálán, ahol kilenc díjat kapott a Trónok harca tévésorozat, tiszteletét tette a sorozat alapjául szolgáló regények írója, George R. R. Martin is. És ha már ott volt, készségesen válaszolt az újságíróknak, akik azt firtatták, miért késik ennyit az utolsó két regénye, mit csinál mostanában, hogy ennyire nem halad a könyvekkel, ki szokott-e nézni a forgatási helyszínekre?

Kimenni a forgatásra nagyon szórakoztató elfoglaltság. De mivel nekem ott igazából nincs semmi dolgom, azt hiszem, jobb, ha inkább otthon maradok, és nem utazom el Horvátországba, Spanyolországba és Írországba, mert még meg kell írnom két könyvet.
Forrás: Rich Polk/Getty Images for IMDb

 

Még mindig a Winds of Winteren dolgozom, amit már négy évvel ezelőtt be kellett volna fejeznem. De nagyon lassan írok, a sztori is nagyon összetett, és mindig akad valami izgalmas dolog, ami hátráltat a munkában.

Az Uproxx epés kommentárja szerint például pont ilyen izgalmas hátráltató tényező lehet egy-egy Emmy-gála afterpartyja meg a többi hakni, ahol Martin a fotósok és újságírók gyűrűjében sztorizgat. Ahelyett, hogy a sok buli helyett inkább magára zárná a dolgozószobája ajtaját, és lepötyögne 20 oldalt az utolsó két könyvhöz – az utolsó regény, a Sárkányok tánca ugyanis 7 évvel ezelőtt, 2011-ben jelent meg!

A Variety magazinnak viszont arról áradozott az író, hogy bár megérti a két showrunnert, David Benioffot és D.B. Weisst, valamint a színészeket, amiért új elfoglaltságokat keresnének maguknak 8 évadnyi Trónok harca után, de ő már alig várja, hogy elkezdődjenek az öt előzménysorozat érdemi munkálatai az HBO-nál, mert tele van ötletekkel. (via The Hollywood Reporter)