Gyönyörű nők minden napra

Édesítse meg a hétvégét a tengerparton végigvonuló Monica Bellucci, a kőkeményen is gyönyörű Jessica Chastain, esetleg a színésznőnek sem utolsó Jennifer Lopez a legbizarrabb kosztümökben!

Péntek: Maléna (2000)

Amelna

Maléna szép és vonzó fiatal nő. Nemrég költözött az álmos szicíliai kisvárosba, miközben a férje a fronton harcol. Amikor Maléna végigmegy az utcán, vágyakozó férfiszemek és a feleségeik pletykái kísérik minden lépését, és tizenéves srácok biciklin járnak a nyomában, csakhogy csodálhassák szépségét. A fiúk között van az élénk fantáziájú Renato, akit vágyai a fantázia világába röpítenek. Ám ahogy telnek-múlnak az évek, és az egyre jobban magára maradó Malénának és a fiúnak is szembesülnie kell a könyörtelen valósággal. Az ezredfordulón Monica Bellucci volt az európai film legszebb érett szépsége, és Koltai Lajos ezt tökéletesen hangsúlyozza ki itt, ami hozott is egy legjobb operatőri Oscar-jelölést Giuseppe Tornatore filmjének – a másik jelölést Ennio Morricone filmzenéje kapta.

Szombat: Miss Sloane (2016)

Elizabeth Sloane az egyik legkeresettebb és legfélelmetesebb lobbista Washingtonban, rettenthetetlen a politikai kulisszák között és mögött zajló összecsapásokban. Ravasz, kitartó és erős, aki mindent megtesz, hogy sikerre vigye az általa képviselt ügyet. Ezúttal nehéz fába vágta fejszéjét, pályafutása legerősebb ellenfelével találja magát szemben: a fegyvergyártóknak nem tetszik, hogy a kongresszus szigorítani szeretne a fegyvertartási szabályokon. Hősnőnknek nagy árat kell fizetnie, ha le akarja győzni őket, és a vörös hajú, gyönyörű Jessica Chastain tökéletesen tükrözi ezt a fajta elszántságot, okosságot és keménységet, de képes megmutatni az érzékeny oldalát is, ami részben a saját érdeme, részben John Madden (Szerelmes Shakespeare) rendezőé.

Vasárnap: A sejt (2000)

Volt idő, amikor Jennifer Lopez legalább annyira számított színésznőnek, mint énekesnőnek, és nem is feltétlen alaptalanul. Remek volt George Clooney oldalán a Mint a kámforban, érzékeny a Halálkanyarban, és elképesztően szép itt, Tarsem Singh rendezői bemutatkozásában. Singh a videóklip világából érkezett – legemlékezetesebb munkája az R.E.M. Losing My Religion című dalához készült, és A sejt maga is olyan, mint egy gigászi videóklip. A történet zöme ugyanis egy kómában fekvő pszichopata sorozatgyilkos agyában zajlik. Ide kell behatolnia a JLo által játszott gyerekpszichológusnak, hogy megtudja, hol tartja fogva a férfi utolsó áldozatát, és ez a világ olyan, mint egy csapdákkal – és csodálatos kosztümökkel – teli labirintus.