Ha a Bakancslista megnézése a bakancslistádon van, akkor szombat este kipipálhatod

És még ezen kívül is sok jó filmet leadnak szombaton. Bárcsak mindig hosszú hétvége lenne!

A bakancslista - Film+, március 16. szombat, 18.40h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

Mennyei Királyság - Moziverzum, március 16. szombat, 18.45h

Balian (Orlando Bloom), a hitét vesztett patkolókovács származása ellenére a Szentföldre utazik, ahol akaratlanul is a háború középpontjába kerül. Ám Jeruzsálem hamis csillogása, a lovagok, Tiberias (Jeremy Irons) és Guy de Lusignan (Csókás Márton) ármánykodása közepette beleszeret a szépséges hercegnőbe, majd vezéralakja lesz az eseményeknek. Végül minden bátorságát és tudását összeszedve megpróbálja megvédeni a várost a legendás Szaladin (Ghassan Massoud) hatalmas seregével szemben.

Shop-stop - Comedy Central, március 16. szombat, 20.55h

Vannak üzletek, amelyek különösen vonzzák a rigolyás különc vevőket. Ilyen a New Yersey-beli Quick Shop is.
A 22 éves Dantéra zord hajnal virrad. A főnöke felhívja és megkéri, hogy ugorjon be a kora reggeli műszakba helyettesíteni. Úgy volt, hogy sokáig alszik, szórakozik, csajozik; ehelyett az üzletben sorozatosan balul ütnek ki a dolgok. Ráadásul a barátnője szexuális partnereinek nem csekély számával idegesíti. Aztán itt van még Randal, a szomszédos videokölcsönzőben kiszolgáló kollégája, aki állandóan Danténál lóg és szemérmetlenül inzultálja a hóbortos vevőket.

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, március 16. szombat, 21h

Paul Edgecomb börtönőrként szolgál a Cold Mountain fegyház siralomházában a múlt század harmincas éveiben. Az E blokkban halálraítéltek várják, hogy végig menjenek a halálsoron - a folyosón, amely a villamosszékhez vezet. Edgecomb úgy gondolja, már semmilyen meglepetés sem érheti. Ám minden megváltozik, amikor új rab érkezik az E blokkba. Az óriás termetű fekete férfit, John Coffeyt az esküdtszék két fehér gyermek meggyilkolásáért ítélte halálra. A férfi azonban egyáltalán nem tűnik gyilkosnak, sőt, egészen különös képességekkel rendelkezik. Stephen King regényéből.

Kavarás - RTL Klub, március 16. szombat, 21.05h

Az első randik szabálya egyszerű: tégy próbát, dönts gyorsan, ha pedig nem tetszik a másik, lépj le azonnal - és örökre. E film férfi hőse (Adam Sandler) így is tenne. Amikor első randija az egyébként kedvesnek tűnő szöszivel (Drew Barrymore) nem jön össze, elegánsan távozni készül ám a sors úgy hozza, hogy kénytelen mellette maradni. Méghozzá összezárva egy családi üdülőhelyen, korábbi házasságaikból származó gyerkőceik víg társaságában.
A kezdeti ellenszenvből gyors utálat lesz. Azután sok bonyodalom következik, és közben a férfi és a nő fokozatosan felfedezi, hogy a másik nem is olyan kiállhatatlan, mint első látásra hitte.

A diktátor - Humor+, március 16. szombat, 21h

Haffaz Aladdin tábornok hatéves kora óta vezeti az olajban gazdag, ám elszigetelt észak-afrikai Wadiya köztársaságot. Mindent megtesz azért, hogy a demokrácia be ne tehesse lábát országába, amelyet kizárólag ő hivatott sanyargatni és kiszipolyozni. Az elpusztíthatatlan szakállú Aladdin, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír a titkos atomprogramjáról. Az ENSZ-be indul beszédet tartani, ám egy félresikerült merényletet követően egy fillér nélkül magára marad New York utcáin.

Kisiklottak - Viasat6, március 16. szombat, 21h

Charles Schine (Clive Owen) reklámszakember egy napon összeismerkedik a vonatmegállóban Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston). Ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét. Lucinda bájos, gyönyörű és izgató. Annak ellenére, hogy mindketten házasok és gyermekeik is vannak, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Kis románcuk azonban nem várt véget ér, amikor Laroche (Vincent Cassel), egy idegen férfi rájuk töri az ajtót és fegyvert fog rájuk. Az igazi rémálom csak ezt követően kezdődik: kalandjuknak sokkal szörnyűbb következményei lesznek, mint amiről bármelyikük álmodni mert volna.

Jack Reacher - Mozi+, március 16. szombat, 21h

Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következő szöveggel: "Kerítsék elő Jack Reachert!" Így kezdődik a rendhagyó hajsza az igazság után, melynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erőszaknak, és súlyos titkot őriz.

Felhőatlasz - AMC, március 16. szombat, 21h

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.

Apák és lányaik - M2, március 16. szombat, 21.05h

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a '80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

Az évszázad gyermekei - Duna Tv, március 16. szombat, 22h

George Sand és Alfred de Musset híres-hírhedt románcát a világirodalom legromantikusabb szerelmének tartják, s egyben a legmegbotránkoztatóbb emberi kapcsolatának is. A két író-zseni vakmerő, különc és provokatív figurája volt a XIX. századi párizsi szalonoknak A film kettejük viharos szerelmét idézi fel. Musset a bordélyházak, kocsmák és játéktermek világában érezte otthon magát, míg Sand a múlt század leghíresebb asszonyaként a nők egyenjogúságáért küzdött. Eredetiségével, függetlenségével és kihívó viselkedésével a női szerepkör új lehetőségeit hirdette, s csakhamar Musset spirituális vezetőjévé vált…

Kék bársony - Film Mánia, március 16. szombat, 23h

Látszólag békés és nyugalmas kisvárosba érkezik az ifjú Jeffrey Beaumont. A mezőn sétálva levágott emberi fület talál. Beviszi a rendőrségre, de ott senki nem jelentette be, hogy hiányozna a füle. Jeff beül a bárba, ahol elbűvöli az énekesnő hangja és szépsége. Kiderül, hogy Dorothyt bizarr viszony fűzi az öntörvényű helyi hatalmassághoz, Frankhez. Az ördögi férfi ugyanis, aki embereivel rettegésben tartja a kisváros lakóit, elrabolta a nő kisfiát. Így zsarolja, hogy minden kívánságát teljesítse. Jeff és a jó szándékú Sandy segíteni akar Dorothyn. Rémálomszerű kaland veszi kezdetét.

Szabadúszók - Filmcafe, március 16. szombat, 23.20h

A filmben Malo (50 Cent) egy New-Yorki rendőr fiát alakítja, aki két legjobb barátjával együtt végzi el a rendőrakadémiát. A diplomaosztó után édesapja korábbi partnere, Joe Sarcone (Robert De Niro) kapitány szárnyai alá kerülnek, akinek jól kiképzett elit egysége nem egészen az egyenes utat járja.

St. Vincent - TV2, március 16. szombat, 23.45h

A nemrég elvált Maggie és 12 éves fia, Olivér, a háborús veterán Vincent mellé költöznek. Már a bemutatkozás sem alakul problémamentesen, de a kisfiú egyik nap kizárja magát lakásból és kénytelen a barátságtalan szomszéd segítségét kérni, aki kénytelen beletörődni, hogy a fiúra neki kell vigyázni, amíg az anyja haza nem ér a munkából.
Mivel Vincent szemmel láthatóan nyakig ül az adósságban és igen nagy szüksége van a pénzre, ezért Maggie felajánlja neki, hogy legyen Olivér bébiszittere és vigyázzon rá minden nap az iskola után. Vincent nem mondható egy szentéletű embernek, és ebből a rá bízott kisfiút sem hagyja ki: Olivérnek alkalma nyílik megismerkedni a szerencsejátékkal, az alkohollal, és férfi barátnőjével, egy orosz prostituálttal is.