Ha Kate Winsleten múlik, lesz Easttowni rejtélyek 2. évad

A színésznő egy interjúban beszélt arról, hogy ő bármikor kész folytatni a közönség új kedvencévé vált krimisorozatát. Arról is mesélt, hogy nem engedte megvágni az első epizód szexjelenetét.

Alig egy napja, hogy az HBO streaming platformja, az HBO GO levetítette az Easttowni rejtélyek évadzáróját, máris megindult a találgatás, lesz-e vajon folytatás? A felfokozott várakozáson nincs mit csodálkozni: Kate Winslet igen hamar belopta magát a nézők szívébe, mint Pennsylvania állam egyik kisvárosának nyomozója, Mare Sheehan, aki körül pont egy gyilkos hajszolása közben hullik szét minden magánéleti konfliktusainak eredményeképp.

Forrás: HBO

 

A színésznő ugyan egy hétrészes minisorozatra szerződött az HBO-val, de a saját bevallása szerint egyáltalán nem lenne ellenére, ha több rész is készülne. A TVLine-nek adott interjújában legalábbis abszolút nyitott volt arra, hogy visszatérjen Mare Sheehan karakteréhez:

Abszolút szívesen játszanám újra Mare-t. Hiányzik. Tényleg! Ez a legfurcsább. Úgy érzem, mintha gyászolnék. Csodálatos szerep volt... Van valami Mare-ben, ami függőséget okoz nekem, mert annyira botrányos és szerethető, briliáns és reális. Szerettem eljátszani őt.

Winslet a New York Timesnak adott interjújában arról mesélt, hogy nem engedte meg a rendezőnek, Craig Zobelnek, hogy utólag megvágja az első epizód Guy Pearce-szel közösen felvett szexjelenetét. Zobel amiatt aggódott leginkább, hogy Winslet esetleg sérelmezné, ha egyes kamerabeállítások nagyobb hasat csinálnak neki, de a színésznő megnyugtatta, hogy nem zavarja semmi ilyesmi, nem kell kivágni semmit a szexjelenetből. Emellett a jelmeztervezővel szándékosan vacak ruhákat („bad jeans”) választottak a karakternek, hogy kihangsúlyozzák a hétköznapiságát és az átlagosságát, és így a nézők számára Mare Sheehan nyomozó minél inkább életszagú, kedvelhető karakterré válhasson. (via The Wrap & Uproxx)