Hamarosan kiderül, mi lesz a Született feleségek csalással vádolt sztárjának büntetése

Felicity Huffman csak egy esélyt akart a lányának – ezért fizette le a főiskola felvételi biztosát.

Ahogy arról korábban többször írtunk, a Született feleségek című sorozattal híressé vált színésznőt áprilisban bűnösnek találták az amerikai történelem valaha volt legnagyobb főiskolai felvételi csalássorozatában, melynek keretében a sztár – nagyjából ötven másik szülővel együtt – 15 ezer dollárt fizetett megvesztegetés gyanánt egy egyetemi adminisztrátornak, aki kijavította a helytelen válaszokat a sztár lányának felvételivizsga-lapján, így a gyerek a valós eredményénél nagyjából 400 ponttal többet szerzett a teszten, amin ráadásul kétszer annyi ideig dolgozhatott, mint a többiek.

Az ügyészség eleinte legalább négy hónapos börtönbüntetést akart javasolni Huffmannek. A bírósághoz a múlt pénteken eljuttatott vádiratban most már csak egy egy hónapos elzárás szerepel. A sztár védői azonban még ezt a büntetést is mérsékelni akarnák: próbaidőre és közmunkára. Az ügyészség ugyanakkor ragaszkodik az egy hónapos büntetéshez, mivel úgy vélik, Huffman úgy hajtotta a végre a tettet, hogy tisztában volt vele: bűncselekményt követ el.

Felicity Huffman a bíróságon. Forrás: Pat Greenhouse / The Boston Globe via Getty Images

 

„Nem a szükség vagy az elkeseredés vezette az erőfeszítéseit, hanem a felsőbbrendűség és a gazdagság, illetve elitizmus táplálta erkölcsi hiányosság. Évente több millió szülő küldi a felsőoktatásba a gyerekét. Mindannyian ugyanannyira törődnek a gyermekük boldogulásával. De egyikük sem hamisíttatja meg a felvételi eredményt” – áll az ügyészség beadványában.

Eközben Felicity Huffman maga is eljuttatott az ügyében eljáró bírónak egy levelet, amelyben megpróbálja magyarázni a bizonyítványát. Arra hivatkozik, hogy lánya tanulási nehézségekkel küzd, és ő csak „egyenlő esélyt” akart neki teremteni a többiekhez képest – és ha ezt nem lépte volna meg, rossz anyának érezte volna magát. Leírt ezenkívül egy szívbe markoló jelenetet is, amelyben az szerepel, hogyan reagált a lánya arra, amikor kiderült az igazság (könnyekkel a szemében nézett Huffmanre, és megkérdezte tőle, miért nem hitt benne, és miért nem gondolta, hogy magától is képes rá).

„A vak pánik miatt, ami rám tört, épp azt tettem, amit mindenképpen el akartam kerülni.

Veszélyeztettem a lányom jövőjét, a családom egységét és a saját tisztességemet. Emiatt pedig mély és maradandó szégyent érzek” – írja a színésznő, akinek pénteken hoz ítéletet az ügyében a bostoni bíróság.


(via Variety)