Hannibal nélkül, a tévében folytatódik A bárányok hallgatnak

Befutott az első előzetes a Clarice című tévésorozathoz, amelyben folytatódik a Buffalo Billt lekapcsoló nyomozónő története.  

1991-ben mutatták be A bárányok hallgatnakot, Thomas Harris regényének adaptációját Jonathan Demme rendezésében, amely szinte azonnal a sorozatgyilkosos thrillerek klasszikusává vált, az Anthony Hopkins által alakított Hannibal Lecter pedig bekerült minden idők legfélelmetesebb mozis rémjei közé. A siker nyomán készült 2001-ben egy folytatás (Hannibal), két előzményfilm (A vörös sárkány, Hannibal ébredése) és egy sorozat is (Hannibal.)

A CBS szériájában, a Clarice-ben viszont, mivel a csatorna nem birtokolja az eredeti jogokat, nem csak, hogy nem szerepel majd Hannibal Lecter, de még név szerint sem utalhatnak rá. A történet helyette az eredetiben Jodie Foster által alakított nyomozónőre, Clarice Sterlingre fókuszál majd, és a fonalat egy évvel a film eseményei után veszi fel. Az előzetesből az derül ki, hogy a nyomozó nem örül a megnövekedett médiaérdeklődésnek, és a kollégái továbbra sem támogatják a módszereit, annak ellenére, hogy a segítségükkel (és dr. Lecter közreműködésével) sikerült elkapnia a Buffalo Bill nevű sorozatgyilkost. A hivatalos szinopszis szerint Clarice-nek újabb sorozatgyilkosokat és szexuális predátorokat kell lekapcsolnia, miközben a washingtoni nagypolitika világába is bekerül.

Jodie Foster egykori szerepét az ausztrál Rebecca Breeds kapta meg, aki eddig csak tévésorozatokban tűnt fel, de Michael Cudlitz (Walking Dead, Az elit alakulat) és Kal Penn (Kalandférgek, Dr. House) nevével is találkozhatunk a stáblistán. A producer a Star Trek: Discoveryt is jegyző Alex Kurtzman, aki olyan filmeket írt korábban, mint a Transformers, a Star Trek, Az Álmosvölgy legendája vagy A holnap határa. A premier február 11-én lesz a CBS-en.