Három magyar sorozatra is lesújtott a kasza

Az egyiknek az Oroszország elleni szankciók lett a veszte.

Idén januárban indult, de már véget is ér a Hotel Margaret a Sorozatwiki értesülései alapján. A Drága örökösök és a Keresztanyu showrunnere, Hámori Barbara által indított krimi-vígjáték közepes számokkal nyitott, majd pár nap alatt leesett a nézettsége, ezt követően pedig hétről hétre csökkent a közönségaránya. Árulkodó jel volt, hogy az RTL egyre későbbi idősávokba tette, áprilistól már az éjféli műsorsávba lett száműzve, így senkit nem érhetett meglepetésként, hogy a 60 epizódos első évadnak nem lesz folytatása.

Egy másik hotelnek, a TV2-n futó Doktor Balatonnak is le kell húznia a rolót. A 2020 végén indult sorozat nézettsége a biztató kezdés után már az első évadban csökkenni kezdett, majd az idén áprilisban megérkezett 2. évad még rosszabb számokat hozott. A Sorozatwiki értesüléseit a TV2 Csoport is megerősítette, hozzátéve, hogy mivel dr. Balla Tóth átadta a háziorvosi praxist, megtalálta a szerelmet, így véget ért a története, ezért nem tervezik a sorozat folytatását.

Az RTL-en futó, márciusban indult A Séf meg a többiek elkaszálását nem feltétlenül indokolnák a nézettségi adatok, mert az első évad első fele közepes eredményekkel futott. A széria, amely a nyári szünet után a múlt vasárnap tért vissza tripla résszel, mégsem kap folytatást, méghozzá az orosz szankciók miatt. A SorozatWiki kérdésére az RTL Marketing és Kommunikációs Igazgatósága ezt így indokolta meg:

A Séf meg a többiek egy orosz formátumon alapul, az orosz vállalkozások részére pedig bizonyos kifizetések tiltottak az EU által. Ezidáig a formátum orosz tulajdonosa nem igazolta részünkre, hogy a formátum magánszemélyi tulajdonosai között nincs olyan személy, aki az EU szankciós listáján szerepel, így a jogszabályoknak való megfelelés érdekében az M-RTL Zrt. nem teljesíthet kifizetést a tulajdonos felé, és ennek megfelelően további jogokat sem tud szerezni.

Via: Sorozatwiki