Hétfőn Kate Winsletet láthatjuk egy ritkán vetített, különös filmben

A ruhakészítőt nem sokszor tűzik műsorra a tévécsatornák, ma viszont láthatjuk a tévében.

Vanília égbolt - Film Now, április 20. hétfő, 17.45h

Úgy tűnik, David Aames varázslatos életet él. A jóképű, gazdag, karizmatikus ifjú egy New York-i kiadó vezetője, gondtalan és felelőtlen életvitele elbűvölő, mégis, mintha hiányozna belőle valami. Akár egy impresszionista tájkép: ha közelebbről megvizsgáljuk, ez az élet egész más színben tűnik fel. Egy éjszakán David megismerkedik álmai asszonyával, aztán egy apró hiba következtében el is veszíti őt. A fiú váratlanul a románc, humor, gyanakvás, szerelem és szex szédítő forgatagába zuhan, és azon veszi észre magát, hogy kétségbeesetten keresi saját lelkét, és felfedezi az igaz szerelem értékes és mulandó természetét.

 

A ruhakészítő - Paramount Channel, április 20. hétfő, 18.25h

Tilly, egy kitűnő varrőnő, hazatér szülővárosába, hogy zavarodott anyját ápolja. A helyiek azonban nem látják szívesen, gyilkossággal vádolják és ellene fordulnak. De a saját maga készített ruhák segítségével, bosszút áll azokon, akik ártottak neki.

 

Az út - Film Mánia, április 20. hétfő, 18.55h

Hosszú évekkel ezelőtt Amerikát rejtélyes katasztrófa sújtotta. Megszűnt az energiaellátás, majd éhínség tört ki, azután a túlélők egymásnak estek. Ebben az apokaliptikus világban az erőszak az úr, bandák vették át a hatalmat. Egy apa a fiával együtt útra kel az óceán felé, miközben megpróbálják túlélni mindezt. Minden vagyonuk elfér egy rozoga bevásárlókocsiban. Útjuk során nap mint nap meg kell küzdeniük a betevő falatért, fel kell venniük a harcot a természet erőivel. Egyetlen támaszuk az összetartozás érzése: az emlékek és a szeretet.

 

Másnaposok - Sony Movie Channel, április 20. hétfő, 19h

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

 

A Szem - Filmcafe, április 20. hétfő, 19.15h

Sydney, a fiatal hegedűművész egy gyerekkori tragédia folytán elveszítette a látását. A vak lány egy speciális szemműtétnek köszönhetően esélyt kap arra, hogy újra lásson. A felépülésben orvosa és nővére segíti, ám a kezdeti öröme hamar rettegésbe fordul. Szörnyű és ijesztő látomások jelennek meg előtte, és nem tudja eldönteni, hogy a képzelete játszik vele, vagy a valóságot látja. Az egyre erőszakosabb és félelmetesebb jelenések az őrület határára kergetik a lányt. Felmerül benne, hogy a donornak, akinek a látását köszönheti, köze lehet ehhez a tébolyhoz, és az orvosa segítségével nyomozásba kezdenek.

 

A szökevény - Film+, április 20. hétfő, 21h

A jó hírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) élete gyökeresen megváltozik, amikor feleségét holtan találja. Kimble hiába áll elő látszólag perdöntő bizonyítékkal, mint a gyilkosság első számú gyanúsítottját, perbe fogják, és halálra ítélik. Richardnak azonban sikerül megszöknie. Halálos menekülés veszi kezdetét, ahol a mindenre elszánt orvos nemcsak a sarkában loholó rendőrökkel és az FBI-különleges ügynökével, Gerarddal (Tommy Lee Jones) fut versenyt, de az igazsággal is. És ahogy közeledik a végkifejlet, úgy válik az igazság egyre hihetetlenebbé, sőt rettentővé.

 

Fújd szárazra, édes! - Film Mánia, április 20. hétfő, 21h

Nagy nap virrad az angliai kisvárosra, Keighleyre, amikor kihirdetik, hogy a rangos nemzeti fodrászbajnokság évi versenyét itt fogják tartani. A város polgármestere, Tony természetesen nagyon izgatott, és azt szeretné, ha a helyi hajművész, Phil Allen (Alan Rickman) képviselné a várost a bajnokságon. Azonban a volt fodrászbajnok, aki jelenleg egy kis szalon tulajdonosa, éppen ezt nem akarja, ugyanis még mindig nem heverte ki, hogy a tíz évvel korábbi verseny előtt felesége, Shelley (Natasha Richardson) megszökött a modelljével, Sandrával (Rachel Griffiths), hogy közös üzletbe kezdjenek, és rá hagyta fiuk, Brian (Josh Hartnett) felnevelését is. Brian most apjával együtt tevékenykedik a fodrász szakmában. A verseny kezdete előtt Christine (Rachael Leigh Cook), Phil riválisának a lánya találkozik Briannal.

 

Ösztön - Filmcafe, április 20. hétfő, 21h

Ethan Powell (Anthony Hopkins) Afrikakutató évekkel ezelőtt eltűnt. Családja már rég lemondott róla, a tudományos világ meggyászolta, amikor egy rezervátum két vadőrét bestiálisan meggyilkolják. A ruandai hatóságok hamarosan elfogják a doktort, aki teljesen átalakult: ruhája cafatokban lóg róla, haja hosszú, és egy szót sem ejt ki a száján. Több mint két évet töltött a dzsungel mélyén egy gorillacsapattal. Egy ifjú pszichológus (Cuba Gooding Jr.) hatalmas lehetőséget lát az esetben. Biztos benne, ha szólásra bírja a magánzárkában tartott professzort, elindul a karrierje.

 

Tigrisek földjén - Paramount Channel, április 20. hétfő, 22.55h

1971 szeptemberében újoncok érkeznek vietnámi bevetésük előtti utolsó kiképzésre a Tigrisek Földje elnevezésű, Louisiana állambeli zöld pokolba. A tisztek az egyhetes tréning minden egyes napjának minden egyes percében emlékeztetik a fiúkat arra, hogy a kőkemény kiképzés az életüket mentheti meg Vietnam dzsungeleiben. A kegyetlen felkészítésnek a megaláztatás is része, a kadétok egymás közötti vitái is egyre hevesebbek. Ebben a felhevült közegben barátkozik össze a nagyszájú, minden szabályra fittyet hányó Bozz és a háborút csupán írói pályafutása startkövének tartó Paxton. A renegát Bozz kívülállósága és különcsége eleinte csak bajt hoz rá és bajtársaira, ám az embert próbáló körülmények között megmutatkozik, ki az igazi hős.

 

Ponyvaregény - Pulp Fiction - Film Now, április 20. hétfő, 23.20h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent (John Travolta) és Jules (Samuel L. Jackson), akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch (Bruce Willis), aki a hírhedt marffiafőnök, Marselleus Wallace (Ving Rhames) átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is (Tim Roth és Amanda Plummer), akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules.

 

Az elveszett fiúk - Filmcafe, április 20. hétfő, 23.20h

A klasszikus vámpírtörténet vicces feldolgozása ez a szórakoztató horrorfilm. Egy anya és két fia Santa Carlába költöznek. A tinédzser Michael biciklisek bandájához csatlakozik, öccse, Sam attól fél, hogy a fiatalok nem ártatlan, hangoskodó punkok. Michael vért kíván és a nem látszik képe a tükörben, Sam rájön arra, hogy a város hemzseg a vámpíroktól.

 

Legbelső félelem - Film+, április 20. hétfő, 23.40h

A tárgyalótermi légkörben játszódó filmek holtbiztos ismertetőjegye a mesterien adagolt feszültség és a kikezdhetetlen logika. Az alapanyagokból e történetben sincs hiány. Martin sikeres, arrogáns és jóképű ügyvéd, aki bármikor vállalja a harcot, ha annak elég hangos médiavisszhangot lehet teremteni. Elvállalja egy vad utcagyerek képviseletét, akit Chicago egyik legbefolyásosabb emberének meggyilkolásával gyanúsítanak. Nem humanitárius szempontok vezérlik, nem is az igazság keresése: ő saját verzióját szeretné előadni az igazságról. Volt főnökén is bosszút szeretne állni, ráadásul a vád képviselője sem közömbös számára érzelmileg: Janet és Martin korábban szenvedélyes szeretők voltak. A sokfelé aprózott feszült figyelem megtéveszti Martin érzékeit: nem veszi észre a számára készített csapdát.