Hétfőn még a tévéműsor sem az igazi, de mi felkutattuk a legnézhetőbb filmeket

Az Észvesztő elég későn lesz a tévében, de aki még nem látta, annak érdemes fennmaradni.

Rocky - Moziverzum, május 4. hétfő, 16.40h

Rocky Balboa Philadelphia külvárosában, az olasz szegénynegyedben él. Az egyetlen kitörési pont számára a boksz: ha elég kitartása van a küzdelemhez és jól fel tudja használni tehetségét és erejét, igazi nagy bokszoló válhat belőle, profi világbajnok, aki milliókat keres! Edzője, Mickey akkor látja elérkezettnek a pillanatot, amikor a városba érkezik a kor boksz-sztárja, Apollo Creed. Ha Rocky kihívja és legyőzi Apollo-t, egy pillanat alatt megismeri a nevét egész Amerika...

 

Pokolfajzat - Paramount Channel, május 4. hétfő, 18.40h

Az őrült Grigorij Raszputyin azért teremtette meg Pokolfajzatot a második világháború alatt a pokol tüzében, hogy a gonoszt szolgálja. A fiút a szövetségesek mentették meg Broom professzor, a Paranormális Kutatás és Védelem Hivatal alapítója vezetésével. A professzor fiaként nevelte fel, és segített előhívni különleges, paranormális képességeit. Pokolfajzat a telepatikus képességekkel rendelkező Mer-Man Abe Sapiennel és Liz Shermannal együtt felveszi a harcot Raszputyin ellen, aki szeretné őt visszacsábítsa a rossz oldalra, hogy erejét felhasználva döntő csapást mérjen a Földre.

 

John Wick - Mozi+, május 4. hétfő, 19.10h

John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki _ nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

 

Hármasban szép az élet - Filmcafe, május 4. hétfő, 19.10h

Oscar Novak (Matthew Perry) feltörekvő építész besétál a mesésen gazdag Charles Newman (Dylan McDermott) csapdájába. A féltékeny üzletember ugyanis a tervezés helyett más feladatot bíz rá: barátnőjét, a gyönyörű Amyt (Neve Campbell) kellene szemmel tartani. Oscar persze beleszeret a lányba, amitől felbolydul a világ. Kiderül ugyanis, hogy Oscart a családja és a barátai is melegnek tartották! Hab a tortán, hogy üzletfelei sem gondolják másképp.

 

Zsenikém - Az ügynök haláli - AMC, május 4. hétfő, 20.05h

A CIA minden ügynöke lebukik az ellenségnek köszönhetően. A cég feje (Alan Arkin) jobb híján az elemzőjét, Maxwell Smartot (Steve Carell) veti be a bolygó megmentésére, aki világ életében ki szerette volna próbálni, milyen ügynöknek lenni. De a verhetetlen 23-as ügynök (Dwayne Johnson) helyett kénytelen a halálos veteránt, a 99-est (Anne Hathaway) mellé adni. Smart egyre közelebb kerül az ellenséghez és a társához. Az előzőről szörnyű titkok, az utóbbiról pedig még szörnyűbb titkok derülnek ki.

 

Penge - Film+, május 4. hétfő, 21h

Penge (Wesley Snipes) félig ember, félig vámpír. Erős és gyorsan gyógyul a sebe, tud a fényben is járni. Ő a kulcs és a kiválasztott a két faj között. Barátjával a vámpírok ellen harcol gyerekkora óta, s egy nap melléjük szegődik Karen doktornő (N'Bushe Wright), akinek megmentette az életét. A vérszomjas, átalakult Frost (Stephen Dorff) a vámpírok uralmát akarja megteremteni a Földön. A vér istenének uralma mindent megváltoztathat. De Penge felveszi vele a harcot.

 

Első a szerelem - Filmcafe, május 4. hétfő, 21h

A 37 éves Rafi (Uma Thurman) most vált el férjétől. Lelki problémáit egy pszichiáternővel, Dr. Lisa Metzgerrel (Meryl Streep) beszéli meg, aki azt javasolja neki, hogy éljen, kössön új ismeretségeket és hódítson, csak ez segíthet feldolgozni házassága kudarcát. Nem is lát benne semmi furcsát, amikor kis idő múlva Rafi boldogan beszámol arról, hogy megismerkedett és beleszeretett egy nála fiatalabb fiúba, a festészettel foglalkozó, nagyon tehetséges és lehengerlő egyéniségű Davidbe (Bryan Greenberg). Ám ahogy jönnek az újabb és újabb információk a lángoló szerelemről, a pszichiáternő rádöbben, hogy Rafi a saját 23 éves fiával bonyolódott szerelembe.

 

Barátság extrákkal - SuperTV2, május 4. hétfő, 22.20h

Jamie munkaügyis fejvadász New Yorkban, Dylan nagymenő szerkesztő Los Angelesben. Mindketten fiatalok, sikeresek, de szerencsétlenek a szerelemben, miközben családi gondokkal küszködnek. Egy jó munka ígéretével Jamie a Nagy Almába csábítja Dylan-t, sőt, a munkáltató mellett maga is rákattan a srácra. Az érzés kölcsönös, ám mindketten félnek egy esetleges újabb csalódástól. A helyzet tisztázása érdekében megállapodnak, hogy a kapcsolatuk szerelemtől és más kötöttségektől mentes, pusztán szexuális célzatú lesz. Ám más dolog ígérni valamit, és más betartani...

 

Észvesztő - Film4, május 4. hétfő, 00.20h

1967-ben járunk. A tizenhét éves Susanna semmiben sem különbözik a legtöbb amerikai tinilánytól; bizonytalan, összezavarodott, próbálja megérteni a változó világot. A pszichiáter beutalja a Claymoore kórházba, ahol Susanna egy csapat furcsa, fiatal nő között találja magát. Ők lesznek a legjobb barátai: az elragadó, ám beilleszkedési zavarokkal küzdő Lisa, az elkényeztetett Daisy, és a melegszívű Polly. Egy idő után azonban Susannának választania kell az intézetbeli és a kinti világ között.