Hétfőn megnézhetjük, hogy kezdődött a Csengetett, Mylord?, leadják a legelső részt

A sorozat, amit bármennyiszer képesek lennénk megnézni.

Minden végzet nehéz - Sony Movie Channel, április 27. hétfő, 18.35h

Harry (Jack Nicholson) javíthatatlan playboy, korát meghazudtoló libidóval. Legfőbb vezérelve: soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel! Éppen legújabb barátnőjével, Marinnal (Amanda Peet) töltik első közös hétvégéjüket, amikor Harry szívinfarktust kap. Orvosa, Julian Mercer (Keanu Reeves) nem engedi vissza a városba, hanem Marin anyjának, Ericának (Diane Keaton) a gondjaira bízza. Erica elvált, sikeres New York-i drámaíró, akit Harry rendkívül vonzónak talál.

 

James Bond: Soha ne mondd, hogy soha - Moziverzum, április 27. hétfő, 18.45h

Az ős-Bond Connery tizenkét évvel korábban fordított hátat a szerepnek, mondván, hogy többé soha nem fog James Bond bőrébe bújni. Nem véletlenül lett az új film címe kissé önironikus: Soha ne mondd, hogy soha...Amikor a nukleáris terrorizmus veszélye fenyegeti a világot, ki más háríthatná el a veszedelmet, mint a 007-es szuperügynök? James Bond Angliából a Bahamákra repül, onnan pedig Dél-Franciaországba, s közben mindenhová követi a gyönyörű, ám de életveszélyes Fatima Blush, aki mindenre képes, hogy végezzen kitűzött célpontjával.

 

Csengetett, Mylord? - Humor+, április 27. hétfő, 20.20h

Az 1920-as évek Angliája. London előkelő negyedében él a megözvegyült Lord Meldrum öccsével, anyósával, két lányával és persze a személyzetttel. A Meldrum házban lakó szakácsnő, inas, komornyik, szobalány élete szorosan összefonódik őlordsága és családja életével; sokszor túlságosan is, mármint ami a fiatal, szemrevaló szobalányokat illeti. Szóval a londoni mindennapok tanúi lehetnek a nézők, de nem akármilyen módon, hanem a jellegzetes angol humor tálalásában.

 

Columbo / A nagy elterelő hadművelet - Jocky Tv, április 27. hétfő, 20.50h

Columbo hadnagy ezúttal egy katonatiszt, Lester Keegan halálának ügyében nyomoz. A tiszt egy kiképzőtábor vezetésével volt megbízva, s itt is gyilkolták meg. A látszat a következő: Keegan egy éjszakai kiképzés alatt véletlenül aknára lépett, s a robbanás azonnal megölte őt. Columbo-nak azonban feltűnik egy-két furcsa dolog is. Például az, hogy Keegan gallérja mögött leveleket talál a rendőrség. A hadnagy gondolkodóba esik azon is, hogy vajon miért és hogyan került egy zseblámpa az erdőbe, nem messze a detonáció helyszínétől.

 

2020: A tűz birodalma - AMC, április 27. hétfő, 21h

Quinn 12 éves, amikor a londoni metró egyik alagútjában szemtanúja a Sárkány ébredésének. Sikerül kimenekülnie a mélyből, ám édesanyja nem éli túl a találkozást. Húsz évvel később a Föld elhagyott, felégett, romos pusztaság. A sárkányok elszaporodtak és erősebbek az embernél. Maroknyi túlélő maradt csupán, de már ők sem harcolnak. Barlangok mélyén, elhagyott erdőkben bujkálnak. Quinn (Christian Bale) lett ennek a kis közösség vezére: egy elhagyott várkastélyban igyekeznek ellenállni a meg-megújuló támadásoknak, és a legfőbb céljuk, hogy megmentsék a gyerekeik életét. Ám a néptelen felföld felől különös vendégeik érkeznek. Sárkányölők. Van Zan (Matthew McConaughey) és emberei felveszik a harcot. Quinn a túlélésre játszik, szeretné elkergetni őket, de nemsokára belátja, neki is harcolnia kell.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, április 27. hétfő, 21h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

 

Gravitáció - Sony Movie Channel, április 27. hétfő, 21h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

 

Mission: Impossible - Titkos nemzet - Moziverzum, április 27. hétfő, 21.25h

Az Impossible Mission Force-t feloszlatták, Ethan (Tom Cruise) így magára hagyott ügynök lett, és a csapat ebben a helyzetben kerül szembe egy magasan képzett különleges ügynökökből álló hálózattal, a Szindikátussal. A rendkívül rátermett alakulat minden áron új világrendet akar létrehozni, és ezt terrortámadások egyre durvuló sorozatával szándékozik véghez vinni. Ethan összegyűjti csapatát, és hozzájuk szegődik a szakadár brit ügynök, Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) is, aki talán a tagja ennek az "titkos nemzetnek". Így néznek szembe az eddigi leglehetetlenebb küldetésükkel...

 

Fenegyerek - Film+, április 27. hétfő, 23.40h

A 19 éves JR (Brenton Thwaites) belekóstol a kegyetlen börtönélet valóságába, amikor egy kisebb bűncselekmény miatt hűvösre vágják. Nehéz bent megmaradni védelem nélkül, de a magányos srácot hamarosan Brendan Lynch (Ewan McGregor), Ausztrália leghírhedtebb bűnözője veszi a szárnyai alá. Ennek viszont ára van: JR-nek a szabadulását követően segítenie kell kívülről Brendan szökésében. JR kötélnek áll és az első rablásnál beszáll a buliba védelmezője mellett. A több milliót érő aranyrudak közelségében azonban halálos macska-egér játék veszi kezdetét, melyben nincs már helye az illúzióknak és el kell dönteni, ki kivel van.

 

Az őrület határán - Paramount Channel, április 27. hétfő, 00.30h

Egy régi amerikai mondás szerint az épelméjűt csak egy hajszálvékony vörös vonal választja el az őrülttől. A távoli csendes-óceáni szigeten a Charlie század katonái ugyanezen a vonalon, az őrület határán egyensúlyoznak. A második világháború idején az egyik legvéresebb csatát a Salamon-szigetek birtoklásáért vívták az amerikaiak és a japánok. A Guadalcanal-szigeti partraszállással új fejezet kezdődött az összecsapásukban. A paradicsomi szépségű, buja növényzetű sziget lángoló pokollá vált. James Jones regényének filmváltozata.