Hétfőn nosztalgiázzunk a régi kedvenc sorozatokkal!

Merthogy főműsoridőben nemigen akad jó film. De itt az idő újra belenézni a Dallasba, a Vészhelyzetbe vagy a Baywatch-ba, csak a mókakedvéért.

Az utolsó mohikán - Filmcafe, május 11. hétfő, 17.15h

A James F. Cooper regényéből készült kalandos és egyben romantikus film még abban az időben játszódik, amikor Anglia és Franciaország egymás ellen háborúzott Amerikában. Az örökös háború megosztotta az indián törzseket, és arra kényszerítette őket, hogy állást foglaljanak valamelyik fél mellett. Sólyomszem, a mohikánok között nevelkedett sápadtarcú beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába. A huron Maguának is szüksége van a lányra, hogy sakkba tudja tartani az angolokat. Sólyomszem (Daniel Day- Lewis), Csingacsguk, Unkasz, Alice és Cora (Madeleine Stowe) megkezdik véget nem érő menekülésüket.

 

A felolvasó - Film Mánia, május 11. hétfő, 17.55h

A második világháború után a kamasz Michael rosszul lesz az utcán, és egy ismeretlen nő segít neki hazajutni. Felgyógyulása után a fiú felkeresi a nála kétszer idősebb Hannát, hogy megköszönje neki a segítségét. Szenvedélyes és titkos viszony alakul ki kettejük között. Michael rendszeresen felolvas a nőnek, aki idővel váratlanul eltűnik, kétségek közt hagyva a fülig szerelmes kamaszt. Nyolc esztendővel később a joghallgató Michael a náci háborús bűnösök tárgyalásaira jár. Megdöbben, amikor a vádlottak padján látja viszont kamaszkori szerelmét.

 

Vészhelyzet / A lovakat kezelik, ugye? - Sorozat+, május 11. hétfő, 19h

A világ egyik leghosszabb életű kórházi drámasorozata visszatér! Michael Crichton író kreációja, a chicagói megyei kórház sürgősségi osztálya hosszabb pihenő után újra munkába áll. A sürgősségi osztályon persze továbbra sincs megállás, a betegek futószalagon érkeznek. Ezúttal is a rezidenseké, illetve elődeiké a főszerep, akik a nap 24 órájából 22 órában kénytelenek helytállni, egymás segítségére lenni, s feletteseik kritikáit elviselni. Természetesen a betegek is maximalisták, akik minimum csodát várnak tőlük nap, mint nap…

 

Farkasokkal táncoló - Film Mánia, május 11. hétfő, 20h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

Baywatch / Az év újonca - RTL+, május 11. hétfő, 20h

A napfényes Kalifornia fürdőzőktől hemzsegő partszakaszán teljesítenek kemény és felelősségteljes szolgálatot a parti őrség életmentői. Mindannyian fiatalok, lelkesek, ki komolyabban, ki könnyedébben fogja fel feladatát, miközben éli a maga életét, örömeit, kudarcait. A nem egyszer izgalmas, veszélyes kalandok során ők maguk is kockára teszik életüket mások épségének, biztonságának megőrzése érdekében.

 

Columbo / A főnyeremény: halál - Jockey Tv, május 11. hétfő, 20.50h

Freddy Brower, a súlyos anyagi gondokkal küszködő fényképész egy napon megnyeri a lottó 30 millió dolláros főnyereményét. A helyzetet bonyolítja azonban, hogy éppen válni készül feleségétől és megállapodásuk szerint minden vagyont felezni fognak. Ám Freddy-nek semmi kedve sincs ahhoz, hogy 15 milliót adjon a volt feleségének. Nagybátyjához, Leon-hoz fordul segítségért, aki azt javasolja, hogy tegyenek úgy, mintha ő nyerte volna meg a pénzt. A mit sem sejtő fényképész ebbe bele is megy. Nem sokkal később Leon Freddy feleségével meggyilkolja a fotóst. Mivel mindent jól elterveztek, tökéletes alibijük van. Eleinte Columbo nyomozása is reménytelennek tűnik, ám amikor a hadnagy már éppen feladná az ügyet, előkerül az első nyom...

 

A tűzben edzett férfi - Mozi+, május 11. hétfő, 21h

Gyerekrablási hullám söpör végig Mexikón. John Creasy (Denzel Washington), az egykori CIA-ügynök barátja rábeszélésére elvállalja Samuel Ramos (Marc Anthony) iparmágnás gyermekének, a kilencéves Lupitának (Dakota Fanning) a védelmét. Creasy nagy nehezen összebarátkozik a kislánnyal, ám minden igyekezete ellenére elrabolják mellőle Lupitát, ő pedig kis híján meghal. Egy elszúrt csereakció után a rendőrség lemond a kislányról. A lány édesanyja, Lisa (Radha Mitchell) továbbra is megbízik Creasyben, és arra kéri, szabadítsa ki a lányát.

 

Dallas - Jockey Tv, május 11. hétfő, 22.40h

A Dallas című sorozatot máig a nemzetközi televíziózás legsikeresebb állomásaként tartják számon, amely a texasi olajmágnás Ewing család hétköznapjait követi nyomon. A cselekmény alapja Bobby Ewing és Pamela Barnes házassága, családjaik ugyanis egymás kibékíthetetlen ellenségei. Ahogy haladunk előre a történetben, úgy lép elő főszereplőként Jockey Ewing, akinek dörzsölt játszmái és üzleti trükkjei kerülnek a középpontba.

 

Hideghegy - Film4, május 11. hétfő, 23.45h

Ada kényelemben nevelkedett. Apja bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman a Hideghegyen született, ácsként dolgozik. Nem sokkal a polgárháború kitörése előtt megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, örök hűséget esküsznek egymásnak. A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Megelégeli az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé. Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert tudja, hogy Inman hazatér.