Hétfőre is összeszedtük a legnézhetőbb filmeket

Bár nehéz dolgunk volt, de megcsináltuk.

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - AMC, október 12. hétfő, 19.05h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Döglesztő palack - Filmbox Extra HD, október 12. hétfő, 21h

Egy isten háta mögötti dinerben hét vendég vacsorázik. Mikor meghallják a rádióban, hogy nem mesze tőlük egy egész családdal végeztek, azonnal gyanítani kezdik, hogy Doe (Michael Madsen, Aljas nyolcas), a dinerbe legutóbb betért férfi lehet az elkövető. Előkerül egy puska, és Doe már túszul is ejtette a vendégeket, ám az idő előrehaladtával ahogy a hullák száma is egyre növekszik, a foglyok kezdik gyanítani, hogy talán nem is a fogva tartójuk jelenti rájuk a legnagyobb veszélyt.

 

Colombiana - Film+, október 12. hétfő, 21h

A kilencéves Cataleyának (Amandla Stenberg) a szeme láttára ölik meg a szüleit. Miután megússza a mészárlást, gengszter nagybátyjához, Emilióhoz (Cliff Curtis) menekül az Egyesült Államokba. Tizenöt évvel később már profi bérgyilkosként dolgozik neki. Névjegye az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea, amely egyben üzenet is a szülei gyilkosainak. Cataleya (Zoe Saldana) mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

 

Kémjátszma - Filmcafe, október 12. hétfő, 21h

Volt idő, amikor Nathan Muir CIA-ügynök és a tanítványa, Tom Bishop elválaszthatatlanok voltak. Együtt járták a világot Vietnamtól Bejrútig egy olyan szakmában, amely veszéllyel és bizonytalansággal teli. De ez sok évvel ezelőtt volt. Muir az utolsó napját tölti a nyugdíj előtt, amikor megtudja, hogy Bishopot kémkedés vádjával bebörtönözték Pekingben, és huszonnégy óra múlva kivégzik, hacsak nem történik valami csoda. Megdöbbenésére a felettesei sorsára hagyják a fickót, nem akarnak egy nemzetközi konfliktust kockáztatni miatta. Miközben Bishop ideje egyre fogy, Muir belevág élete legveszélyesebb akciójába.

 

Hanta-palinta - Film Mánia, október 12. hétfő, 21h

André lányával, a 14 éves Véróval Mauritiusra utazik, hogy ott töltsék az ünnepeket. A kamasz lány valóságos istencsapásként éli meg, hogy édesapjával kell vakációra utaznia. E szörnyű érzés pusztán addig tart, míg szállodájukban meg nem pillantja az ellenállhatatlan Bent. Valóságos haditervet épít fel álmai férfijának elcsábítására, melynek lényege egy nem mindennapi történet. E szerint anyja őrült, ő pedig megszökött Andréval, akit a szeretőjeként mutat be.

 

Két hét múlva örökké - Viasat3, október 12. hétfő, 21h

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd, és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

 

Doktor Szöszi - SuperTV2, október 12. hétfő, 22.25h

Milyenek a szőke nők? Talán buták? Naivak? Kihívóak? Elle, a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője kénytelen rájönni, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. Szerelme elhagyja őt, mert politikusi pályára készül, márpedig egy komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle-t azonban nem könnyű lerázni. Elhatározza, hogy bosszút áll hűtlen barátján és a világon. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, hogy rózsaszín sapkái, szuper-magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt aerobic-oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, fokozatosan minden megváltozik körülötte. Elle nagy fákba vágja a fejszéjét: szeretné, hogy szeressék, meg szeretné találni az igazi gyilkost no meg a manikűröshöz is időben oda akar érni...

 

Koronaékszerek - Filmbox Extra HD, október 12. hétfő, 22.30h

Fraganciát letartóztatják azzal a váddal, hogy megkísérelte meggyilkolni Richard Perssont, az egyik hatalmas gyártulajdonos fiát. De valóban ez történt? Amióta ugyanis megszülettek a svéd kisvárosban, a sorsuk elválaszthatatlanul egybefonódott. A rendőrségi kihallgatás során feltárul a nő különös története. Fragencia szegényes körülmények között nőtt föl. Serdülőkorában találkozott élete nagy szerelmével, a jéghokisztár Petterson-Jonssonnal. Mindez szerepet játszott a történtek alakulásában, ami a végzetes éjszakához vezetett.