Hihetetlen, hogy mennyi jó filmet tudtunk összegyűjteni szombatra!

Elképesztően erős a felhozatal, főleg az este 9 órás sávban. Egész nap a tévé előtt ülők kedvéért gyűjtöttünk pár délutáni filmet is.

Az ember, aki feltalálta a karácsonyt - RTL Klub, október 17. szombat, 13h

Charles Dickens (Dan Stevens) élvezi a sikert és a rajongást, amivel Amerikában fogadják a Twist Oliver című regénye turnéján. Családja is élvezi költeni a pénzt, különösen apja, John (Jonathan Pryce) aki mindig úszik az adósságokban. Charles majdnem fizetésképtelenné válik, és gyermekkori rémálma, az adósok börtöne fenyegeti. Ezért úgy dönt, hogy karácsonyig egy új, sikeres regénnyel jön ki. Addig azonban csak hat hét van, így Charles bezárkózik a szobájába, hogy rátaláljon új hősére. Hamarosan meg is jelenik Scrooge (Christopher Plummer), a fösvény úr, aki mindenhová elkíséri sötét világával, és leendő áldozataival, köztük a kicsi Timmel.

 

A nagy borzongás - Sony Movie Channel, október 17. szombat, 14.45h

A kis társaság tagjai osztálytársak voltak valamikor a hatvanas években. Összejövetelük szomorú aktualitása, hogy az egyik barátjuk öngyilkosságot követett el. A temetésre gyülekezvén együtt töltenek néhány órát, néhány napot. A találkozás szükségszerűen emlékeket ébreszt bennük, szembesíti őket fiatalkori álmaikkal, érzéseikkel, amikor együtt csinálták végig a hatvanas évek diáklázadásait. Az egykori lázadókból azonban mára gyökerüket vesztett fiatalok lettek, akiknek a többsége az elveit feladva tökéletesen beilleszkedett polgári környezetébe.

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - RTL Klub, október 17. szombat, 15.10h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak a Las Vegas-i akciónál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol-ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Miért éppen Minnesota? - Moziverzum, október 17. szombat, 16.45h

Nincs még egy olyan ambiciózus nő mint a Miamiban élő Lucy Hill (Renée Zellweger). Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker újabb előléptetéssel jár. Igen ám, de a rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával (Harry Connick, Jr.) is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti.

 

Ollókezű Edward - Paramount Channel, október 17. szombat, 16.45h

Élt egyszer egy férfi, Ollókezű Edwardnak hívták. Kezei hidegek , ám a szíve meleg volt. Nem volt ő igazi ember _ különös teremtmény volt, aki örökre megváltoztatta szülővárosa lakóinak életét.

 

Doktor Szöszi - SuperTV2, október 17. szombat, 16.55h

Milyenek a szőke nők? Talán buták? Naivak? Kihívóak? Elle, a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője kénytelen rájönni, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. Szerelme elhagyja őt, mert politikusi pályára készül, márpedig egy komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle-t azonban nem könnyű lerázni. Elhatározza, hogy bosszút áll hűtlen barátján és a világon. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, hogy rózsaszín sapkái, szuper-magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt aerobic-oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, fokozatosan minden megváltozik körülötte. Elle nagy fákba vágja a fejszéjét: szeretné, hogy szeressék, meg szeretné találni az igazi gyilkost no meg a manikűröshöz is időben oda akar érni...

 

A vasmacska kölykei - Moziverzum, október 17. szombat, 18.45h

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Dean-t, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen egy gardróbszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja...

 

Banks úr megmentése - Duna Tv, október 17. szombat, 19.40h

Egészen megdöbbentő, hogy a forgatókönyvírók olykor milyen lazán kezelik az "igaz történeteket", az sem okoz problémát, ha a film köszönőviszonyban sincs a valós eseményekkel. Walt Disney megígéri a kislányainak, hogy filmre viszi a kedvenc mesekönyvüket, a Mary Poppinst. Ám nem gondolta volna, hogy húsz évbe telik, míg sikerül valóra váltania azt. A jogok megszerzésében ugyanis szembetalálta magát a goromba és hajthatatlan írónővel, aki hallani sem akart a megfilmesítésről. P.L. Travers csak akkor volt hajlandó találkozni Disneyvel, amikor a könyv eladási mutatói csökkenni kezdtek. Az írónő két hétre Los Angelesbe utazott, ahol Disney minden praktikát bevetett, hogy meggyőzze. A Mary Poppins forgatásáról, illetve az azt közvetlenül megelőző időszakról szóló filmben a bohókás Walt Disney (Tom Hanks) győzködi az eredeti regény íróját, a házsártos P. L. Traverst (Emma Thompson), hogy adja el a stúdiónak a filmjogokat, nem fog csalódni, és nem fogják lebutítani a sztoriját, negédessé sem teszik. Thompson és Hanks párosa remekül működik, mindketten sziporkáznak az egyébként nem túl emlékezetes filmben. A végén persze a meleg szívű Disney meggyőzi az írót, hogy jó kezekben lesz a műve, így Travers enged, és teljesen meghatódik a díszbemutatón. Díjak és jelölések: BAFTA-díj 2014 Legjobb brit film jelölés BAFTA-díj 2014 Legjobb filmzene jelölés: Thomas Newman BAFTA-díj 2014 Legjobb női alakítás jelölés: Emma Thompson Golden Globe-díj 2014 Legjobb színésznő _ drámai kategória jelölés: Emma Thompson Oscar-díj 2014 Legjobb filmzene jelölés: Thomas Newman

 

A ruhakészítő - Film4, október 17. szombat, 20h

Egy gyönyörű nő visszatér ausztráliai szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi gyártású ruháival megreformálja a vidéki helység asszonyainak öltözködését. Eközben azonban édes bosszút áll mindazokon, akik korábban ártottak neki. Rosalie Ham bestseller regénye alapján.

 

Mielőtt megismertelek - SuperTV2, október 17. szombat, 21h

A szerelem gyakran ott talál rank, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk.Louisa "Lou" Clark (Clarke) egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse.Bár jellemzően optimista természet, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynornek (Claflin) aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült és akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott. A régebben kalandvágyó Will mára fásult cinikus emberré változott, aki már csaknem feladta a küzdelmet. Azonban Lou elhatározza, megmutatja neki, hogy miért érdemes élni. Egy sor közös kalandra indulnak és végül Lou és Will is azt veszi észre, hogy többet kaptak, mint amire számítottak, ahogy az életük _ és a szívük _ nem várt módon változik meg.

 

Az olasz meló - Mozi+, október 17. szombat, 21h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

Az elnök különgépe - Paramount Channel, október 17. szombat, 21h

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe.

 

Kate és Leopold - Filmcafe, október 17. szombat, 21h

Kate (Meg Ryan) színész bátyjával él együtt New Yorkban. Volt barátja, Stuart (Live Schreiber) felettük lakik. Stuart különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor házuk környéke. Fényképezőgépet is visz magával, hogy megörökítse a furcsa utazást. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold (Hugh Jackman) igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművész színésszel van dolguk. Leopold beleszeret Kate-be, akit teljesen levesz a lábáról finom udvarlója. Leopold a szavak embere, ám a legtöbb mai dologgal nem tud mit kezdeni. Ügyetlensége mindannyiuk számára bonyodalmakat okoz.

 

Amit még mindig tudni akarsz a szexről - TV2 Comedy, október 17. szombat, 21h

Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) hű társai egymásnak, ám az egymás mellett töltött évtizedek alatt kapcsolatuk kissé kihűlt, így Kay, aki régi meghittségre vágyik férjével, szeretné feldobni a házasságukat. Amikor tudomást szerez a Great Hope Springs nevű kisvárosban praktizáló híres párterapeutáról (Steve Carell), megpróbálja meggyőzni a szkeptikus, szokásaihoz mereven ragaszkodó Arnold-ot, hogy utazzanak el egy egyhetes házasságterápiára. Már az utazásra sem könnyű rávenni makacs férjét, az igazi feladat azonban mindkettejük számára az, hogy képesek legyenek megszabadulni gátlásaiktól a hálószobában, és felszítsák a régi tüzet, ami miatt annak idején egymásba szerettek...

 

Interjú a vámpírral - RTLII, október 17. szombat, 21h

A halhatatlanok köztünk járnak. Korunk öt legnépszerűbb férfiszínésze, élükön Tom Cruise-zal, Brad Pitt-tel valamint Antonio Banderasszal az Anne Rice bestseller regényéből készült filmben éppen olyan, mint a film, melyben játszik: csodálatos, hátborzongató, romantikus. Louis, az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpír megjelenik egy fiatal riporternél, hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik: a vámpír Lestat végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedéssé válik: ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

 

Wasabi - Mar, mint a mustár - Prime, október 17. szombat, 21h

Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Miután csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese azt javasolja, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik Japánból: egykori szerelme, Miko rejtélyes körülmények között elhalálozott és hagyatékát a felügyelőnek személyesen kell átvennie. Irány hát Tokió! Hubert Japánban először régi ügynöktársával találkozik, majd az örökséggel: egy kamaszlánnyal...

 

Mennyit ér egy ember? - Duna Tv, október 17. szombat, 21.50h

Napjaink Franciaországában járunk. Thierry korábban gyári munkásként dolgozott, de egy éve munkanélküli. Mindenáron megpróbál a felszínen maradni. Napközben a munkaügyi központba jár, ahol hosszadalmas, komikus helyzeteket eredményező csoportos foglalkozások során készítik fel a munkakeresőket az állásinterjúkra. Esténként pedig jó férj és szerető apa szeretne lenni. Tizenéves fia, Matthieu értelmi fogyatékos, de vidám és magabiztos: éppoly elszántsággal küzd egy boldogabb életért, mint kitartó és eltökélt apja.

 

Felkoppintva - TV2, október 17. szombat, 23h

Alison, a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter váratlanul élete legfontosabb kérdésével találja magát szemben. Egyik este bulizni megy a nővérével, majd a piától túlfűtött lány végül a szimpatikus léhűtő, Ben ágyában köt ki. A valószerűtlen egyéjszakás kaland azonban nem marad következmények nélkül: Alison rájön, hogy terhes. Úgy dönt, hogy megtartja a babát. A nagy kérdés viszont, hogy hogyan tálalja mindezt Ben-nek. Vajon hogyan fog reagálni a hírre a mit sem sejtő apa, akinek esze ágában sincs még családot alapítani. Kilenc hónapjuk van, hogy eldöntsék, mit csináljanak...

 

Tökéletes világ - RTLII, október 17. szombat, 23.30h

Egy bűnöző, akit megkeményített az élet. Egy rendőr, aki fáradhatatlanul szolgálja a törvényt. És kettejük között egy védtelen kisfiú, aki elveszítette az édesapját. Hármukban egy dolog közös: a tökéletes világot keresik. Butch Haynes veszélyes, visszaeső bűnöző, aki szociopata cellatársával megszökött a börtönből. Amikor szökés közben a fékezhetetlen cellatárs meg akar erőszakolni egy nőt, és ezzel fellármázza a környéket, Butch kénytelen túszul ejteni az asszony hétéves kisfiát. Hamarosan megindul az embervadászat, az újraválasztás előtt álló kormányzó legjobb emberére, a texasi veterán Red Garnettre és egy ifjú, lelkes kriminológusnőre bízza az ügyet. A legújabb technikai vívmányokkal felszerelve megindítják a hajszát. Az egyetlen bökkenő az, hogy Garnett szíve szerint futni hagyná Haynes-t.

 

Fekete mise - RTL Klub, október 17. szombat, 00.45h

Barátok voltak. John Connolly (Joel Edgerton) és James "Whitey" Bulger (Johnny Depp) együtt nőttek fel a dél-bostoni utcákon. Azután vagy húsz évig nem találkoztak. Mire a '70-es években újra összefutnak, Connolly az FBI magas rangú tisztje, Whitey pedig az ír maffia főnöke lett.De a régi kapocs erősebb: amikor az olasz családok megpróbálják kiszorítani Whiteyt és bandáját a városból, ő megegyezik egykori haverjával, hogy híreket fog szállítani addigi leggyűlöltebb ellenségeinek. De semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. Sok gyilkosság és sok árulás következik, és Whitey végül felkerül az FBI 10 legveszélyesebb bűnözőt tartalmazó listájára: bin Laden után ő volt a második helyezett.

 

Emberrablók - M2, október 17. szombat, 00.40h

A Robert Louis Stevenson regényéből készült filmben az ifjú David Balfour _ a Shaws-ház örökösének kalandjait követhetjük nyomon.David apja _ halála előtt _ egy nagy titkot bíz fiára: elmondja neki, hogy ő a gazdag Shaws-ház örököse. A fiú felkeresi nagybátyját, aki látszólag szívélyesen fogadja őt. Ám amikor David közli szándékát, miszerint célja felkeresni Mr. Rankeillort, az ügyvédet, Ebenezer csellel eladja a fiút Hoseason kapitány hajójára rabszolgának.