Hogy telik az idő! 50 éves lett Matthew Perry, a Jóbarátok poéngyáros Chandlere!

Christian Slater 50, Hayden Panettiere 30 lesz a héten. Eheti műsorajánlónkba csupa születésnapos sztár filmjét szedtük csokorba!

Hétfő: Jóbarátok

Matthew Perry, a Jóbarátokkal  világsztárrá váló kanadai-amerikai színész augusztus 19-én töltötte be az ötvenet. Pályáját színpadi darabokkal és televíziós sorozatokkal kezdte, 1994-ben kapott főszerepet a világ legnépszerűbb sitcomjában, a Jóbarátokban, ahol a cinikus irodistát, Chandlert alakította.

A nagysikerű sorozat hat, a húszas éveiben járó fiatal (három férfi és három nő) mindennapjait követi nyomon. A sorozat főszereplői Rachel Karen Green, az elkényeztetett "apuka-kislánya"; Monica Eustace Geller, a kényszeresen rend- és tisztaságmániás séf; Chandler Muriel Bing, a viccelődő okostojás, a szerelemben szerencsétlen irodakukac; Joseph 'Joey' Francis Tribbiani, a szexmániás, gyerekded színész; Ross Eustace Geller, az elvált, stréber paleontológus és Phoebe Buffay, a szórakozott hippi, masszőz, énekesnő és dalszövegíró.

Kedd: Megint 17

Sajnos Matthew Perryből sosem lett akkora sztár, mint Jennifer Anistonból, aki szintén a Jóbarátokkal lett ismert, és jóformán azóta is minden évben leforgat valami drámát vagy vígjátékot. Perry 2000-ben Bruce Willis oldalán viccelődött a Bérgyilkos a szomszédomban, 2004-ben pedig a folytatásban, a Már megint bérgyilkos a szomszédomban láthattuk, aztán ott volt még a Pereld a nőt! Elizabeth Hurley-vel, és nagyjából ennyi, fel is soroltuk az évtizedeken át komoly alkoholproblémákkal küzdő sztár emlékezetes filmjeit...

Nem tudni, mikor siklott félre Mike (Zac Efron) élete. Pedig úgy tűnt, szerencsés csillagzat alatt született. Sikeres sportkarrier és egyetemi ösztöndíj várt rá, ám lemondott róluk a szerelme kedvéért. Fiatalon családot alapított, gyerekei születtek. Ám a házassága tönkrement, és most a haverjánál húzta meg magát. Rajta már csak a csoda segíthet. És a csoda bekövetkezik! Egyik pillanatról a másikra Mike tizenhét évesként ismét a középiskolában találja magát, egy osztályban a saját gyerekeivel. Itt az alkalom, hogy összebarátkozzon velük, megismerje őket, és talán még a házasságát is sikerül helyrehoznia.

Szerda: Sikoly 4.

Augusztus 21-én tölti be a harmincat Hayden Panettiere, akit a legtöbben valószínűleg a Hősök tévésorozat pomponlányaként (vagy ha bokszrajongók, akkor Vlagyimir Klicsko feleségeként) ismernek.

10 éve semmi híre Ghostface-nek, a szellemálarcos ruházatba öltözött pszichopata gyilkosnak, így már éppen kezdi elfelejteni a szörnyűségeket az amerikai kisváros, Woodsboro. Az előző részekben megismert Sidney Prescott (Neve Campbell) ma már sikeres író, író-olvasó találkozó turnéjának utolsó állomásaként tér vissza szülővárosába, s vele együtt a titokzatos telefonhívások is újra elkezdődnek, Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a rettegés visszatér a kisvárosba, de úgy tűnik, a szabályok ezúttal megváltoztak.

Csütörtök: Milliókért a pokolba

Christian Slater augusztus 18-án töltötte be az ötvenet. 17 évesen már olyan kultfilmben szerepelt, mint A rózsa neve, 1991-ben megkapta Skarlát Will szerepét a Robin Hoodban Kevin Costner, Morgan Freeman és Alan Rickman oldalán, a Tiszta románc és az Interjú a vámpírral után pedig minden esélye megvolt arra, hogy egy Brad Pitthez vagy Keanu Reeveshez hasonló, fényes karriert fusson be, már azonban eléggé kikopott Hollywood élvonalából. Talán majd ő is egy fog visszatérni, ahogy Robert Downey Jr. tette, miután már mindenki lemondott róla?

Michael, a volt fegyenc és dörzsölt volt cellatársa, Murphy kirabolják a Riviéra Hotelt, romokat és holttesteket hagynak maguk mögött, s végül egy érkező helikopterrel látványosan elmenekülnek a tetőn át. Murphy azonban elárulja társait, meg akarja ölni őket, hogy a rabolt pénzt megtarthassa magának. Michael azonban elszelel a zsákmánnyal. Találkozik a kisvárosból érkezett Cybillel, aki nagy álmokat dédelget. Michael, aki már vissza akart vonulni a bűnöző életmódból, de ezt a nagy pénzszerzési lehetőséget nem hagyhatta ki, államhatárokon át menekül oldalán Cybillel, Murphyvel a sarkában, és persze nyomában vannak a zsaruk is.

Péntek: Kicsinyítés

Kristen Wiig augusztus 22-én, csütörtökön lesz 46 éves, ami ugyan nem kerek szám, de azért örömmel megemlékezünk róla ebben a cikkben. Viszonylag későn, 32 évesen került be a Saturday Night Live humorgyárosai közé (Will Ferrell és társai), innen azonban nem volt megállás a hollywoodi vígjáték-karrierjében. Sorra jöttek a főszerepek: Felkoppintva, Koszorúslányok, Kalandpark, Kísértetváros, Röppentyűöv, Hajrá Bliss!, Szellemirtók... 2017-ben pedig a Kicsinyítés, Matt Damonnal.

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre? A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek. Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safranek átlagembert és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes omahai életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Ez a döntésük életre szóló kalandokat indít be...