Hollywood két legszebb embere egy filmben ma este a tévében!

A Szövetségesek című filmben Brad Pitt és Marion Cotillard játsszák a főszerepeket.

Kelly hősei - AMC, október 22. csütörtök, 18h

A normadiai partraszállás után Kelly közlegény foglyul ejt egy német őrnagyot, akitől Big Joe fontos katonai titkokat szeretne megtudni. Ilyen fontos kérdés például, hogy a németektől éppen felszabadított francia kisvárosban hogyan tudnák legjobban eltölteni a három szabadnapjukat. Ám kiderül, hogy a fogoly valódi titkok tudója: kifecsegi egy titkos aranyszállítmány hollétét. Kellynek több se kell, megszervezi saját kis "árnycsapatát " és a kommandó elindul megkeresni a mesés kincseket.

 

Képtelen képrablás - Film Mánia, október 22. csütörtök, 19.10h

Frank O'Brian azt a feladatot kapja kissé buggyant rokonától, hogy egy értékes képet raboljon el, és adja át jövendőbeli tulajdonosának. Frank karakán barátnője, Roz megelégeli addigi életmódjukat, és megesketi a férfit, hogy ez az utolsó ilyen kalandjuk, szakítaniuk kell ezzel az életfelfogással. Amíg arra várnak, hogy megjelenjen a titokzatos műpártoló, beköltöznek egy lakatlan tengerparti házba. Közben ketten is keresik őket: egyrészt sarkukban az FBI, ők egy korábban már halottnak hitt hírhedt képtolvaj kilétét szeretnék felderíteni, de üldözi őket Frank unokatestvére, a megbízó is, mert ő meg arra jött rá, hogy az ügylet tárgyát képező kép sokkal értékesebb, mint azt valaha is álmodta. Frank és Roz mindezek ellenére megpróbálja kellemesen eltölteni az időt, ebben a számukra furcsa közegben, a felső tízezer tagjai között.

 

Váratlan szépség - Viasat3, október 22. csütörtök, 21h

Egy sikeres New York-i cégvezetővel (Will Smith) szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete. Nem bírja elviselni a vele történtek súlyát, megcsömörlik mindentől, ami addig körülvette. Egyre távolabb sodródik addigi világától... már olyan messzire, hogy régi barátai az újabb tragédiától félnek. Tervet készítenek a megmentésére. Veszélyes, kockázatos tervet, amely a legvégsőkig feszíti a húrt: de talán segít, hogy a szenvedő szembenézzen az élettel _ ha megéri.

 

Angyali szemek - Filmcafe, október 22. csütörtök, 21h

Az Angyali szemek két sebzett lelkű ember története: a nő rendőr, a férfi leginkább csavargónak látszik. Egy utcai bunyóban ismerkednek meg, amikor Catch (James Caviezel) megmenti Sharont (Jennifer Lopez) egy rátámadó bűnözőtől. Az eset után többször is összefutnak és Sharon lassan sejteni kezdi, hogy korábban már találkoztak egyszer, ám Catch ridegen elzárkózik minden kérdés elől. Eközben Sharonnak is meg kell küzdenie saját terhével. Szülei megújítani készülnek házassági esküjüket és a szertartásra nem hívják meg a lányukat, mert brutális apja egy korábbi összetűzésük miatt neheztel rá. Catch és Sharon csak egymás pártfogására számíthatnak, de egyre inkább úgy tűnik, amíg önmagukkal nem békélnek meg, egymást sem bírják elviselni.

 

Halálos fegyver 2. - Film+, október 22. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibbson) és Murtaugh (Danny Glover) nyomozót bízzák meg Leo Getz (Joe Pesci) felügyeletével. Leo könyvelőként kreativitását arra használta, hogy tisztára mosson közel fél billió, drogüzletből származó dollárt. A két detektív nem is sejti, hogy a pénz nagy része, ami Leo közreműködésével vált legálissá, attól a szervezettől származik, melynek felszámolásán dolgoznak. A rossz fiúk persze mindenképpen el akarják tüntetni Leót és az őrzésére kirendelt két rendőrt is. A nyomok egy nagykövethez vezetnek, akinek gyönyörű asszisztense végzetesen rabul ejti Riggs-et.

 

A Sólyom végveszélyben - AMC, október 22. csütörtök, 21h

Két fiatal lány, Ellie (Odette Yustman) és Stephanie (Amber Heard) Argentína festői szépségű tájait járja be kerékpárral. A vakáció utolsó napján egy kisvárosban szállnak meg. Nem törődve az eltűnt lányokról hallott pletykákkal, belevetik magukat az éjszakába abban a reményben, hogy felejthetetlen élményeket szereznek majd. Ezekre az élményekre azonban még egy napot várniuk kell: a másnapos lányok lekésik a buszt, összebalhéznak, szétválnak és Ellie-nek nyoma vész. Stephanie-nek baljós sejtelme van, ezért mindent megtesz, hogy rátaláljon a barátnőjére. A baj csak annyi, hogy egyedül van egy idegen országban, ahol nem tudja, kiben bízhat, és hamarosan jön a sötétség.

 

A burzsoázia diszkrét bája - M5, október 22. csütörtök, 21.05h

Luis Bunuel filmje szürrealisztikus látomások és álmok sorozata, az egész történet álomszerű, nem lehet tudni, hogy a valóságot látjuk-e, vagy csupán a történetet is csak álmodják a szereplők. Középpontjában a burzsoázia, a felső középosztály 6 tagja áll: Henri Senechal és felesége, Alice, a mirandai követ, Don Rafael és a hozzá tartozó lány, Florence, valamint egy másik házaspár, Thévenot és La Bonne. Oscar-díj (1973) díj: legjobb idegen nyelvű film, jelölés: legjobb eredeti forgatókönyv (Luis Bunuell és Jean-Claude Carriere) BAFTA-díj (1974) díj: legjobb színésznő (Stéphane Audran) díj: legjobb eredeti forgatókönyv (Luis Bunuel és Jean-Claude Carriere)

 

Tökéletes másolat - RTL Spike, október 22. csütörtök, 22h

Helen, a kriminál-pszichológusnő tanúvallomásával börtönbe juttat egy sorozatgyilkost. A férfi büntetése alatt sem tétlenkedik, él benne a bosszúvágy és a harag. Talál egy megfelelő alanyt ördögi terve megvalósításához. Mialatt Daryll a börtön vendégszeretetét élvezi, újabb gyilkosságok történnek. A rendőrség nem lát összefüggést az esetek között. Újra képbe kerül Helen, aki rájön, hogy a gyilkos "másolatokat" készít, ami annyit jelent, hogy pontosan leutánoz régi, híres gyilkosságokat. Mivel a gyilkos megfontolt, gyors és intelligens, mindig sikerül kicsúsznia a rendőrök kezéből.

 

Az elveszett fiúk - AMC, október 22. csütörtök, 23.45h

A klasszikus vámpírtörténet vicces feldolgozása ez a szórakoztató horrorfilm. Egy anya és két fia Santa Carlába költöznek. A tinédzser Michael biciklisek bandájához csatlakozik, öccse, Sam attól fél, hogy a fiatalok nem ártatlan, hangoskodó punkok. Michael vért kíván és a nem látszik képe a tükörben, Sam rájön arra, hogy a város hemzseg a vámpíroktól.

 

Szövetségesek - Moziverzum, október 22. csütörtök, 23.55h

A Szövetségesek Max Vatan hírszerzőtiszt története, akit 1942-ben Észak-Afrikában összehoz a sors a francia ellenálló Marianne Beausejour-ral egy veszélyes küldetés során, az ellenséges vonalak mögött. Amikor Londonban újra találkoznak, kapcsolatukra baljós árnyékként vetül a háború emberfeletti nyomása...