Ilyen filmcím nincs, és mégis van, és meg is nézhetjük hétfőn a tévében

A Gourmet detektív - Halál al dente című filmmel valószínűleg nagy kockázatot vállal, aki belekezd, de akkor is vicces a cím. Na jó, azért találtunk több remek filmet is hétfőre.

Gourmet detektív - Halál al dente - Sony Max, november 23. hétfő, 18.10h

A világszínvonalú szakács és kulináris tanácsadó, Henry Ross ismét visszatér a san francisco-i nyomozónő, Maggie Price oldalán. Henry vendéglős barátja Leo a város legmenőbb olasz éttermének tulajdonosa, de sehogy sem jön ki a főszakáccsal, Matteóval. Miután betörnek az étterembe, Leo-t holtan találják, az ügy megoldása pedig ismét Henryre és Maggie-re hárul. A nyomozás hamarosan egy régi családi titokra derít fényt. Eközben Maggie életében felbukkan egy régi szerelme, ami elbizonytalanítja Henry iránti érzéseiben…

 

Rambo - Mozi+, november 23. hétfő, 23h

Egy Rambo nevű vietnámi veterán egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt pedig szinte azonnal felhívja magára a helyi seriff figyelmét. A rend túlbuzgó őre szeretné megelőzni a bajt, így minden különösebb ok nélkül távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha mások mondják meg, mit csináljon, s amikor a rendőr kitessékeli őt a város határán túl, azonnal visszafordul. Letartóztatják, megmotozzák és fogdába zárják. A rácsok látványa, az erőszak, az őrök durvasága kínzó emlékeket ébreszt a veteránban, mert a háború alatt megtapasztalhatta, hogy mit jelent fogságba esni. Rambo a fogva tartóira támad és megszökik. A Vietnámban tanult gerilla-hadviselés szabályai szerint pedig azonnal a közeli erdőség felé veszi az irányt...

 

Menekülő ember - Moziverzum, november 23. hétfő, 19h

Az ártatlanul elítélt Ben Richards kapitány kap egy utolsó lehetőséget. Szabad prédaként részt vehet a "Menekülő ember" című élő televíziós show-műsorban, ahol boldog-boldogtalan az ő bőrére vadászhat. Bár ez a szerepkör felér egy halálos ítélettel, Richards nem olyan fából lett faragva, hogy egy szó nélkül hagyná magát lemészárolni...

 

Életszonáta - Filmbox Premium, november 23. hétfő, 21h

A világhírű operaénekest egy dél-amerikai iparmágnás otthonába hívják fellépésre, az előadásból azonban túszdráma kerekedik.

 

Vakon - Mozi+, november 23. hétfő, 21h

A francia rendőrség rejtélyes és brutális gyilkosságok ügyében nyomoz. A nyomok pedig legnagyobb meglepetésükre egy vak férfihoz vezetnek, akire sehogy sem tudják rábizonyítani az elkövetéseket.

 

Sztriptíz - Viasat3, november 23. hétfő, 21h

Erin Grant (Demi Moore), a volt FBI-ügynöknő sztriptízt táncol egy éjszakai lokálban. Azért van szüksége erre a munkára, mert vissza akarja szerezni hétéves kislányát, akit azzal az indokkal vett el tőle a bíróság, hogy az asszony nem tudja eltartani. Egy este az ismert politikus, David Dilbeck (Burt Reynolds) is a nézők között van. Amikor Jerry, Erin egyik hódolója kitalálja, hogyan zsarolhatnák meg Dilbecket, még senki sem sejti, hova vezet egy látszólag egyszerű zsarolás. A zsarolót hamarosan megölik, és Al Garcia (Armand Assante) nyomozó indul útnak, hogy kiderítse, mi folyik a színfalak mögött. Megjelenik a történetben Shad (Ving Rhames), a bár kidobóembere is, aki saját zsarolási terveit szövögeti, továbbá Erin pszichopata exférje (Robert Patrick), aki kisstílű tolvajként tengeti életét.

 

Jószomszédi iszony - Film Mánia, november 23. hétfő, 21h

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

 

48 óra - Paramount Channel, november 23. hétfő, 21h

Jack Cates nyomozó igen nehéz helyzetbe kerül egy gyilkossági ügy nyomozása során. Ganz, a helyi maffiózó az első számú gyanúsított, akit azonban szinte lehetetlen lenne elkapni, ha egykori embereinek egyike nem segít a rendőrségnek. Cates Reggie Hammond személyében talál is ilyen embert. Egyetlen probléma van csupán: Hammond éppen a börtönbüntetését tölti. A nyomozónak azonban sikerül elérnie, hogy 48 órára kiengedjék a bűnözőt. A két férfi együtt kell, hogy megoldja a gyilkossági ügyet, ám eközben Cates-nek arra is oda kell figyelnie, hogy Hammond nem készül-e valamire.

 

A Zodiákus - AMC, november 23. hétfő, 22.45h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

13 óra: Bengázi titkos katonái - Paramount Channel, november 23. hétfő, 23h

Michael Bay filmje, a 13 ÓRA: BENGÁZI TITKOS KATONÁI egy valódi eseményeket bemutató izgalmas történet, melyben 6 ex-katonai operátor, akiknek feladata a CIA-kirendeltség megvédése volt, szembeszállt az elsöprő túlerőben lévő terroristákkal, mikor azok 2012. szeptember 11-én megtámadták az amerikai diplomáciai képviselet épületcsoportját. Mikor minden rosszra fordult, ennek a hat férfinak volt bátorsága ahhoz, hogy jót cselekedjen. A film Mitchell Zuckoff, a New York Times bestseller szerzőjének könyvén, a 13 ÓRA: BENGÁZI TITKOS KATONÁI című valós eseményeket bemutató könyvén és az Annex Biztonsági Csoport tagjai által elmondottakon alapul.

 

Wind River - Gyilkos nyomon - Film+, november 23. hétfő, 23.10h

Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság áldozata lett. A holttestre rátaláló tapasztalt nyomkövető és az ügynök együtt próbál a bűnügy végére járni, ám a zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését. Ráadásul az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg, a legtöbb bűnözőt sosem fogják el.