Ilyen lenne a Szex és New York 2018-ban

Carrie, Samantha, Miranda és Charlotte elmegy egy „jógázz kecskével!” foglalkozásra, megpróbálnak leszokni az okostelefonjaikról, na és persze a #MeToo mozgalomról is megvan a véleményük – ilyen és ehhez hasonló izgalmakat álmodtak a széria írói hősnőiknek modern világunkban.

A Vulture felkérésére a nemrégiben huszadik szülinapját ünneplő sorozat eredeti forgatókönyvírói szabadjára eresztették a fantáziájukat, és nem kevesebb, mint hat epizód ötletét vetették papírra. Jenny Bicks, Cindy Chupack, Amy B. Harris, Julie Rottenberg és Elisa Zuritsky elképzelték, milyen lenne, ha – sok más régi nagy sikerhez hasonlóan – a Szex és New York is kapna egy rebootot, és 2018-hoz kéne igazítaniuk négy kedvencünk életét.

Az alkotók lelkiismeretesen címet is adtak minden rész tartalomismertetőjének (Természetes nők, A szülőség csapdája stb.), ahogy Carrie híres egysorosai sem hiányoznak a leírások végéről („Vajon nem vagyunk többek állatias ösztöneinknél?”; „A mobilok mindannyiunkból p*csöt csinálnak?”). A szövegeket végigolvasva pedig egyértelmű, hogy az írók fantáziája és éleslátása mit sem csökkent, és ötleteikkel nagyon ügyesen igazították hozzá Carrie-ék 1998-ban kezdődött sztoriját jelenkorunkhoz.

Charlotte-nak például az okoz gondot, hogy kislányát nyilvános önkielégítésen kapja, ami miatt elindul a vita a természetesség kontra szabályozás mentén – minek örömére a lányok elmennek egy trendi „jógázz kecskével!” órára, hogy felfedezzék a magukban rejlő természetes nőt (egy későbbi epizódban egyébként egy ayahuasca szertartást is kipróbálnak). Eközben kedvenceinknek egyre nehezebb összeszervezni szokásos találkozóikat, és a nagy chates kavarodásban Charlotte véletlenül körbeküld egy fotót Harry péniszéről. Mikor az okostelefonok magukon a találkozókon is sok gondot okoznak (senki sem tud figyelni a kütyüje miatt), Carrie betiltja a mobilozást – ám a leszokás nehezebb, mint gondolták volna…

Az alkotók ezenkívül némileg a hősnőket megformáló színésznők életét is belevitték a történésekbe, hiszen Miranda 2018-ban elindul New York állam kormányzói címéért (ahogy azt a valóságban az őt megformáló Cynthia Nixon is teszi). Carrie ezzel szemben inkább menekülne a valóságtól, és elkezd fikciót írni. A lányok ezenkívül olyan kurrens témákra is reflektálnak, mint a #MeToo mozgalom, mivel Miranda azért késik el az egyik találkozóról, mert szexuális zaklatás vádja miatt kirúgták az egyik kollégáját – mire Samantha is feltárja, hogy (minő meglepetés!) őt is vádolta már egy asszisztense zaklatással.

Az elképzelt 2018-as Szex és New York-rebootban olyan hétköznapi problémák is előkerülnének, mint hogy milyen nehéz olyan barátokat választani, akik nekünk is szimpatikusak, és a gyerekeink is kijönnek egymással – Charlotte és Miranda meg is próbálnak gyerekeikkel kiegészülve összejárni, de nem jól sül el a dolog… Eközben Samantha megelégeli, hogy mindig a szülőség a téma, ezért más barátokat keres magának – ám kiderül, hogy ebben az új társaságban ő lett a csoport Charlotte-ja. Az összes sztorit részletesebben itt olvashatjuk végig.


(via Vulture)