Íme a Superman-előzménysorozat előzeteseA Krypton jóval a bolygó felrobbanása előtt játszódik, főszerepben az Acélember nagyapjával.

Már jó ideje bejelentették, hogy előzménysorozat készül a Supermanhez, de eddig nem sok mindent lehetett tudni róla.  Ami biztos volt, hogy az egyik író és producer David S. Goyer, aki Nolan Batman-filmjeit, az Acélembert, a Dark City-t és a Penge-trilógiát írta (az utolsót rendezte is), és a SyFy csatorna fogja sugározni (ők adják a Z, mint Zombit, A Térséget és a 12 majmot is). Maga az ötlet elég fölöslegesnek tűnt: ugyan, mi értelme van egy olyan sorozatnak, ami évtizedekkel Kal-El, azaz a későbbi Superman megszületése előtt játszódik? Nyilván telepakolják majd (talán) izgalmas utalásokkal, de egyébként nem lehet több egy sima sci-finél. Pláne, hogy az egész történet arra megy ki, hogy végül az egész bolygó felrobban a fenébe. Ezt gondoltuk annak idején a Gotham-ről is, hiszen egy Batman-sorozat Batman nélkül nem lehet túl izgalmas - ám azóta ezt derekasan megcáfolták: bár az első évad kétharmada elég béna volt, azóta olyannyira magára talált, hogy a Tim Burton- és a Nolan-féle Denevéremberek hangulatát ötvözve egy piszkosul élvezetes sorozat kerekedett ki belőle.

Nos, a Kryptonhoz érkezett végre egy előzetes, ami alapján bármi lehet belőle. Vannak benne érdekes, mi több, látványos részek, és az is bíztató, hogy a pilot epizódot Colm McCarthy, a zseniális Kiéhezettek rendezője jegyzi. A történet főszereplőja Kal-El nagyapja, Seg-El (Cameron Cuffe) és Lyta Zod (Georgina Campbell), aki a neve alapján minden bizonnyal Superman egyik fő nemezisének, Zod tábornak a felmenője - és ez bizony galibát sejtet! A bemutató időpontjáról egyelőre még nincs hír.

Kövessen minket a Facebookon!