Íme Magdi anyus 5 legemlékezetesebb jelenete

Folyton pörölt, aztán meghalt. De visszatért szellemként és megfiatalodott a retró karácsonyi részhez.

A Blikk bombaként robbantotta szerdán a hírt: Magdi anyus (Fodor Zsóka), aki 2009-ben meghalt a sorozatban, idén visszatér a Barátok köztbe! A  lap úgy tudja, hogy az idén húszéves tévésorozat a jubileum alkalmából több régi, közönségkedvenc szereplőt is visszahozna, többek között Németh Kristóf kultikus karakterét, a simlis Kertész Gézát (aki a történet szerint jelenleg külföldön él) és Berényi Andrást (aki Magdi anyushoz hasonlóan szintén meghalt a sorozatban).

Fotó: RTL Klub

 

Magdi anyusról persze most még a Blikk jól értesült informátora sem tudja, hogy Fodor Zsóka szellem lesz-e, Vili bácsi hallucinációja, egy régi emlék vagy egy teljesen új karakter (például egy Magdi anyusra nagyon hasonlító rokon). Addig is, amíg ez eldől, összeszedtük a legemlékezetesebb  jeleneteit!

1. Magdi anyus halála

Szomorú, és sajnos meglehetősen elcsépelt fordulatot vett 2009-ben a Barátok közt sztorija: meghalt az egyik legkedveltebb szereplő, Kertész Vilmosné Magdolna, azaz Magdi anyus. A lépcsőház takarítása közben vette észre, hogy egy eldobott papírgalacsin miatt vissza kellene mennie, de legurult a lépcsőn. Bár még életben volt, amikor egy postás rátalált, nem hívtak hozzá mentőt, csak amikor már késő volt. A jelenet természetesen azonnal mémmé vált: a neten fellelhető, többszáz paródiavidó között alig lehet találni olyat, ami változtatás nélkül mutatná be a szomorúan tragikus, eredeti jelenetet.

2. Magdi anyus szellemként tér vissza

A jó Magdi anyus évekkel később egy váratlan forgatókönyvírói húzással kísértetként jelent meg egykori férje, a teszetosza Vili bácsi (Várkonyi András) előtt. Jól le is szúrta az öreget, amiért az nélküle rendezett ünnepséget – naná, hogy ebből is született egy rakás paródia, démoni hangokkal és Szellemirtók-effektekkel.

3. Magdi anyus is volt fiatal!

2004 karácsonyán különleges ajándékkal lepte meg az RTL Klub a Barátok közt rajongókat! Adásba került néhány szívmelengető retró epizód, amelyek 1973-ban játszódtak. Ekkor a Berényi testvérek és a többi, jól ismert szereplő még abban az árvaházban követtek el mindenféle csínyeket, amit évtizedekkel később társasházzá alakítottak át a már közös építőipari céget gründoló Berényiék (a naiv András, a szarkavaró Miklós és a zűrös ügyei miatt meggyilkolt Zoltán). A karácsonyi különkiadásban Magdi anyus jóval fiatalabb és sokkal kedvesebb volt, mint amilyennek a sorozatban megismertük, a gonosz hárpia szerepét ugyanis itt az árvaház igazgatónőjére (Pécsi Ildikó) testálták át az írók.

4. Magdi anyus első szereplése

A Kertész család, vagyis Vili bácsi és Magdi néni természetesen már az 1998. október 26-án levetített, első epizódban felbukkantak. A sorozat sztorija ugye úgy indult el, hogy az egykori lelenc gyerekek visszaköltöznek a régi árvaházba, amiből addigra már takaros társasházat csinált a Berényi Építőipari Kft. Rögtön ki is kristályosodnak a sorozatot végigkísérő hatalmi viszonyok: az öreg melós, Hoffer Józsi (Körtvélyessy Zsolt) panaszkodni kezd Berényi Andrásnak (R. Kárpáti Péter), hogy sok baj van a ház szigetelésével meg a falakkal, mert a „a Barátok közt Jockey-ja”, Berényi Miklós (Szőke Zoltán) a kivitelezés során spórolni akart az építőanyagokon (a két testvér később is ott tett keresztbe egymásnak, ahol csak tudott). Magdi anyus, aki a régi idők emlékére szintén kapott egy lakást az árvaház helyén felhúzott épületben, természetesen rögtön okoskodni kezd, és jól leteremti a lányát, Kertész Mónikát (Farkasházi Réka).

5. Magdi anyus kukkol és balhézik

A régi világot képviselő, szigorú erkölcsű Magdi anyust a sorozatban általában kétféle tevékenység közben láthattuk. Vagy a földszinti házmesterlakás udvarra néző konyhaablakán keresztül kémkedett a többi lakó után, vagy vitázott valakivel. Ez a valaki persze legtöbbször Vili bácsi volt, de a zsémbes öreglány talán nem is vele pörölt a legtöbbet, hanem a fiukat, Kertész Gézát elcsábító Kingával (Balogh Edina). Őt ráadásul az egyik részben riherongynak, részeg lotyónak és cafkának nevezett az egész ház előtt!