Ingyen elérhető Blomkamp ütős Alien 5-pótléka, a Volume 1

A biohorrornak is beillő sci-fiben Sigourney Weaver katonái harcolnak a Földet elfoglaló, agymanipuláló gyíkemberekkel.

Elérhetővé vált Neill Blomkamp és az Oats Studios közös websorozatának első felvonása, a Volume 1 - Rakka. A kisfilm 22 perces, és tényleg pont olyan, mint amilyennek a korábbi jelenetfotók és trailerek alapján vártuk. Van benne egy kis Bolygó neve: Halál, egy kis Terminátor meg egy kis District 9, nyakon öntve némi cronenbergi biohorrorral, a Mad Max-filmek posztapokaliptikus víziójával és a világunkat végromlásba döntő gyíkemberek konteójával. 

A videoklipszerűen felvillantott sztori szerint a nem is olyan távoli jövőben egy agresszív gyíkember népség hódította meg a Földet, romba döntve a teljes emberi civilizációt. A lények a Mad Max-filmekre emlékeztető tájat fokozatosan alakítják át a Prometheusban látott, fekete trutyihoz hasonló anyaggal valamiféle legyek lepte, dögbűzös mocsárrá. Az embereket pedig agymanipuláló ketyerékkel döntik rabszolgasorba, ráadásul ezeket érzéstelenítés nélkül gyömöszölik bele az áldozataik szétfűrészelt koponyáiba!


Szerencsére azonban a romok között létezik az ellenállók kis csoportja is. Vannak köztük félőrült, bombákkal teleaggatott, öngyilkos felszabadítók, de saját földalatti mozgalmat vezet Sigourney Weaver is. Ő egy csapat állig felfegyverzett, alufóliasisakként funkciónáló agybizergálás-blokkolót hordó, marcona alakkal próbál segíteni a földlakókon. Illetve az epizódvégi cliffhangerből akár az is kiolvasható, hogy az átmosott agyú, hüllőszemű, furcsa ember-gép szerzetek az idegen fajjal való kontaktus során különös képességre tettek szert, és ezt akár fel is lehetne majd használni a hüllők ellen.

Igen, Ripley lett az új Sarah Connor. Sőt, szinte minden képkocka ismerős lehet egy-egy kultikus sci-fiből, vagy épp Blomkamp korábbi filmjeiből. De még így is nagyon menő a végeredmény, úgyhogy csak reménykedni tudunk, hogy ha másoknak is bejön majd a dél-afrikai rendező kísérleti sci-fije, akkor hamarosan teljes értékű tévés vagy webes sorozat lesz belőle!