Itt az 5 legemlékezetesebb pillanat az Emmy-gáláról!

Nem láttad vasárnap éjjel a tévés Oscar-díjak átadóünnepségét? Elmeséljük animgifben!

Szeptember 22-én rendezték meg Los Angelesben a tévéipar Oscarjának számító Emmy-díjak átadóünnepségét. A sorban 71. Emmy-gálán számtalan meglepetésgyőzelem született: a Trónok harcát például alig díjazták, az est nagy nyertese a Fleabag című sitcom lett. Az ünnepségen több érdekes momentum is volt, amelyekről a Time magazin, a Vulture, az IndieWire és az Entertainment Weekly is megemlékezett – ezen cikkek alapján gyűjtöttük ki a legemlékezetesebb pillanatokat!

1. Jason Bateman nem hitte el, hogy Jason Bateman nyert!

Jason Batemant az Ozark című tévésorozatáért több díjra is jelölték: nagy esélyesnek számított a legjobb drámasorozat, a legjobb drámasorozat főszereplője és a legjobb drámasorozat rendezője kategóriákban is. Utóbbi díjra viszont valószínűleg azt hitte, hogy úgyis a Trónok harca showrunnerei, David Benioff és D.B. Weiss fogják hazavinni, ezért el is bambult kicsit, amikor Ron Howard felolvasta a nyertes nevét. A körülötte felugrálók kezdték el csapkodni a vállát, hogy hahó, gratula, te nyertél!

 

2. Gwyneth Paltrow úgy suhant a ruhájában, mint valami kísértet

Szinten minden online lap azon élcelődik hétfő reggel óta, hogy amikor Gwyneth Paltrow felment a színpadra átadni a drámasorozatok legjobb női főszereplőjének járó díjat (amit végül Jodie Comer kapott meg a Megszállottak viadaláért), elég furcsán mozgott... Olyan volt, mint valami horrorfilmes kísértet, aki csak suhan a talaj fölött, és alig mozog valamije, mégis halad!

 

3. Ben Whishaw iszonyú másnapos volt

Lényegében ennyi a történet: a 38 éves színész az Egy nagyon angolos botrány című minisorozattal elnyerte a legjobb férfi mellékszereplő (sorozat, minisorozat, tévéfilm) kategória díját, és bevallotta, hogy kicsit sok volt előző este a piázgatás.

 

4. Alex Borstein suttyomban tütükézett!

Ha már a másnapos Ben Whislaw-t beválogattuk, említsük meg Alex Borsteint is, aki a Family Guy atyjával, Seth MacFarlane-nel piázgatott a nézőtéren. MacFarlane kölcsönzi egyébként az animációs sorozatban Peter, Stewie és Brian hangját (kapott is most egy Emmyt ezért), Borstein pedig a The Marvelous Mrs. Maisel című szériával lett a legjobb mellékszereplő a vígjátéksorozat kategóriában.

 

5. Állva tapsolta a közönség Michelle Williams beszédét

Michelle Williams és Sam Rockwell a leghíresebb Broadway-koreográfusok, Gwen Verdon és Bob Fosse életét mutatták be a Fosse/Verdon című tévés drámában. A színésznő meg is nyerte ezzel a legjobb női főszereplő (minisorozat és film) kategória Emmy-díját, a köszönőbeszédében pedig direkt kitért arra, mennyire hálás az FX és a Fox 21 stúdióknak, hogy ezért a szerepért tisztességesen megfizették, és végre kezd ráébredni Hollywood, hogy a művészeknek ugyanakkora gázsi jár ugyanannyi munkáért egy filmben, nemtől és bőrszíntől függetlenül. Tavaly ugyanis hatalmas botrány kerekedett abból, hogy miután kirúgták Kevin Spaceyt A világ összes pénze című filmből, és a rendező, Ridley Scott Christopher Plummerrel újra felvette Spacey jeleneteit, a megismételt forgatásért Michelle Williams mindössze 1000 dollárt kapott, míg Mark Wahlberg 1,5 milliót.