Itt az HBO új magyar sorozatának szereplőgárdája

Az ifjú tehetségek mellett olyan nagy nevek is szerepelnek A besúgóban, mint Thuróczy Szabolcs, Mácsai Pál, Znamenák István és Hajdu Szabolcs.

Március eleje óta forog az HBO új, magyar saját gyártású sorozata, A besúgó. A szinopszist már eddig is ismertük (a 80-as években játszódó sztoriban a fiatal Geri Budapestre költözik, csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, de társai nem tudják, hogy az Állambiztonság már beszervezte), most viszont kaptunk egy részletes ismertetőt is a karakterekről, illetve a színészgárdáról.

A FIATALOK

Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak) mellett a sorozatban fontos szerephez jut Lengyel Benjámin (Űrpiknik, Szép csendben), Varga Ádám (A Tanár, Alvilág, Viharsarok), Hermányi Mariann (Toxikoma), Borbély Richárd (Korhatáros szerelem, Mintaapák), Márkus Luca (Egynyári kaland, Drága örökösök) és Vas Judit Gigi.

Geri (Váradi Gergely), a történet főhőse, aki Veszprémből utazik Budapestre, hogy belevesse magát a tanulásba (és persze a bulizásba is). Azonban már a vonaton magához rendeli a belügy egy tartótisztje...

Száva (Patkós Márton) karizmatikus egyéniség, a demokratikus ellenzéki fiatalok vezetője.

Kata (Szász Júlia) Száva barátnője, aki megelégeli mellette betöltött szerepét, és megmutatja, hogy sokkal több van benne, mint azt gondolnánk.

Judit (Szőke Abigél) a Tartótiszt lánya, igazi lázadó dalokat énekel egy alternatív bandában, és rendőr apjánál kevesebbre csak a besúgókat tartja.

Barna (Lengyel Benjámin), Száva jobb keze, tehetséges focista, akinek egy incidens miatt derékba törték a sportolói karrierjét. Gyűlöli a káder gyerekeket, így Mátét is (Varga Ádám), aki apja révén bármit be tudsz szerezni a „hanyatló, dekadens” Nyugatról, legyen szó akár VHS-kazettáról vagy épp ketchupról.

Karcsi (Borbély Richárd), a matekzseni, aki fölényes modorával és furcsa öltözködési szokásával könnyedén kivívja tanárai rosszalló tekintetét. Fülig szerelmes Pankába (Márkus Luca) szenvedélyes viszonyuk legendás a Kollégiumban.

Adél (Hermányi Mariann), a femme fatale, aki nemcsak gyönyörű, de éles eszével és csípős nyelvével felhívja magára Száva figyelmét is.

AZ IDŐSEBB KOROSZTÁLY

A fiatal tehetségek mellett ismert, illetve friss arcok is szerepet kaptak a sorozatban.

A Tartótiszt (Thuróczy Szabolcs) a hatalom odaadó és lelkes szolgája, ám magánéletében folyton összeütközésbe kerül lázadó lányával (Szőke Abigél).

A sorozatban fontos szerep jut az „ország terapeutájának”, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Mácsai Pálnak is, aki Kata (Szász Júlia) édesapját alakítja.

Hosszú évek és nemzetközi karrier után a nemrég hazaköltözött Funtek Frigyes (A nagyenyedi két fűzfa, Eszmélés, Randevú Budapesten) is szerepet vállalt a filmben, ő alakítja Csaplár elvtársat, az Állambiztonság vezetőjét.

Szintén fontos szerep jut Bognár elvtárs szerepében Ördög Tamásnak (a Dollár Papa Gyermekei színi társulat vezetője), aki egy ambiciózus és veszélyes állambiztonsági dolgozót alakít.

Feltűnik még a sorozatban Radnay Csilla (Nyitva), Szabó Simon (Megdönteni Hajnal Tímeát), Gyabronka József (Lajkó – Cigány az űrben, Kincsem), Znamenák István (Aranyélet, Terápia, Drakulics elvtárs) és Hajdu Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál).

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu