Itt vannak a legjobb filmek az újév első estéjére

Ha kipihennéd az előző évet vagy az előző estét, tedd a tévé előtt!

Apáca-show - TV2, január 1. szombat, 18.45h

A bővérű Deloris Van Cartier igazán nem az a fajta nő, aki gyámolitásra szorul. Egy másodosztályú kaszinó másodosztályú énekesnőjeként ismer már minden eszközt, amivel leszerelheti a tolakodó férfinépet. Egy nap azonban véletlenül tanúja lesz egy gyilkosságnak, és menekülnie kell, mivel a gyilkos véletlenül éppen a barátja. Nincs más választása, az FBI segitségét kell kérnie. A fiúk nem is késlekednek, eldugják az énekesnőt oda, ahol aztán tényleg senki sem keresné: egy apácazárdába.

 

Szent György és a sárkány - Film Mánia, január 1. szombat, 19.25h

Sárkányölő Szent György történetének romantikus feldolgozása. A Szentföldért folytatott első hosszú hadjárat véget ért és György, az angol lovag szeretne végre megállapodni. A vágya az, hogy félreteszi a fegyvert, elfeledi a harcokat és egy saját birtokon letelepszik, ahol nyugalomban élhet. Visszatérvén Angliába, György észak felé veszi az útját, mert arrafelé állítólag jó termőföldeket adnak el. Ám terve hamarosan megváltozik: Edgar király lánya nyomtalanul eltűnik és a király csak akkor hajlandó a földről tárgyalni, ha György elvállalja, hogy felkutatja és visszahozza a gyönyörű lányt.

 

Torta - Viasat6, január 1. szombat, 21h

Mr. X., a sikeres londoni drog díler visszavonulni készül, hogy lábrázós, lazázós, új életbe kezdjen. De még megkérik egy utolsó szívességre: két millió font értékű, első osztályú Ecstasy szállítmány eladását kell lebonyolítania. Mr. X. balszerencséjére kiderül, hogy az anyagot egy szerbiai drogbárótól lopták, aki garantáltan golyót röpít a fejébe, ha eladja az árut. Ugyanezzel a csúfos véggel fenyegeti a londoni alvilág feje, ha nem ad túl a drogon. Kész kutyaszorító. A lecke fel van adva, és ha Mr. X meg akarja oldani a helyzetet, nem veszítheti el a fejét _ semmilyen értelemben.

 

BÚÉK - TV2, január 1. szombat, 21h

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

 

Becsületes tolvaj - Prime, január 1. szombat, 21h

Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.

 

Sejtcserés támadás - Filmcafe, január 1. szombat, 21h

Jennifer Aniston és Jason Bateman a Sejtcserés támadás főszereplői, amely egy nem szokványos vígjáték Kassieről, egy okos, vidám, szingli lányról, aki a kissé idegbajos legjobb barátja, Wally határozott ellenvetésének eleget nem téve végképp úgy dönt, itt az ideje egy babának, még akkor is, ha ezt saját magának kell is megoldania egy sármos "önkéntes" spermadonor apró kis segítségével (Patrik Wilson). A jóbarát Wally nem tudja, Kassie babaterve nem egészen úgy alakult, ahogy tervezte, de rendben révbeért. Aztán eltelik hét év, és mindenre fény derül, amikor is Kassie és csemetéje visszaköltözik New York-ba, és Wally végre megismerkedik Kassie koraérett- furcsa módon szintén némileg ideggyenge _ kisfiával.

 

Vaskabátok - TV2 Comedy, január 1. szombat, 21h

Nicholas Angel túl jó zsaru, ténykedése pedig egyre kínosabb a testület számára. A felettesei ezért Londonból áthelyezik az isten háta mögötti falucskába. A szuperrendőr nehezen találja helyét az álmos településen, ahol látszólag még a bűnözők is alszanak. Ráadásul a teszetosza, az amerikai akciófilmekért rajongó Danny személyében új társat is kap. Amikor már úgy tűnik, Angel számára minden elveszett, az idilli falucska életét borzalmas balesetek sora kavarja fel. Angel persze azonnal akcióba lép, s gyanakodni kezd, hogy Sandford talán nem is olyan ártatlan hely, mint amilyennek látszik...

 

Jerry Maguire - A nagy hátraarc - ATV Spirit, január 1. szombat, 21h

Jerry Maguire életében minden együtt van ahhoz, hogy megtestesítse korunk ideálját: sikeres sportmenedzser rengeteg ügyféllel, rengeteg pénzzel és egy szintén sikeres menedzser-menyasszonnyal. Jerry azonban egyszercsak rádöbben arra, hogy a sok munka és a pénz utáni kíméletlen hajsza kiölte belőle az embert. Egyetlen éjszaka alatt kiáltványt fogalmaz, melyet másnap mindenki kitörő lelkesedéssel fogad a munkahelyén. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy a szép elvek és a sikerorientált gyakorlat között áthidalhatatlan szakadék tátong - egyik percről a másikra kirúgják állásából. Cserbenhagyják ügyfelei, a neves sportolók és menyasszonya is szakít vele. Csak ketten állnak mellé: egy másodosztályú focista és a kisfiát egyedül nevelő bájos könyvelőnő. Hármasban vágnak neki, hogy meghódítsák a világot.

 

Palm Springs - Paramount Network, január 1. szombat, 21h

Mit tennél, ha bármit megtehetnél, következmények nélkül? A szakítófélben lévő Nyles (Andy Samberg – Brooklyn 99 – Nemszázas körzet) napról-napra elkíséri barátnőjét egy Palm Springs-i esküvőre. Ugyanarra. Nyles ugyanis időhurokba került, és mindig ugyanaz az egyetlen nap ismétlődik az életében. Az éppen aktuális napon Nyles a menyasszony nővérére, Sarah-ra (Cristin Milioti – Így jártam anyátokkal) hajt, a vendégekkel gyűjtött tapasztalatait kihasználva persze gyorsan egyenesbe is kerül. Ekkor azonban Sarah is belekerül az időhurokba.
Az idei év vígjátékszenzációja a Sundance Filmfesztiválon debütált, majd az amerikai bemutatásának pillanatában kultuszfilmmé vált. A Palm Springs meglepő fordulatokkal teli, sokszor nézős romantikus kaland.

 

Váratlan vendég - Epic Drama, január 1. szombat, 21h

1912: a Birling család Sheila Birling eljegyzését ünnepli Gerald Crofttal, amikor Google felügyelő, aki éppen Mr. Birling egy gyári munkásának öngyilkossága ügyében nyomoz, látogatást tesz.

 

Hercegnők éjszakája - Duna Tv, január 1. szombat, 21.25h

1945. május 8-án egész London az utcán ünnepelte, hogy Európában véget ért a II. világháború. A brit trónörökös, az akkor 19 éves Erzsébet és húga, a 14 éves Margit kikönyörögte, hogy elvegyülhessen az ujjongó sokaságban, és táncolhasson egyet a Ritzben. A kékvérű lányok a valóságban közvetlenül éjfél után már vissza is tértek a Buckingham-palotába. A neves brit rendező, Julian Jarrold (Jane Austen magánélete, Utolsó látogatás) filmje azonban meghosszabbítja Erzsébet és Margit kimenőjét, és szeretetteljes történetben mesél a két hercegnő elképzelt kalandjairól azon a fergeteges éjszakán, amikor egész London egyként ünnepelt.

 

Indul a bakterház - Duna World, január 1. szombat, 22.05h

Regős Bendegúzt anyja elszegődteti a lókupechez, de a fiú megszökik tőle. A bakterhez keveredik, ahol elvállalja a tehénpásztorkodást. A bakter és anyósa, a Banya igen sanyargatja a fiút, aki elhatározza, hogy megleckézteti őket. Bendegúz barátja, Konc bácsi jó tanácsokat ad neki arra, hogy hogyan lehet a bakter feleségének szellemével riogatni a háziakat. A fiú megfogadja a tanácsot, s végül összedől a bakterház, ő pedig továbbáll.

 

Jákob rabbi kalandjai - ATV, január 1. szombat, 22.45h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek, és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

Rossz tanár - TV2, január 1. szombat, 22.55h

Elizabeth nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton megakad Elizabeth szeme, a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel kezd járni, ami persze nem teszik Elizabethnek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!