Itt vannak a legjobb filmek csütörtökre!

Már csak egyet kell aludni péntekig, de addig is válasszatok ezek közül valamit csütörtök estére!

Halálos fegyver 3. - Film+, május 13. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Szárnyát vagy combját? - Filmcafe, május 13. csütörtök, 21h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

A magányos zsaru - Film Mánia, május 13. csütörtök, 21h

Stan és Simon elválaszthatatlan rendőrpáros: együtt harcolnak Párizs alvilága ellen, és együtt unják meg azt a mocskot, amivel nap mint nap találkoznak _ így aztán együtt határozzák el, hogy visszavonulnak. Csakhogy egy utolsó bevetésen egy rablógyilkos megöli Simont és elmenekül. Stan _ az utolérhetetlen, örök Belmondo játssza _ magához veszi társa magára maradt kisfiát, és türelmesen vár. Hétévnyi türelemre van szüksége ahhoz, hogy újra feltűnjön a színen barátja gyilkosa. Stan természetesen azonnal a nyomába ered.

 

Rókavadászat - Filmbox, május 13. csütörtök, 21h

Egy feltörekvő riporter (Jesse Eisenberg), egy tapasztalt operatőr (Terrence Hoháborúd) és egy hitelét vesztett újságíró (Richard Gere) sötét és veszélyes küldetésbe kezd, amikor fel akarják kutatni Bosznia első számú körözött háborús bűnösét, a "Rókát". Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, amikor egy ENSZ-megfigyelő összetéveszti őket a CIA fejvadász különítményével. Az életük riportja lesz _ de vajon túlélik-e?

 

Emlékezz rám - Paramount Network, május 13. csütörtök, 21h

A huszonegy éves, egyetemista Tyler életét súlyos családi tragédia árnyékolja be. Hat éve, hogy a bátyja öngyilkos lett, az elvesztését azóta sem sikerült feldolgoznia. Ráadásul a történtekért kimondatlanul is üzletember apját tartja felelősnek. Egyik este a barátja unszolására elmennek bulizni, ahol belekeverednek egy verekedésbe. Végül a rendőrségen kötnek ki. Tyler kikezd a nyomozó lányával. A kapcsolat játéknak indul, azonban egyre komolyabbra fordul. Különösen, amikor kiderül, hogy Ally élete sem mentes a tragédiától, kilencévesen szemtanúja volt, amikor egy rablótámadás során lelőtték az édesanyját.

 

Ex Machina - Moziverzum, május 13. csütörtök, 21.20h

Caleb 24 éves, és programozó a világ legnagyobb internetes cégénél. Megnyer egy versenyt, amelynek díja, hogy egy hetet tölthet egy privát hegyi nyaralóban, amely Nathannek, a cég vezérigazgatójának tulajdona. Ám amikor Caleb megérkezik a mindentől távol eső luxusházba, rájön, hogy tulajdonképpen egy különös és lenyűgöző kísérletben kell részt vennie: kapcsolatba kell lépnie a világ első igazi mesterséges intelligenciájával, amely egy gyönyörű robotlány testében lakik.

 

Csontváry - Duna Tv, május 13. csütörtök, 22.25h

Csontváry Kosztka Tivadar patikus egyszer égi sugallatot kapott: festővé kell lennie. Odahagyott csapot-papot, külföldre utazott, hogy a nagy motívumot megtalálja, megfesse. A kortársak őrültnek tartották, de Csontváry Kosztka Tivadar korszakos jelentőségű műveket festett... A színész Z. szerepeiben keresi művészi és magánemberi énjét, így Csontváryban, a festőben, akit a színpadon kell alakítania. Csontváry, a monomániás festő-zseni életét, gondolatait, mindennapjait a mindenség töltötte ki, ő és a kozmosz azonosak voltak. Az élet minden pillanatát csodaként élte meg és prófétikus küldetéstudattal akarta átadni az embereknek. Végül is Csontváry vagy Z. az, aki Libanonban, Taorminában, Athénban, vagy az arab sivatagban jár, lohol fáradhatatlanul? A festő feladatát akarja beteljesíteni, a színész pedig önmagát meglelni a festőben. Sorsuk az elmebetegek közé vezeti őket: az egyiket, hogy adhasson magából másoknak; a másikat, hogy végre elvegyülhessen. Huszárik Zoltán a színészkirályt, Latinovits Zoltánt álmodta a különös kettős szerepre. Tragikus halála után esett a választása a Magyarországon még alig ismert bolgár színészre, Ichak Fincire…

 

Kutyaszorítóban - AMC, május 13. csütörtök, 22.55h

Egy gyakorlott tolvajbanda fegyveres rablást követ el egy gyémántraktárban. A rendőrség meglepően hamar a helyszínre ér, ezért felmerül a gyanú, hogy valaki a banda tagjai közül besúgó. A cselekmény a rablás elkövetése után indul, és egy-egy visszatekintő jelenetben idéződik fel az azt megelőző időszak, a bűntett kitervelésének fázisa, illetve ily módon ismerjük meg magukat a szereplőket is.

 

Tortúra - Filmcafe, május 13. csütörtök, 23.10h

Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Peter Sheldont, a népszerű regényírót. Úgy tűnik, mégis szerencséje van, az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes, aki ráadásul szakképzett ápolónő, a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót. A középkorú nő rajong Sheldon regényhőséért, Miseryért. Az ápolásnak azonban csak nem akar vége szakadni. Az író hamarosan ráébred, a nő valójában foglyul ejtette, és semmitől sem riad vissza, hogy örökre megtartsa magának.

 

Spotlight - Egy nyomozás részletei - Moziverzum, május 13. csütörtök, 23.40h

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során. A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy régóta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot...