Itt vannak a legjobb filmek péntek estére

A nagypénteki műsordömping az esti órákban is folytatódik!

Az aranyember - Hír TV, április 15. péntek, 20.10h

Ali Csorbadzsi, a szultán volt bizalmasa egy dunai hajóval menekül volt pártfogója elől. Mielőtt öngyilkos lenne, megkéri a kapitányt, hogy lányát, a szépséges Tímeát vigye el egy biztonságos helyre, Brazovicsékhoz, akik távoli rokonai. Tímár Mihály teljesíti az aggódó apa kérését, de Tímea nem talál igazi otthonra Brazovicséknál. Valójában szinte cselédként tartják Brazovics Athalie mellett, és ez még csak a kezdete a megpróbáltatásoknak…

Jákob rabbi kalandjai - ATV, április 15. péntek, 20.35h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színes bőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja – egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek, és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

Micsoda nő! - RTL Klub, április 15. péntek, 20.50h

A jóképű és sikeres Edward Lewis (Richard Gere) üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant (Julia Roberts). Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen.

 

A vasálarcos - Prime, április 15. péntek, 21h

XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthost, Aramist és D'Artagnant, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...

 

Bíbor folyók - AMC, április 15. péntek, 21h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

A csaj nem jár egyedül - Filmcafe, április 15. péntek, 21h

A végzősök álompárosa, Zack és Taylor (az egyetlen pár, akik első óta még együtt vannak) szakítanak. Ők voltak az a pár, akiről mindenki azt hitte, hogy örökre együtt maradnak, de mégsem, mert a tavaszi szünet alatt a nyomulós Taylor dobta Zacket egy új srác, Brock Hudson miatt, aki egy öntelt seggfej a "Való világ" című ifjúsági szappanoperából. Ez az a fajta hír, mely simán hazavághat egy olyan játékost, mint Zack, aki osztályelnök és a focicsapat kapitánya – főleg ha az iskolai DJ állandóan kommentálja az eseményeket a diákoknak. De Zack hamar magához tér, és nyomban fogadást köt legjobb barátjával és riválisával, Deannal hogy a megfelelő frizurával és sminkkel bármely lányból lehet bálkirálynő.

 

Fák jú Tanár úr! - TV2, április 15. péntek, 22.35h

A volt bűnöző, Zeki Müller barátnője elrejtette a férfi által ellopott pénzt, és valaki pont a szajré fölé húzott fel egy iskolát. Zekinek ebben a helyzetben nincs más választása, kénytelen helyettes tanárnak kiadni magát a Goethe Középiskolában, és ezáltal újabb problémával gazdagítja a német oktatási rendszert: minden idők legőrültebb pedagógusával. Éjszakánként titokban próbálja kiásni a pénzt, napközben pedig drasztikus, bár hatékony módszerekkel igyekszik megnevelni a 10/b rakoncátlan diákjait. Ugyan pedáns kolléganője, Lisi Schnabelstedt elítéli a férfi radikális pedagógiai fogásait, azon kapja magát, hogy beleszeret, sőt még segít is neki előásni valamit, ami jóval többet ér a pénznél: Zeki erkölcsi integritását.

 

Édeshármas - Filmcafe, április 15. péntek, 22.50h

Egy számítógépes tévedés következtében két fiú, Stuart és Eddie a gyönyörű, de bolondos diáklányt, Alexet kapja szobatársnak a kollégiumban. A bizarr tévedés komikus és zavarba ejtő helyzeteket produkál, mert a három fiatal mindegyike között vonzalom alakul ki. Stuart Alexet akarja, Alex Eddyre hajt, Eddy pedig – nos, Eddy még azt sem tudja pontosan, hogy a fiúkat vagy a lányokat szereti-e...

 

Az ördög ügyvédje - RTL II, április 15. péntek, 23h

Kevin Lomax (Keanu Reeves), a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Ann-nel (Charlize Theron) az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal (Al Pacino) is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. A győzelem megszállottjává válik és többé semmi más nem érdekli. Kevin egyre nehezebb tárgyalótermi megmérettetéseken esik át. Mindene a diadal, de elkezd félni. A földi pokol kapujában Milton vár rá.

 

A Védelmező - Film+, április 15. péntek, 23.15h

Robert McCall (Denzel Washington) teljesen maga mögött hagyta a múltját, és vele együtt a saját személyét is eltemette. Azóta gondtalanul élvezi az új, békés életét, senki sem tudja, hogy ki ő valójában. Ám amikor megismerkedik Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak, McCallben feltámad a régi, kommandós énje. Újra aktivizálja magát, és ezzel olyan kaput nyit ki, ahová soha nem akart belépni. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és igazságot szolgáltat számukra.

 

Váratlan szépség - RTL Klub, április 15. péntek, 23.25h

Howarddal, a sikeres New York-i cégvezetővel (Will Smith) szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete. Nem bírja elviselni a vele történtek súlyát, megcsömörlik mindentől, ami addig körülvette. Egyre távolabb sodródik addigi világától, már olyan messzire, hogy régi barátai az újabb tragédiától félnek. Tervet készítenek a megmentésére. Veszélyes, kockázatos tervet, amely a legvégsőkig feszíti a húrt, de talán segít, hogy a szenvedő szembenézzen az élettel – ha megéri.

 

Az utolsó mohikán - Mozi+, április 15. péntek, 23.25h

J.F. Cooper klasszikus kalandregényének fordulatokban, romantikus és izgalmas jelenetekben bővelkedő filmváltozata 1757-ben játszódik. Az amerikai gyarmatokon három éve dúl a francia-angol háború, s mind a két fél mellett harcolnak különböző indián törzsek is. Cora a húgával, Alice-szel ellenséges területen keresztül utazik, hogy csatlakozzanak édesapjukhoz, Munro ezredeshez az angol erődben. Útközben azonban megtámadják őket a franciákkal szimpatizáló huronok. De a mohikánok két utolsó képviselője Csingacsguk és fia, Uncas, Sólyomszemmel az oldalukon szerencsére az utolsó pillanatban megmentik az angol tiszt két lányát. Magua, a huron törzsfőnök ezért véres bosszút esküszik…