Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ez az este tökéletes arra, hogy bekuckózz a tévé elé és megnézz egy filmet.

Förtelmes főnökök 2. - VIASAT3, április 6. szombat, 18.45h

A főnököktől nehéz megszabadulni. Nick, Dale és Kurt (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) végleg a maga ura akar lenni. Magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak. Egy ravasz befektető (Christoph Waltz) tönkreteszi őket, és ők - jogi lehetőségek, és jobb híján - emberrablással próbálják megoldani a helyzetet. A mágnásnak ugyanis van egy kellemetlen, elkényeztetett nagyfia (Chris Pine), akit az isten is túsznak teremtett. A váltságdíj pont megmentheti a három lükét a csődtől.

 

A kék lagúna - Filmcafe, április 6. szombat, 18.50h

Két gyermek és egy hajószakács a Csendes-óceán déli részén hajótörést szenvednek, amit csak ők élnek túl. Emmeline (Brooke Shields) és Richard (Christopher Atkins) azonban nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására. Paddy (Leo McKern) néhány nap múlva meghal. A két gyermek teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő, lakatlan szigeten. Lassanként alkalmazkodnak a hajótöröttek életmódjához, s berendezkednek a paradicsomi helyen.

 

Az elvarázsolt dollár - Moziverzum, április 6. szombat, 19h

A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezésére...

 

Túl a csúcson - Prime, április 6. szombat, 19h

Hawk, a kamionsofőr, életének legnagyobb tévedését próbálja jóvátenni: 10 éve nem látott fiával, Michael-lel szeretné rendbe hozni a kapcsolatát. Hawk sorban nyeri a díjakat a szkander bajnokságokon. Így igyekszik elnyerni Michael elismerését és szeretetét. A fiú, akit egész életében apja ellen neveltek a nagyszülei, lassan rádöbben: szüksége van az apjára...

 

A boldogság nyomában - Cool, április 6. szombat, 19.50h

Chris Gardner (Will Smith) teljesen tönkremegy, miután eladhatatlan drága orvosi eszközökbe fekteti minden pénzét. A felesége elhagyja, ráadásul a lakását is elveszíti, így Gardner kénytelen az utcán élni a fiával, miközben elvállal egy fizetés nélküli gyakornoki állást tőzsdeügynökként. Ahhoz, hogy állást kapjon és talpra tudjon állni, a 6 hónapos képzésen túl kell szárnyalnia mindenkit, miközben el kell adnia a drága készülékeit úgy, hogy a fiával nincs hol laknia.

 

A holnap határa - Film+, április 6. szombat, 20.40h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt. Amikor váratlanul mégis bevetik az idegenek elleni ütközetben, hamar hősi halált hal. Az egyik földönkívülivel való közvetlen érintkezés miatt azonban feltámad, és egy időhurokba kerül. Kénytelen számtalanszor végig élni ugyanazt a pokoli küzdelmet. Ám az esélyei egyre jobbak, különösen, amikor meggyőzi a legendás Angyalt (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magát mentse meg, hanem az egész emberiséget.

 

Mission: Impossible - Fantom protokoll - Paramount Network, április 6. szombat, 21h

Terrorakció elkövetésével és összeesküvéssel vádolják Ethan Hunt ügynököt és csapatát. Az elnök életbe lépteti a Fantom-protokolt, aminek következtében mindnyájan törvényen kívüliekké válnak. Hunt azonban nem adja fel olyan könnyen a dolgot. Senkiben sem bízhat.pénz és mindenféle támogatás nélkül kénytelen kitalálni, hogyan moshatná tisztára a maga és az ügynökség nevét.

 

Gyerekrablók - Prime, április 6. szombat, 21h

A film hőse egy anya, akinek a fiát elrabolják, és ő bármit megtenne, hogy visszaszerezze. Bátor módon a gyermekrablók nyomába ered, s az életét is kockára teszi, csakhogy a fiát biztonságban tudja...

 

John Wick: 2. felvonás - Mozi+, április 6. szombat, 21h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

Made in Italy - Mozi Klub, április 6. szombat, 21h

A válófélben lévő fiatal Jack Foster (Micheál Richardson) szeretné megvenni az általa vezetett galériát feleségétől, ám ahhoz el kellene adni az öreg toszkánai házat, amit apjával együtt örökölt. Apja, az egykor szebb napokat látott világhírű festő, Robert Foster (Liam Neeson) felesége halála óta visszavonultan él, és alig beszél a fiával. Jack meglepetésére azonban apja beleegyezik abba, hogy közösen utazzanak Olaszországba, és eladásra felújítsák a régi házat, ami mindkettőjüket a veszteségre emlékezteti. A két megkeseredett angol férfi hamarosan szembesül jelenlegi élete ürességével, és a fájó múlttal, melyet annyi éven keresztül próbáltak elnyomni.

 

Vadcsapáson - Film Mánia, április 6. szombat, 21h

Wolf egy amerikai őslakos, egy anakronisztikus személyiség a mai modern világban. Amikor a férfi édesanyját gyilkosság áldozata lesz, megfogadja, hogy bosszút áll érte. Az elhagyott, vad nyugatot járja a motorkerkpárján, hogy felkutassa és megbüntesse azokat, akik megölték azt, aki a legközelebb állt hozzá. A gyilkos bosszúhadjáratát azonban a Szövetségi Nyomozó Iroda ügynökei nem nézik jó szemmel, valóságos hajtóvadászatot indítanak utána. Az igazságért Wolfnak súlyos árat kell fizetnie.

 

Az üvegpalota - M5, április 6. szombat, 21h

A Walls család különc életet élt, ahol a gyermekek nem igazán támaszkodhattak a szüleikre. Felnőtt támogatás nélkül pedig a gyerekek nem egyszer egymásra voltak utalva. Az apa, Rex Walls igazából eszes fickó, fantáziadús mérnök, de elvesztette a munkáját. Az anya, Rose Mary eredeti egyéniség, elvarázsolt és festőművész. Három gyermekük, Jeannette, Lori és Brian elhanyagolt körülmények között nőttek fel. Rex apró munkákból próbálta fenntartani a családját, de mindig tele volt adóságokkal, ezért folyton menekülniük kellett a behajtók elől. A család szegénységben élt, hol az utcán, hol elhagyatott házakban. Az alkoholista apa reményt próbált kelteni bennük, a gyermekek képzeletére építve, ezáltal elterelve gondolataikat a szegénységről. Kamaszlányuk, Jeannette, amint felnő, elmenekül szüleitől, egyetemre megy, és maga mögött hagyja szülei pusztuló életét. New York-ban talál egy jól fizető állást, ahol megismerkedik egy pénzügyi szakemberrel, Daviddal. Jeannette új élete teljesen ellentmond apja felelőtlen, minden törvénykerülő értékrendjének. Az apa őrületes álmaival, terveivel rátelepedik a családra egy üvegpalotát ígérve nekik, amit majd ők együtt felépítenek, s ahol boldogan és szabadon élhetnek. A film igaz történeten alapul, Jeannette Walls önéletrajzi könyve nyomán készült.

 

Vakáció - RTL, április 6. szombat, 21.15h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms), a két örökké veszekedő fiúgyermek apja úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti, hogy a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé. Rusty reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot - és össze is rázza, nem is kicsit! Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát.

 

Eiffel - Duna Televízió, április 6. szombat, 21.40h

1886. Gustave Eiffel építész munkájában sikert sikerre halmoz, még az Amerika díszpolgára címet is megkapja, magánélete azonban nem könnyű. Felesége halála óta egyedül neveli gyermekeit. A francia kormány megbízza, hogy tervezzen valami monumentálisat az 1889-es párizsi világkiállításra. Egy hivatalos vacsorán munkatársa bemutatja neki feleségét, akiben fiatalkori nagy szerelmére ismer. Felidézi magában megismerkedésük történetét, ami karrierje elejére nyúlik vissza és kapcsolatuk érthetetlen, váratlan megszakadását is, ami még mindig nem tudott feldolgozni. Szerelmük újra fellobban. Eközben a torony megvalósítása is sok-sok akadályba ütközik, a párizsiak lázadoznak ellene.... A film valós tények alapján, "szabadon" készült.

 

Agyas és agyatlan - Filmcafe, április 6. szombat, 22.25h

Semmi kétség: a világ legjobb titkos ügynökeit a britek szállítják. Ott teremnek azok az elegáns, bátor és kiismerhetetlen férfiak, akik hanyag eleganciával és nyugodt mosollyal szállnak szembe a veszéllyel, és megküzdenek a világuralomra törő őrült ellenséggel. De néha menekülniük kell. A cég egyik emberének (Mark Strong) egy bevetés során ráterelődött gyanú miatt ezúttal is le kell lépnie kollégái elől. Átmenetileg kénytelen réglátott, sörissza, szabadideje nagy részét futballhuliganizmussal töltő testvérénél (Sacha Baron Cohen) meghúzni magát, és ezek után már nem tud elszakadni tőle: muszáj együtt bujkálniuk. És erre a kínzásra, még a szuperkém sincs felkészülve...

 

Mamamaffia - Eladó - Story4, április 6. szombat, 22.55h

A 37 éves Conny nyugodtan él. A jó háziasszony és gondoskodó anya sok év házasság után megtudja, hogy férje el akar válni tőle. Élete merőben megváltozik. Ráadásul Lorenz a gyerekekkel együtt halott anyja házába helyezi át őket. Connynak ezentúl egyedül kell boldogulnia. Fia óvodájában megismerkedik más anyukákkal és reméli, hogy ha összebarátkoznak, a segítségükre is számíthatnak. A "jó társaságbeli" nőknek azonban teljesen más gondjaik vannak és nem könnyítik meg Conny életét.

 

Vaklárma - RTL HÁROM, április 6. szombat, 23h

Dave (Gene Wilder) és Wally (Richard Pryor) furcsa páros. Dave süket és újságos, Wally viszont vak és szerencsejátékos valamint Dave alkalmazottja. Amikor az újságos standnál lelőnek egy bukmékert, ők lesznek az első számú gyanúsítottak. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan mikrocsip van elrejtve, amelyre sokaknak fáj a foga.

 

A másik férfi - Mozi Klub, április 6. szombat, 23h

Peter (Liam Neeson) és Lisa (Laura Linney) régóta házasok. Amikor egyik este Lisa arról kérdezi férjét, hogy gondolt-e már arra, hogy félrelépjen, Peter őszintén nemmel felel. Hónapokkal később a férfi rádöbben, hogy felesége megcsalta őt. Peter megszállottan kutatni kezd a titokzatos szerető után, hogy szembe nézhessen vele.

 

A Pelikán ügyirat - RTL, április 6. szombat, 23.10h

Darby Shaw (Julia Roberts) egyedül ücsörög egy washingtoni szállodában és azon csodálkozik, hogy még mindig életben van. Az utóbbi időben ugyanis két gyilkosságnak volt közvetlen közelről a szemtanúja és tudja, hogy örökké ő sem bujkálhat. Néhány napig sikerült eltűnnie a világ szeme elől New Orleans francia negyedében, egy újabb gyilkosság azonban rádöbbenti, hogy itt sincs biztonságban. Nincs más választása, kénytelen megbízni egy vadidegen újságíróban, bizonyos Gray Granthamben (Denzel Washington), akit meggyilkolt mentora szinte istenített. Darby beszámol Granthamnek azokról a terhelő dokumentumokról, amelyet egy levélben a legfelsőbb bírósághoz küldött. Ha a levélben leírtak nyilvánosságra jutnak a Fehér Ház nagyhatalmú tisztségviselői gyilkosság gyanújába keverednek. Egyedül Grantham az, aki megvédelmezheti Darby-t és nyilvánosságra hozhatja az igazságot. Megkezdődik a macska-egér harc…

 

A védenc - Mozi+, április 6. szombat, 23.30h

Anna és Moody bérgyilkosokként egy évtizeden keresztül hajtottak végre nagyvolumenű merényleteket. Amikor azonban Moodyt elteszik láb alól, Anna a fejébe veszi, hogy végezni fog mentora gyilkosával. Először le kell számolnia ősellenségével, Rembrandttal, aki pont azt az embert védi, akit Anna ki akar iktatni...

 

Mélytorok: A Watergate-sztori - Duna Televízió, április 6. szombat, 23.30h

1972. Az FBI-t ötven éve vezető J. Edgar Hoover halála után a külsős L. Patrick Grayt (Marton Csokas) nevezik ki igazgatónak. Mark Felt társigazgató (Liam Neeson) nehezen viseli ezt az ambícióit semmibe vevő mellőzöttséget: Felt ugyanis az FBI-nak mint Hoover sokat vitatott hűbérbirtokának nélkülözhetetlen figurája, már három évtizede az ügynökség odaadó, hűséges és lelkiismeretes alkalmazottja, aki a magánéletét is a munkájának rendelte alá. Ennek az áldozatnak a része lánya, Joan, akiről feleségével, Audrey-val (Diana Lane) már egy éve nem hallottak, és csak feltételezik, hogy a lány a rendszerellenes ideáit követve saját akaratából tűnt el mindenki szeme elől. Az ügynökség Gray hivatali ideje alatti első fontosabb esete a Demokrata Választási Bizottság irodáiba való illegális behatolás; maga a film pedig annak a sajtó által Mély Toroknak hívott informátornak a története, akinek kilétét csupán pár újságíró ismerte, köztük Woodward és Bernstein a The Washington Posttól: ők robbantották ki ezzel a Richard Nixon lemondásához vezető Watergate-botrányt.