Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Szombati buli helyett tévézést tervezel? Mi vagyunk a te embereid!

Órák - Film Mánia, május 14. szombat, 19.10h

2005. augusztus 29-én, miközben a Katrina hurrikán pusztítása zajlik New Orleansben, Nolan Hayes kórházba viszi várandós feleségét, mert megindult a szülés. Abigail belehal a szülésbe, gyermeke pedig inkubátorban küzd az életéért, miközben a hurrikán egyre jobban tombol. Hamarosan megkezdődik a kórház evakuálása, ám a férfi nem hagyja magára gyermekét, aki az inkubátor nélkül valószínűleg nem élné túl az éjszakát sem. Az idő vészesen fogy, az áram kimarad, a generátor felmondja a szolgálatot, a víz pedig szép lassan mindent elönt.

 

Őrült, dilis, szerelem. - Viasat2, május 14. szombat, 20h

A negyvenes Cal (Steve Carell) ideális élete összeomlik, amikor a felesége, Emily (Julianne Moore) váratlanul bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, de a legrosszabb, hogy elfelejtette, hogy kell randizni. A környékbeli bárban próbálkozik, ahol találkozik a nőfaló Jacobbal (Ryan Gosling), aki átérezve a helyzet súlyosságát, elhatározza, hogy férfit farag belőle. Közben lánya, Hannah (Emma Stone) szerelmes lesz, ami újabb megpróbáltatások elé állítja Calt.

 

A csendőr és a csendőrlányok - TV2 Comedy, május 14. szombat, 21h

Négy csinos csendőrlányt helyeznek a San Tropez-i csendőrökhöz, s ez alaposan összekuszálja az ott szolgálók életét. Főként Lütyő törzsőrmesterét, aki valóban komolyan veszi a szolgálatot és egyszerűen nem tud mit kezdeni a rakoncátlankodó ifjú hölgyekkel. Az osztag tagjai sem kellően éberek, mert a hölgyek egy szép napon sorra eltűnnek. De a legnagyobb gondot Yo jelenti, aki egy afrikai állam elnökének lánya, mert félő, hogy eltűnéséből diplomáciai bonyodalmak származnak. Előkerítésükre azonnal összefog a San Tropez-i csendőrség teljes állománya...

 

Kill Bill - Moziverzum, május 14. szombat, 21h

A Menyasszony egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill mindenkit lemészárol. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán.

 

Hazugságok hálója - Viasat3, május 14. szombat, 21h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.

 

Szamba - ATV Spirit, május 14. szombat, 21h

Szamba Ottó Tiszabottyánban a kulturális és sportélet lelke, motorja. Elsősorban az amatőr színtársulat szervezője, rendezője, színésze. Ő az örök ügyeskedő. Ifj. Szamba Ottót mindez rettenetesen nyomasztja, ezért Budapestre megy, és nevét Tiborra változtatva felvételizik a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Amikor végez, egy távoli kisvárosi színházba szerződik. Híre jön, hogy apja börtönbe került a kultúra miatt. Amikor Kisottó meglátogatja, már a börtönbeli amatőr színtársulattal próbál. Szabadulása után meglátogatja fiát, és mint mindig, most is ő lesz azonnal a főszereplő, nemcsak fiát szorítva ezzel a háttérbe. Kisottót és apját ezután autóbaleset éri. A fiú meghal, apja pedig tetőtől talpig gipszben őrzi az emlékét.

 

Közelebb - AXN, május 14. szombat, 21h

Amikor a segítőkész, ám alkotói válságban lévő író, Dan Woolf (Jude Law) egy karambol után kórházba viszi a titokzatos Alice-t...

 

Üvegtigris 2. - Prime, május 14. szombat, 21h

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak… Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedniük kell! De nem teszik, mert mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor vagy egy körhinta. Lali ebben a részben is igyekszik megszelídíteni az Üvegtigrist és a világot _ de a Tigrist nem lehet. A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, ugyanis egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki persze nem a pénz számít, hanem, hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali pedig ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből…

 

Félénk vagyok, de hódítani akarok - Duna Tv, május 14. szombat, 21.45h

Pierre, egy vichy-i szálloda főpénztárosa, képtelen szabadulni nyomasztó gátlásosságától, félénkségétől. Pedig ha csinos nő kerül a szeme elé, szive rögtön lángra lobban, de közeledni eszményképéhez már nem mer...Egy nap előkelő hölgy érkezik a szállodába, s Pierre véletlenül föltekint a számlák közül. Szivében rögtön végzetes szerelem ébred. Aldo, a kisstílű szélhámos _ jó érzékkel _ éppen ekkor keresi föl Pierre-t. és bátorságfejlesztő szereket ajánl megvételre.A fülig szerelmes férfi kapva kap az ajánlaton. De hiába a buzgó készülődés: a kedvező alkalmat a megismerkedésre mindig elszalasztja.

 

A tehetséges Mr. Ripley - Film4, május 14. szombat, 21.50h

Luxusjacht csillogó fedélzetén suhanni a türkiz tengeren, fehéren fodrozódó habok közt, idilli mediterrán tájak mentén, oldaladon az elragadóan gyönyörű kedvessel _ ez az az élet, ami Dickie Greenleafnek megadatott, és amiért Tom Ripley ölni tudna... Amikor Dickie gazdag hajógyáros apja megbízza Ripleyt, hogy hozza haza Amerikába elkóborolt playboy fiát Itáliából, Dickie és barátnője, Marge nem is sejtik, hogy a simulékony modorú újdonsült cimbora meddig képes elmenni, hogy átvegye Dickie életstílusát? majd az életét is. Mert még mindig jobb hamis valakinek lenni, mint egy igazi senkinek.

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Filmcafe, május 14. szombat, 22.50h

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

Gyilkos hőség - Duna Tv, május 14. szombat, 23.23h

Anna tartva attól, hogy erőszakos férje a börtönből való szabadulása után bosszút akar állni rajta, egy másik városba költözik. Barátnője, aki egyben munkaadója is, egy kis tetőtéri lakást bérel neki. Első éjszaka, amikor Anna képtelen aludni a hőségtől, egy furcsa jelentre lesz figyelmes: a szemben lévő lakásban egy pár szenvedélyesen csókolzózik, majd bejön egy másik nő, és veszekedés közben lelövi a férfit. Anna azonnal értesíti a rendőrséget. A helyszínre kiérkező Lai nyomozó kíséretében meg is látogatják a lakás tulajdonosát, Lanzillotti grófnőt. Anna felismeri benne a támadót, de meglepő módon a sértett, a nő fiatal férje is sértetlenül sétál be a szobába.