Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a szombati buli helyett inkább a kényelmes fotelre vágysz.

Lesz ez még így se! - RTL KETTŐ, december 3. szombat, 18h

Melvin (Jack Nicholson) a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon (Greg Kinnear) kórházba kerül, és kiskutyája Melvinre marad. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol (Helen Hunt), a csinos pincérnő személyében. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Az utolsó akcióhős - RTL HÁROM, december 3. szombat, 18.10h

Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a valóságba menekülnek. Az őket üldöző Slaternek azonban szembe kell néznie a szomorú ténnyel, hogy néha a rosszak győzedelmeskednek. Ám Slatert nem olyan fából faragták, hogy egy kis valóság a kedvét szegje.

 

Az arany iránytű - Cool, december 3. szombat, 18.20h

Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

 

Die Hard 2. - Még drágább az életed - Mozi+, december 3. szombat, 18.30h

John McClane (Bruce Willis) a felesége (Bonnie Bedelia) elé siet Washington repülőterére, amikor ismét egy világraszóló terrorakció közepén találja magát. A repülőtéren leszáll egy katonai repülőgép is, utasa Esperanza, az a dél-amerikai drogbáró, akit vádlottként szállítanak az Egyesült Államokba. Hamarosan azonban kitör a káosz, a repülőtér irányítását egy terrorcsoport veszi át, amely a leszállásra váró gépek utasainak életével zsarolja a kormányt. A több száz halálraítélt utas, köztük McClane felesége várja kétségbeesetten, hogy a zsaru rendet teremtsen odalent, azaz legyőzze a mindenre képes elit katonai kommandót...

 

Ha eljön Joe Black - Prime, december 3. szombat, 19h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...

 

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA - TV2, december 3. szombat, 20h

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

 

Miről álmodik a lány? - Cool, december 3. szombat, 20.45h

Daphne Reynolds (Amanda Bynes) arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel édesanyja tizenhét évvel ezelőtt forgószél-szerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, 17. születésnapján hirtelen Londonba repül. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood (Colin Firth).

 

Elveszett paradicsom - ATV Spirit, december 3. szombat, 21h

Sebők Zoltán agysebész édesapja 75. születésnapját ünnepli kolozsvári rokonuk, a kedves, cserfes Mira társaságában, amikor eljön hozzá balatoni házukba a fia teljesen elgyötörten. Letartóztatását várja, mert tiltott abortuszt hajtott végre szerelmén, a műtét nem sikerült, s a szerencsétlen nő belehalt a gyermekáldás elkerülésébe. Mira természetesen nem tud minderről, és fiatalsága minden bizalmával próbálja "meghódítani" a számára csodálatos férfit. Makk Károly 1962-es filmje Sarkadi Imre színművének filmváltozata Pálos György, Páger Antal, Törőcsik Mari főszereplésével.

 

Csempészek - Filmcafe, december 3. szombat, 21h

Chris Farrady régen felhagyott a bűnöző életmóddal, de miután sógora, Andy elszúrja könyörtelen főnöke, Tim Briggs egyik drogügyletét, Chris visszakényszerül abba, amit a legjobban csinál _ a csempészésbe _ hogy kiegyenlítse Andy tartozását. Chris legendás csempész, és gyorsan összehoz egy csapatot legjobb barátja, Sebastian segítségével egy utolsó menetre Panamába és vissza, annak reményében, hogy több milliónyi hamis pénzzel térnek haza. Ám a dolgok hamar elkezdenek szétesni, és amikor már csak pár órájuk van összeszedni a pénzt, Chrisnek be kell vetnie régen használt fogásait, hogy lavírozni tudjon a brutális drogbárók, zsaruk és bérgyilkosok hálójában, mielőtt a felesége és a fia célponttá válik.

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, december 3. szombat, 21h

Stephen King regénye alapján! Az 1930-as években Paul Edgecomb cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Azonban egész világfelfogása megrendül John Coffey megérkezésével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház elítéltjeire. Elgondolkozik Coffey különös lényén, természetfeletti képességein és beteges, durva őrtársain…Ki is valójában az óriás halálraítélt, és valóban bűnös-e?

 

Gothika - Viasat6, december 3. szombat, 21h

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja magát, de már a rács másik oldalán. Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt állítják, hogy megőrült.

 

Kate és Leopold - TV4, december 3. szombat, 21h

Kate színész bátyjával él együtt New Yorkban. Volt barátja, Stuart felettük lakik. Stuart különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor házuk környéke. Fényképezőgépet is visz magával, hogy megörökítse a furcsa utazást. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművész színésszel van dolguk. Leopold beleszeret Kate-be, akit teljesen levesz a lábáról finom udvarlója. Leopold a szavak embere, ám a legtöbb mai dologgal nem tud mit kezdeni. Ügyetlensége mindannyiuk számára bonyodalmakat okoz.

Mágnás Miska - Duna Tv, december 3. szombat, 21.45h

Korláthy gróf lánya a falusi vásárban megismerkedik Baracs István vasútépítő mérnökkel, és egymásba szeretnek. A grófi család persze soha nem egyezne bele a házasságba, ők csak nemesi vőlegényt szeretnének. Bár míg érdekeik úgy kívánják, szívesen látott vendégként fogadják Baracs mérnököt a kastélyban, de házasságról hallani sem akarnak. Miska, a lovászfiú és Marcsa, a cselédlány azonban másként vélekednek. Ők ki tudja miért, jól értik, hogyan kell a szívügyeket megoldani…

 

Django elszabadul - Mozi+, december 3. szombat, 23h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Volt egyszer egy Németország - Duna Tv, december 3. szombat, 23.20h

Frankfurt, 1946. David Bermann és barátai túlélték a holokausztot. Egyvalamit akarnak mindennél jobban: maguk mögött hagyni Németországot, és Amerikába emigrálni. De hogyan szerzik meg az ehhez szükséges pénzt? Hamar megtalálják a megoldást: háziasszonyokat bűvölnek el házaló kereskedőként, és egyre közelebb kerülnek céljukhoz. Davidot azonban utolérik múltjának árnyai. Miért van két útlevele? Hogy került évekkel ezelőtt Hitler hegyi nyaralójába? Lehet, hogy együttműködött a nácikkal? Sara Simont, a lelkiismeretes amerikai tisztet nem hagyják nyugodni ezek a kérdések, és elhatározza: kideríti, merre járt és mit csinált a férfi a háború alatt. Egyre nehezebb azonban kivonnia magát David hatása alól...