Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Csak helyezd magad kényelembe, és indulhat a szombati tévémaraton.

Ízek, imák, szerelmek - RTL KETTŐ, március 18. szombat, 18.10h

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat, ám ő mégis boldogtalan. Valami másra vágyik, de maga sem tudja pontosan, mire. Elköltözik otthonról, elválik a férjétől, Steventől (Billy Crudup), és viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). Azonban igazából úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világ körüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal.

 

Ne szólj száj! - Film Mánia, március 18. szombat, 18.45h

Dr. Nathan Conrad (Michael Douglas), a neves gyermekpszichiáter élete tökéletes. Sikeres, gazdag és gyönyörű feleségével (Famke Janssen) neveli egyetlen kislányukat. Amikor egy katatón, önmagába forduló, hirtelen dühkitörései miatt magánzárkába zárt 18 éves lány, Elisabeth (Brittany Murphy) kezelésével bízzák meg, nem tulajdonít túl nagy jelentőséget az esetnek. Nem sejti, hogy angyali kinézetű, agyongyötört paciense megváltoztatja az életét. Az első kezelés éjszakáján a pszichiáter lányát elrabolják. Az emberrablók, akik rejtélyes módon Conrad minden lépéséről tudnak, 12 óra múlva kivégzik a lányt. Egyetlen feltétellel engedik szabadon, ha a túszuk apja szótlan kezeltjétől, Elisabeth-től megtud egy hatjegyű számot, ami mindennél fontosabb a végsőkig elszánt bűnözőknek.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész - Cool, március 18. szombat, 19h

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben a legfőbb ellenségével, Harryvel is szeretne végezni. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.

 

Egy lányról - Story4, március 18. szombat, 19.55h

A tizenhat éves Jenny London külvárosában él a múlt század hatvanas éveiben. A kislány nemcsak szép, de okos is, szülei örömére egyetemre készül, miközben csellón játszik és franciául tanul. Egy esős nap Jenny találkozik a harmincas Daviddel. Miközben lassan románc bontakozik ki közöttük, a férfi valóra váltja mindazt, amit a lány a legmerészebb álmaiban gondolt. Bevezeti a társaságba, az éjszakai élet forgatagába, még Párizsba is elmennek. Jenny megízleli a szerelmet és a szabadságot, és ennek hatására elhanyagolja a tanulást, otthagyja az iskolát.

 

Bolond szél fúj - Viasat2, március 18. szombat, 20h

Alex Whitman (Matthew Perry), az elkényeztetett New York-i építész és Isabel Fuentes (Salma Hayek), a tüzes mexikói fotóslány találkozik egy Los Angeles-i kocsmában, ahol együtt töltenek egy éjszakát. Aztán a lány eltűnik, és mindketten úgy gondolják, hogy ez így van rendjén. Csakhogy alig három hónap múlva Isabel beállít Alexhez, és közli vele, hogy gyereket vár. Na és esküvőt akar! Alex persze tiltakozik, akárcsak a lány díjbirkózó vőlegénye.

 

Mr. és Mrs. Smith - Paramount Network, március 18. szombat, 21h

Mr. Smith (Scott Bakula) hírszerzőként dolgozik. Amikor egy titokzatos új energiaforrás megalkotója eltűnik, a férfi nyomába ered. Hamarosan vetélytársnője (Maria Bello) akad, a felesége személyében.

 

A hatodik napon - Viasat3, március 18. szombat, 21h

Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) egy este arra ér haza, hogy valaki, egy tökéletes hasonmás csókolgatja a feleségét és eszi a születésnapi tortáját. Szörnyű igazságra kell rájönnie: véletlenül hagyták életben, a klónja pedig elfoglalta jól berendezett, nyugalmas életét. A megrázkódtatást fokozza, hogy nincs hatalom, amelyhez segítségért fordulhatna, mert ha fény derülne a baklövésre, könyörtelenül végeznének vele és a családjával. Adam megpróbálja hát felvenni a harcot az ismeretlen ellenséggel, hogy visszaszerezze önnön "létezését". Ám úgy tűnik, az ellenfél elpusztíthatatlan, a ráuszított két bérgyilkos klónjai újra és újra felbukkannak.

 

Az eltűntek - Viasat6, március 18. szombat, 21h

A fiatal és elszánt Maggie elhagyatott, vad vidéken neveli két lányát. Egyik nap azonban a nagyobbik gyermekét, Lilyt titokzatos, sötét alakok rabolják el. Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones visszatér hozzá és felajánlja segítségét. A rejtélyes lovasok nyomába eredve még nem sejtik a baljós, lidércekkel teli jövőt, és azt sem, hogy a feszült, idegőrlő várakozás mindkettőjüket örökre megváltoztatja.

 

A szoba - Film4, március 18. szombat, 21.55h

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

 

Halál a Níluson - Duna Tv, március 18. szombat, 21.55h

Agatha Christie regényéből Anthony Shaffer Miss Linnet Ridgeway-t, a dúsgazdag "rágógumi-örökösnőt" megkéri barátnője, Jacquie, hogy "leégett" vőlegényét, Simont fogadja fel jószágigazgatónak. Elmeséli, úgy tervezik szerelmével, hogy Egyiptomba mennek nászútra. De a Nílus mellé Simon már Ninnettel érkezik, ugyanis rövid, de viharos szerelmi románc után a szegény fiatalember a gazdag örökösnőt veszi feleségül. A nászútra azonban nem csupán ketten jelennek meg: mindenhová követi őket a fiatalasszony több halálos ellensége és a cserbenhagyott Jackie is. Ninnetet a Karnak luxushajó kabinjában meggyilkolják. Mindenki gyanús. Hercule Poirot, az Agatha Christie-regények közkedvelt nyomozója "véletlenül" éppen a hajón utazik.... Az eredeti helyszíneken forgatott filmben Poirot-nak (Peter Ustinov) talán élete egyik legbonyolultabb bűnesetét kell kinyomoznia. A filmet Oscar-díjjal jutalmazták.

 

Elrabolva - TV2, március 18. szombat, 22.30h

Bryan Mills (Liam Neeson) valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, újabban sztárokat véd a rajongóktól. 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) az anyjával, Lenore-ral (Famke Janssen) és tehetős mostohaapjával él és épp Párizsba készül legjobb barátnőjével, Amanda-val, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna. Kim a párizsi reptéren megismerkedik Peter-rel, majd nem sokkal később elrabolják. A lánynak még sikerül beszélnie az apjával, aki rögtön megérti, hogy mi is történik...

 

Bazi nagy görög lagzi 2. - SuperTV2, március 18. szombat, 22.45h

Hangosabbak, görögebbek és ragaszkodóbbak már nem is lehetnének, Ian és Toula lánya, Paris nagy bánatára. A pályaválasztás előtt álló lányt egyetlen cél vezérli: minél távolabb akar kerülni túlbuzgó pereputtyától. Mindeközben Ian és Toula házassága sem a régi, szeretnének több időt tölteni kettesben, hogy felélesszék a régi tüzet. Természetesen számíthatnak a rokonság segítségére _ egy kissé túlságosan is...Hamarosan azonban nagy sokk éri Portokalosékat: kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen. Mivel egy görög nőt sem érhet az a szégyen, hogy pártában marad, a család azonnal a tettek mezejére lép, és nekilát az esküvő megszervezésének. Újra törnek a tányérok, dübörög a sirtaki, folyik az ouzo, és összegyűlik a család egy még nagyobb, még zajosabb, még frenetikusabb Bazi nagy görög lagzira.

 

Toxikoma - RTL HÁROM, március 18. szombat, 23h

A sikeres magyar színész, Szabó Győző (Molnár Áron), aki privát életében drogos alfahím felkeresi az istent játszó pszichiátert, Csernus Imrét (Bányai Kelemen Barna), hogy segítsen véget vetni egy hosszú évekig tartó drogos zuhanásnak. Győző körül végül minden szétesik, és az utolsó pillanatban rászánja magát az elvonókúrára. A pszichiátrián találkozik Csernus doktorral, és a két domináns férfi között hamarosan kitör a háború. Győző és Csernus egymással harcol, ám egy ponton rá kell jönniük, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

 

Grindhouse: Halálbiztos - Paramount Network, március 18. szombat, 23.25h

Stuntman Mike (Kurt Russel) két, kéjsóvár nőkből álló banda után ered halálbiztos autójával, hogy véghez vigye gyilkos tervét, Quentin Tarantino egyik legmegbotránkoztatóbb filmjében.

 

Vámpírok bálja - Duna Tv, március 18. szombat, 00.13h

Abronsius professzor, a vámpírológia tudományának nagymestere hűséges famulusával, Alfréddel a hólepte Erdélybe érkezik, hogy feltegye életművére a koronát és lerántsa a vámpírok titkáról a leplet. A fogadó, ahol megszállnak, baljós mozgolódások színtere, és hamarosan a vámpírok is kimutatják a foguk pirosát…