Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Csak heveredj le a kényelmes kanapéra, és indulhat a szombat esti tévézés.

Indiana Jones és a Végzet Temploma - Moziverzum, szeptember 16. szombat, 18.30h

Archeológus és régész professzor Jones-unkat általában a kultúrtörténeti értékek megmentése hajtja, míg megbízóit és ellenségeit a nyereségvágy. Ám ebben a részben egy szegény, indiai falu lakói kérik meg Jones-t, hogy szerezze vissza szerencséjük zálogát, az oltárukról ellopott, varázserejű követ, valamint elrabolt gyermekeiket. A közösség megmentésének motívumában felerősödnek Indiana Jones western-hős vonásai, ráadásul egy kisfiú személyében még segítőtársat is kap…

 

Mint a kámfor - Filmcafe, szeptember 16. szombat, 18.35h

Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, amikor nem volt szerencséje menekülés közben. Három évtizedet kellene letöltenie. Mindennap szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában egy nyomozónő kerül a férfi és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába, ezért túszként magukkal viszik. Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, és minden alkalmat megragad fogva tartói terveinek meghiúsítására. Az első menet döntetlent hoz, de már késő: Jack rabul ejtette Karen szívét. A következő randevún Detroitban viszont már túl sokan akarnak velük lenni...

 

Fantomas - AMC, szeptember 16. szombat, 18.55h

Fantomas (Jean Marais), az arctalan, vagy inkább ezerarcú mesterbűnöző egy tökéletesen végrehajtott ékszerlopás helyszínén hagyja a névjegyét, Juve felügyelő (Louis de Funes) azonban kétségbe vonja, hogy létezik a titokzatos gazember, és egy tévényilatkozatban ennek hangot is ad. A nyilvánosság azonban felkapja a sztorit, és a nagy érdeklődés hullámait meglovagolva egy újságíró, bizonyos Fandor hamis interjút is készít a fantombűnözővel. Fantomas azonban nem nézi jó szemmel az álinterjút, ezért elrabolja Fandort.

 

Elrabolva - Prime, szeptember 16. szombat, 19h

Bryan Mills (Liam Neeson) valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, újabban sztárokat véd a rajongóktól. 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) az anyjával, Lenore-ral (Famke Janssen) és tehetős mostohaapjával él és épp Párizsba készül legjobb barátnőjével, Amanda-val, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna. Kim a párizsi reptéren megismerkedik Peter-rel, majd nem sokkal később elrabolják. A lánynak még sikerül beszélnie az apjával, aki rögtön megérti, hogy mi is történik...

 

Luisa Spagnoli - Duna Tv, szeptember 16. szombat, 19.40h

Luisa Spagnoli, a szerény származású nő gondol egy nagyot, és átvesz egy csőd szélén álló kis édességboltot Perugiában. Nagy elszántságról és különös üzleti érzékről tesz tanúbizonyságot, amikor az első világháborúból visszatérő férjével együtt szinte a semmiből építik fel csokoládéműhelyüket, amit aztán külső tőke bevonásával tovább fejlesztenek, és létrehozzák Olaszország egyik legnagyobb édességgyárát. A minőség és a kemény munka a védjegyük, valamint az a szenvedély, amivel Luisa az egész életét éli.

 

Anyád napja - RTL KETTŐ, szeptember 16. szombat, 19.50h

Charlotte (Jennifer Lopez) végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát (Jane Fonda) is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúltban ki nem rúgták. Viola most attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, ahogy elvesztette imádott munkáját is. Elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.

 

Mielőtt lemegy a Nap - Viasat2, szeptember 16. szombat, 20h

Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) kilenc évvel később találkoznak újra Párizsban, a férfi könyvbemutatóján. Közös könyvükén, mely a legvarázslatosabb éjszakáról szól, amit együtt éltek át. A sors most sem kegyes hozzájuk, csupán pár órájuk van, mielőtt Jesse visszarepül New Yorkba. Ezt az időt sétával és beszélgetéssel töltik, eközben kiderül, hogy az életükben bekövetkezett változások ellenére éreznek-e még valamit egymás iránt.

 

Az 50 első randi - Cool, szeptember 16. szombat, 20.55h

Henry Roth (Adam Sandler) igazi nőcsábász, aki irtózik minden kapcsolat második napjától. Egészen addig gondatlanul hódol szenvedélyének, amíg meg nem ismerkedik Lucy Whitmore-ral (Drew Barrymore), aki nemcsak lehengerlően vonzó, de súlyos memóriazavarban is szenved, és emlékezőképességének hossza mindössze egy nap. Henry életében először néz szembe kihívással, hiszen Lucy szerelmét minden egyes nap újra és újra el kell nyernie, hiszen a lány másnap már egyáltalán nem emlékszik rá.

 

Kísérleti gyilkosság - Filmcafe, szeptember 16. szombat, 21h

Fiatal nő holttestére bukkannak egy kaliforniai kisváros melletti erdőben. Az ügyet a tapasztalt gyilkossági nyomozó és specialista, Cassie Mayweather (Sandra Bullock) kapja, és vele egy új társat is Sam Kennedy (Ben Chaplin) személyében. Az ügy kapcsán olyan gyilkosokkal találják szembe magukat, akik nem kegyetlenségből ölnek. Nem akarnak pénzt, bosszúvágy sem hajtja őket. Egyetlen céljuk, hogy bebizonyítsák: a tökéletes bűntény elkövethető, ha zseniálisan kitervelik azt.

 

Constantine - A démonvadász - AXN, szeptember 16. szombat, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ugyanis megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. A rendőrnő eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát.

 

A párduc - M5, szeptember 16. szombat, 21h

Szicília,1860. A garibaldisták partraszállásának híre megszakítja Salina hercegének és családjának templomi áhítatát. Don Fabrizio fiatal és kellőképpen cinikus unokaöccse elhatározza, hogy önkéntesként bevonul Garibaldi seregébe, és hírt hoz az események alakulásáról. Az élet látszólag továbbra is nyaralások, bálok, összejövetelek megszokott rendjében zajlik. De Don Fabrizio már tudja, az arisztokrácia helyét Szicíliában is egy új, realistább és pénzéhesebb réteg veszi át. Visconti hatalmas tablója egy hirtelen felizzó szenvedély tükrében mutatja meg ezt a nagy átalakulást. Giuseppe Tomasi di Lampedusa, a film alapjául szolgáló bestseller történelmi tabló írója, maga is a szicíliai arisztokrácia egyik legelőkelőbb családjából származott. Az egységes Olaszország létrejöttének, a hatalmas társadalmi változásoknak időszakát mutatja be művében, melyből Luchino Visconti készített filmet, aki maga az olasz arisztokrácia leszármazottja volt. A történet az olasz egyesítés idején játszódik. Visconti adaptációjában Burt Lancester, Claudia Cardinale és Alain Delon játsszák a főszerepeket. A film 1963-ban Cannes-ban elnyerte az Arany Pálmát. Csodálatos zenéjét Nino Rota szerezte.

 

Üvegtigris - Prime, szeptember 16. szombat, 21h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - TV2 Comedy, szeptember 16. szombat, 21h

Frank Drebin visszatért. Nincs mit tenni…Frank Drebin hadnagy imádja a rejtélyeket. Miért vagyunk itt? Van-e élet a szex után? Igen, Drebin nagy kérdéseket kutat _ és most a legnagyobb az, hogy miként lehet meghiúsítani a fondorlatos Quentin Hapsburg tervét, mellyel a környezetet akarja tönkre tenni! A Csupasz pisztoly fergeteges folytatásában Nielsen-nel együtt visszatér Priscilla Presley, mint Jane, a nő, aki húsz lépésről is megolvasztja a sajtos szendvicset, és George Kennedy, mint az elszánt Ed Hocken kapitány. Itt az egész banda. És velük a poénok is. Ahogy Drebin, te is imádni fogod!

 

Batman - Viasat6, szeptember 16. szombat, 21h

Bruce Wayne kisfiúként kénytelen végignézni szülei brutális meggyilkolását. Megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. De amikor leszáll az éj, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba...

 

Tökmag és Gázolaj - Vakáció négy keréken - Duna Tv, szeptember 16. szombat, 21.35h

A film tini főhősét Tökmagnak csúfolják a suliban, mivel ő a legalacsonyabb. Mostanáig nem voltak igazi barátai, ám ekkor új fiú érkezik az osztályba, akire szintén ragasztanak egy gúnynevet: ő Gázolaj, mert folyton motorokat buherál, és bűzlik az üzemanyagtól. A két kiközösített fiú hamar összebarátkozik, és nekiállnak kocsit építeni egy roncstelepen talált fűnyíró motorjából, hogy a nyári szünetben meglépjenek otthonról. Tartanak tőle, hogy a zsaruk hamar lekapcsolják őket, ha nekivágnak a sztrádának a sufniban tuningolt roncsverdával, így házikónak álcázzák járművüket, kevés sikerrel...

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - AMC, szeptember 16. szombat, 22.25h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

A Mississippi szirénje - Duna Tv, szeptember 16. szombat, 23.25h

William Irish regényéből Francois Truffaut Louis Durand (Jean-Paul Belmondo) az Indiai Óceán közepén fekvő Reunion szigeten élő gazdag dohányültetvényes. Mivel magányosnak érzi magát, házassági hirdetést ad fel. De a nő, aki megérkezik, nem az, akivel Louis levelezett.... és itt kezdődik a rejtély. Julie (Catherine Deneuve) részt vett az asszony meggyilkolásában, és helyette utazott a szigetre, hogy hozzámenjen Louis-hoz és megszerezze annak vagyonát. Az esküvő után nem sokkal el is szökik férje vagyonával. De Louis rájön, hogy mindennek ellenére szereti Julie-t, (aki valójában Marion) és utána utazik Franciaországba....