Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ne szomorkodj vasárnap este, inkább válogass a listánkból!

Marley meg én - Duna Tv, szeptember 12. vasárnap, 19.45h

John és Jennifer Grogan friss házasok. Mindketten újságíróként dolgoznak, szeretik a munkájukat, de még jobban egymást. Amikor beköltöznek első közös otthonukba, John úgy érzi, ideje lenne igazi családot alapítani. Mivel azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra, egyik barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a pajkos és játékos labradorkölyök azonban teljesen felforgatja addigi életüket, és hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat...

 

Hart háborúja - AMC, szeptember 12. vasárnap, 20h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

Harmadik fél - Film Mánia, szeptember 12. vasárnap, 20h

Három történet a szerelemről és szenvedélyről, a bizalomról és az árulásról. A New Yorkban, Párizsban és Rómában élő három pár látszólag különböznek, de valójában nagyon is hasonlítanak egymásra, olyan szálak kapcsolják össze őket, mint a szerelem vagy a házastársi elhidegülés. A film azonban sokkal több szerelmi történetek egyszerű gyűjteményénél, egy izgalmas rejtély, egy kirakósjáték, ahol az igazán érdekes dolgok a felszín alatt húzódnak meg, és valójában semmi sem az, aminek látszik.

 

Mona Lisa mosolya - Filmcafe, szeptember 12. vasárnap, 21h

Katherine Watson (Julia Roberts) abban a hiszemben vállalja el a munkét a leányiskolában, hogy az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai élni fognak majd a lehetőségeikkel. Ám a lányok, köztük a vezéregyéniségek, Nancy Abbey (Marcia Gay Harden), Joan (Julia Stliles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű és a háziasszony szerep, mint a tudományos műveltség. Katherine érkezése felbolygatja az iskola és a diákok életét, tanítványainak előbb-utóbb dönteniük kell, merre akarnak tovább menni.

 

Valahol Európában - Jocky Tv, szeptember 12. vasárnap, 21h

"Felnőtt. Ellenség. Könyörgöm, akasszuk fel" - visítja a filmben egy szeplős kis csibész, mikor a rongyos, árva gyerekek egy csapata megtalálja a neves karmestert rejtekhelyén, egy rombadőlt kastélyban. A zene és a személyiség varázsa és jósága azonban minden korlátot ledöntve bizonyítja, a halál és a gyermek csak a háborúban jelenthet egyet. Felejthetetlen alakítások, merész montázstechnika, költői flash backek emelték ezt a megrázóan humanista filmet a világ filmművészetének élvonalába.

 

A Profi - M5, szeptember 12. vasárnap, 21.05h

Josselin Beaumont-ot azzal a titkos megbízással küldik Malagavayba, hogy ölje meg a köztársaság elnökét, a diktátor Yala ezredest. A politikai helyzet azonban megváltozik és a francia kormány érdekei úgy kívánják, hogy inkább feladják Beaumont-ot. Bár az elnök nem végezteti ki, fegyenctáborba viteti, ahol iszonyú megpróbáltatások várnak rá. Két év elteltével azonban sikerül megszöknie. Visszatér Párizsba, hogy küldetését eltántoríthatatlanul befejezze, amikor Yala ezredes három napra a francia fővárosba érkezik. Bár Rosen felügyelő és Eduard százados minden eszközzel próbálja megakadályozni a merényletet, Beaumont állandóan kicsúszik a kezükből. Egy lépéssel mindig előttük jár.

 

Kill Bill - SuperTV2, szeptember 12. vasárnap, 22.50h

A Menyasszony egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill mindenkit lemészárol. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán.

 

Tortúra - Filmcafe, szeptember 12. vasárnap, 23.20h

Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Peter Sheldont, a népszerű regényírót. Úgy tűnik, mégis szerencséje van, az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes, aki ráadásul szakképzett ápolónő, a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót. A középkorú nő rajong Sheldon regényhőséért, Miseryért. Az ápolásnak azonban csak nem akar vége szakadni. Az író hamarosan ráébred, a nő valójában foglyul ejtette, és semmitől sem riad vissza, hogy örökre megtartsa magának.

 

Halálos fegyver - Cool, szeptember 12. vasárnap, 23.25h

Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Örökké - Duna Tv, szeptember 12. vasárnap, 23.45h

A tizenkilencedik század végén az alig húszesztendős Valentine feleségül megy Jules-höz. A következő évszázad, illetve évezred fordulóján Valentine dédunokája egy hídon fut keresztül Párizsban, és egy szeretett férfi karjában találja magát. A két esemény között eltelt száz esztendő alatt különböző férfiak és nők találkoznak, és esnek szerelembe egymással, betöltve ezzel a végzetüket, vagy éppen családfát készítenek. Bár sorra búcsúzniuk kell szeretteiktől, életerő végigkíséri őket egészen az örökkévalóságig.

 

Legenda - TV2, szeptember 12. vasárnap, 00.55h

Ron és Reggie Kray (Tom Hardy) mindig is elválaszthatatlanok voltak. A sármos és népszerű Reggie, aki az East-End hercegeként a fényűző londoni éjszakában filmsztárokkal, és bűnözőkkel múlatja az idejét, gyerekkora óta vigyáz a kiszámíthatatlan és erőszakos Ronra. Hűségesen óvja fivérét a bajtól. Miután elintézi, hogy az elmegyógyintézetből kiengedjék őrültnek nyilvánított testvérét, már semmi nem áll az útjukba: együtt söprik le a színről nagy riválisaikat, a Richardsonokat, és egy csapásra átveszik az uralmat a londoni alvilág felett.