Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihend ki a hétvége fáradalmait vasárnap este a tévé előtt!

Shazam! - RTL Klub, május 15. vasárnap, 20h

A 14 éves Billy Batson (Asher Angel) egy árvaházból kerül nevelőszülőkhöz, és bár nem a legnépszerűbb srác az iskolában, Shazam (Zachary Levi), a Hét Főbűn titkos őrzője, a különleges erejű varázsló mégis neki adja át az erejét. Amikor a fiú hangosan kimondja a varázsló nevét, azonnal felnőtté alakul át, és igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy újdonsült testvére segítségével fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, de aztán rá kell jönnie valamire: az új helyzet valóban hatalmas buli, csakhogy nincs szuperhős főgonosz nélkül. Dr. Thaddeus (Mark Strong) pedig igazán méltó főgonosz, aki a világra akarja szabadítani alvilági szolgálóit, a Hét Főbűn éhes lidérceit.

 

A doboz - Film Mánia, május 15. vasárnap, 20h

Arthur az Amerikai Űrkutatási Hivatal mérnöke, a felesége, Norma irodalomtanár. A házaspár a középosztálybeliek átlagos életét éli a múlt század hetvenes éveiben. Az anyagi helyzetük váratlanul megrendül, amikor mindkettőjüknek munkahelyi problémái támadnak. Másnap egy dobozt találnak a küszöbön. Azután felbukkan a kézbesítő is, aki elmondja, hogy megváltoztathatják az életüket. Egy napjuk van arra, hogy eldöntsék, megnyomják-e a dobozon lévő gombot. Ha megteszik, meghal egy általuk nem ismert ember, ők pedig egymillió dollárt kapnak.

 

Only You - Csak veled - Viasat2, május 15. vasárnap, 20h

Az ember egész életében várja az Igazit. Van, akinek sikerül megtalálnia, van akinek soha. Faith Corvatch (Marisa Tomei) abban a szerencsés helyzetben van, hogy gyermekkorában egy kirakósjáték során legalább a nevét megtudhatta annak a férfinak, akit a sors mellérendelt. Később egy jósnő is megerősíti a nevet: Damon Bradley (Billy Zane). Amikor sok év után Faith meghallja ezt a nevet a telefonban, nem zavarja, hogy épp az esküvőjére készülődik: úgy ahogy van, menyasszonyi ruhában elindul, hogy megtalálja az Igazit.

 

Őrült szenvedély - Filmcafe, május 15. vasárnap, 21h

Derek boldog családapa és sikeres pénzügyi tanácsadó, nemrég léptették elő a cégnél, ahol dolgozik. Ennek köszönhetően az elegáns Los Angeles-i környékre költözik a családjával, feleségével, a gyönyörű Sharonnal és a kisfiával, Kyle-lal. A tökéletesnek hitt életét azonban egy új kolléga felbukkanása zavarja meg. Lisa vonzó és rámenős teremtés. Derek azonban az egyik céges partin történt incidens miatt összezördül vele. Megdöbbenésére a nő valóságos megszállottként kezd viselkedni, amivel nemcsak Derek karrierjét és házasságát veszélyezteti, hanem Sharon életét is.

 

A tegnap gyermekei - Filmbox Family, május 15. vasárnap, 21h

A második gyermekével várandós Jenny Cole valahol Amerika szívében él férjével és fiával közösen. A nőt meglehetősen élénk álmok kínozzák egy kisvárosról közepén egy hatalmas templommal. Mikor Jane beszámol erről az anyjának, az elővesz néhány rajzot, melyet anno még ő rajzolt gyerekkorában: ezek is ugyanazt a városkát ábrázolják! A két nő lázas kutatómunkába fog, melynek végén kiderül, hogy mindketten egy létező helyről álmodtak: egy Malahide névre hallgató ír kisvárosról. A nő felkerekedik, hogy az óceánt átszelve utánajárjon a rejtélynek, és feltárjon egy olyan életet, amely korábban talán a sajátja volt.

 

A tégla - Viasat3, május 15. vasárnap, 21h

Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), a fiatal rendőr beépül Frank Costello (Jack Nicholson) maffiavezér szervezetébe. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül, miután kiderül, hogy a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Úgy tűnik, a rendőrök között is van egy tégla.

 

Álljon meg a nászmenet! - AXN, május 15. vasárnap, 21h

Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) elválaszthatatlanok. Kamaszkori szerelmük hamar őszinte barátsággá változott, és ők nem is akarnak ezen változtatni. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy milliomos gyönyörű lányát, Kimberlyt (Cameron Diaz). Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény. Az akció első lépése: szerezni magának egy álkérőt, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben.

 

A Pelikán ügyirat - Viasat6, május 15. vasárnap, 21h

A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója. A dosszié kikerül az egyetemről, útra kél, és pusztítani kezd. Darby Shaw rádöbben, hogy bárki, akivel a dolgozat folytán kapcsolatba kerül, gyilkosság áldozata lesz. Az ismeretlen veszély elől menekülő lány csak egy emberben bízik, Gray Grahamben, egy újságíróban. Kettőjüknek csak ellenfelei vannak: profi gyilkosok, titkosszolgálati szervezetek üldözik őket a törvénytelenség minden eszközével. Darby és Gray félelménél erősebb a jogba vetett hite, felveszik a küzdelmet a hatalom ellen, az igazság védelmében.

 

Így jártam én - TV4, május 15. vasárnap, 21h

A harmincegynéhány éves Jesse rossz passzban van. Nem elég, hogy a magánélete kész csődtömeg, a munkája is egyre jobban fullasztja. Ekkor keresi meg az egykori egyetemi tanára, aki felkéri, hogy mondjon beszédet a nyugdíjbavonulása alkalmából rendezendő vacsorán. Jesse úgy érzi, itt a nagy lehetőség, hogy kitörjön a megszokott életéből. Amikor visszatér a régi iskolájába, megrohanják az emlékek. Később találkozik Zibbyvel, a másodéves hallgatóval. Ennek hatására úgy érzi, hogy kezd visszatérni az önbizalma, és optimistán tekint a jövőbe.

 

Az első áruló - Duna Tv, május 15. vasárnap, 21.25h

Bellocchio nagyszabású alkotásban állít emléket a "nagy per"-ként elhíresült 1986-ban folytatott bírósági tárgyalásnak, amelyben 366 maffiatagot kényszerítettek a vádlottak padjára. A per megindításának lehetőségét a Cosa Nostra egy befolyásos tagja, Tommaso Buscetta részletes tanúvallomása adta, amelyből először derült fény a szicíliai maffia tényleges felépítésére és működésére. A filmből nemcsak a per lefolyását és hosszú távú hatásait ismerhetjük meg, hanem morális kérdéseket is felvet: lehetséges-e szakítani egy "katonának" az élete minden pillanatát addig meghatározó ideológiával, lehetséges-e szembeszállni régi önmagunkkal saját autonómiánk és emberségünk visszaszerzése érdekében.

 

Hannibal - SuperTV2, május 15. vasárnap, 21.35h

A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. Egy tanú felbukkanását követően ismét remény nyílik rá, hogy elfogja Lecter-t, akit azonban csak egyetlen személy tud Amerikába csalogatni: Clarice Starling FBI-ügynök. Ha sikerül őt rávenni arra, hogy újra az emberevő pszichológus nyomába eredjen, Hannibal végre előjön rejtekhelyéről, hogy befejezze a halálos játékot...

 

Annie Hall - Duna Tv, május 15. vasárnap, 00.03h

Woody Allen filmje aratott az 1977-es Oscar-gálán: a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb női főszereplő és a legjobb forgatókönyv díját tehette zsebre. A rendező a jópofa komédiás skatulyájából előrelépett a komoly alkotó szerepébe. Az Annie Hall bővelkedik önéletrajzi elemekben, felvillannak benne a rendező gyerekkorának, Diane Keatonnal való megismerkedésének, kapcsolatának, elválásának elemei, s mindez Allen szakadatlanul dolgozó elméjének sziporkázó ötleteivel dúsítva. A két főszereplő filmvásznon megelevenedő szerelme több évig tartott, munkakapcsolatuk pedig már több évtizede tart. Az Annie Hall a rendezőtől megszokott "pimaszsággal" lavírozik a filmes műfajok között, gátlástalanul megragadva bármilyen eszközt, ha a történet megköveteli: a közönségnek címzett kiszólások, fiktív interjúk, burleszkelemek, sőt még egy rajzfilmbetét is egyengeti a história útját, amely ezzel a cifra kerettel lett kerek és feledhetetlen.

 

A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu