Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre a tévé előtt!

Minden, minden - SuperTV2, január 8. vasárnap, 18.55h

Mi lenne, ha nem léphetnél kapcsolatba a külvilággal? Sosem érezhetnéd a friss szellőt, az arcod nem fürödhetne a napfény melegében, és nem csókolhatnád meg a szomszéd fiút? A Minden, minden egy rendhagyó szerelmi történet Maddyről, az eszes, érdeklődő és élénk fantáziájú 18 éves lányról, aki egy betegség miatt nem hagyhatja el hermetikusan lezárt otthonát, és Ollyról, a szomszédban lakó srácról, aki fittyet hány az akadályokra. Az ingerszegény környezetben élő Maddy bármit megtenne, hogy minél többet megtapasztalhasson a külvilágból, és átélhesse első románcát. Miközben az ablakon át kémlelik egymást és telefonos üzenetekben kommunikálnak, Olly és közte mély kötelék szövődik; mindent kockára tennének azért, hogy együtt lehessenek _ még ha mindent el is veszíthetnek.

 

A bombák földjén - Filmcafe, január 8. vasárnap, 20h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

Ready Player One - Film+, január 8. vasárnap, 20.20h

Az Oasis a legnagyobb virtuális tér, melyben az emberek nap mint nap felszabadulnak. Amikor az alapító, James Halliday (Mark Rylance) végrendelete érvénybe lép, hatalmas verseny veszi kezdetét. Kiderül, hogy Halliday elrejtett néhány titkot a rendszerben, és aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. A fiatal Wade (Tye Sheridan) a játékban nőtt fel, és Parsifal-avatárjával nekivág a kalandnak, nem is sejtve, hogy az élete a tét. Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn), az agresszív milliárdos akarja ugyanis megszerezni magának az Oasist, és új fejlesztéseivel szeretné uralni az emberek életét.

 

Amerikai pite 2. - SuperTV2, január 8. vasárnap, 21h

A második részben újra együtt a díszes társaság, immáron túl a középiskolán és túl a férfivá avató élményeken. Ám a tapasztalatokból sosem elég, így a pitével bensőséges viszonyt ápoló Jim, a lovagias Oz, a titkon még mindig Vicky-ért epekedő Kevin, a hormonálisan túlvezérelt Stifler és a Stifler mamájára specializálódó Finch úgy dönt: a nyári vakáció idejére házat bérelnek a tengerparton, és parti-zónává alakítják a parti zónát. És valóban: buli ér bulit, kaland követ kalandot. Oz szeretné megismerni a telefon-szex gyönyöreit az épp Európában tanuló Heather-rel, ám valami mindig megzavarja a virtuális hancúrt. Az örök különc Finch, Stifler mamáját várja, Stifler a szomszéd lányokat szeretné behatóbban megismerni, Jim pedig látogatást tesz a zenetáborban, hogy nem éppen zenei jellegű leckéket vegyen Michelle-től, mielőtt megérkezik bohém buli-tanyájukra Nadia, a cseh bombázó. Mit mondjunk még? Ezt a pitét is mindenki kajálni fogja!

 

Becstelen brigantyk - Mozi+, január 8. vasárnap, 21h

A megszállt Franciaországban Shosanna szemtanúja lesz, ahogy a német Hans Landa ezredes lemészároltatja a családját. A lánynak azonban sikerül megszöknie. Új személyiséget felvéve Párizsban telepszik le, ahol egy mozit üzemeltet. Közben az amerikai Aldo Raine hadnagy zsidó katonákból verbuvál csapatot, amely a brutális akciói miatt kétes hírnévre tesz szert a németek között. A német vezetés közben Shosanna moziját szemeli ki az új propagandafilm premierjére, amelyen a Führer és a többi vezető is megjelenik. Miközben pedig Shosanna merényletre készül, Raine csapata is akcióba lendül, hogy a helyzetet kihasználja...

 

Doktor Szöszi - Prime, január 8. vasárnap, 21h

Milyenek a szőke nők? Talán buták? Naivak? Kihívóak? Elle, a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője kénytelen rájönni, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. Szerelme elhagyja őt, mert politikusi pályára készül, márpedig egy komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle-t azonban nem könnyű lerázni. Elhatározza, hogy bosszút áll hűtlen barátján és a világon. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, hogy rózsaszín sapkái, szuper-magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt aerobic-oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, fokozatosan minden megváltozik körülötte. Elle nagy fákba vágja a fejszéjét: szeretné, hogy szeressék, meg szeretné találni az igazi gyilkost _ no meg a manikűröshöz is időben oda akar érni...

 

Túszharc - Viasat6, január 8. vasárnap, 21h

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal.

 

Good Will Hunting - Paramount Network, január 8. vasárnap, 21h

Amerika egyik legjobb egyetemének legbrilliánsabb elméje nem egy diák, hanem a fiú, aki az iskola folyosóit takarítja. Will Hunting egy eszes, munkásréteg-beli zseni, aki azonban megbukik az élet iskolájában. Will a megengedhetőnél többször nézett már szembe a törvénnyel, és most az utolsó esélyt egy pszichológus tanár jelentheti számára. A professzor az egyedüli ember Will élete során, aki közel tud férkőzni hozzá. Miután Will rákényszerül arra, hogy szembenézzen múltjával, rájön, hogy ő maga az egyedüli akadály, ami visszarántja őt.

 

A hallgatás szabálya - AXN, január 8. vasárnap, 21h

Sharont (Susan Sarandon),az egykori Weather Underground mozgalom aktivistáját váratlanul őrizetbe veszik egy harminc évvel korábban elkövetett bankrablásban való részvételért. Ben (Shia Labeuof) ambiciózus riporter lévén kiugró lehetőséget lát a letartóztatott nő sztorijában, így nyomozni kezd a mozgalom egykori aktivistái után. Így fedi fel Jimet, a lányát egyedül nevelő ügyvédet, (Robert Redford) akit a bankrablásban életét vesztett biztonsági őr megölésével vádolnak, ám a hatóságoknak azóta sem sikerült kézre keríteniük. Jim a hírekből értesülve Sharon letartózátásról, úgy dönt, hogy saját és lánya épségének érdekében felkutatja egykori szeretőjét és aktivistatársát Mimit (Julie Christi). Az agresszív újságíróval és az FBI-jal a nyomában kénytelen felkutatni ország különböző pontjain élő egykori társait, hogy segítségükkel rátaláljon Mimire, aki egyszer és mindekorra tisztázhatja az őt ért vádak alól.

 

Vénusz - ATV Spirit, január 8. vasárnap, 21h

Maurice és Ian ősrégi jó barátok, veterán angol színészek, akiknek soha nem sikerült igazán a csúcsra jutni, de nyugdíjas éveik alatt is kitartóan próbálkoznak. Maurice például haldokló pácienst játszik egy tévésorozatban. Évek óta bejáratott szokások szerint élnek, reggelente kedvenc kávézójukban mennek menetrendszerűen egymás idegeire. Egy napon betoppan Ian vidéki unokahúga, Jessie (Jodie Whittaker), aki alaposan a feje tetejére állítja a két öregúr életét. Iannek nincs elég türelme hozzá, Maurice viszont szárnyai alá veszi a lányt és elhatározza, hogy megmutatja neki London kulturális sokszínűségét. Miközben Maurice próbálja átadni élettapasztalatát Jessienek, rá kell döbbennie, mennyire keveset tud saját magáról, holott élete már a vége felé közeledik. Díjak és jelölések: BAFTA-díj 2007: Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Leslie Phillips BAFTA-díj 2007: Legjobb férfi alakítás jelölés: Peter O'Toole Golden Globe-díj 2007: Legjobb színész _ drámai kategória jelölés: Peter O'Toole Oscar-díj 2007: Legjobb férfi alakítás jelölés: Peter O'Toole

 

Sarkvidék - M2, január 8. vasárnap, 21.18h

Egy repülőgép katasztrófa túlélője az Északi-sarkon várja, hogy megmentsék. A segítség azonban a lehető legrosszabbkor érkezik és egy kíméletlen hóvihar közepette a mentőhelikopter lezuhan. A férfi döntés előtt áll: várjon a roncsok között egy másik csapat érkezésére vagy neki vágjon a végeláthatatlan jégmezőnek a túlélés reményében?

 

Gyűlölök és szeretek - TV2, január 8. vasárnap, 21.20h

Lucy egy kiadó társigazgatójának asszisztenseként dolgozik, és próbál felfelé törni a ranglétrán. Ebben jócskán megnehezíti a dolgát a vele szemben ülő ambiciózus Joshua, akivel ki nem állhatják egymást, amit nem is rejtenek véka alá: különböző passzív-agresszív játékaikkal az őrületbe kergetik nem csak a másikat, de munkatársaikat is. Kettejük viszonya azonban akkor kezd el igazán komplikálódni, mikor a gyűlölet mellett a vonzalom is begyűrűzik a kapcsolatukba.

 

Egy évem Salingerrel - Duna Tv, január 8. vasárnap, 21.25h

Diploma után, úton élete legnagyobb álma felé, hogy végre igazi, elismert író legyen, Joanna asszisztensi állást vállal J. D. Salinger régimódi és rendkívül vaskalapos irodalmi ügynökénél. A nem kimondottan szórakoztató munkanapokat egy füstös irodában tölti, ahol még mindig diktafonok és írógépek uralkodnak. Joanna fő feladata Salinger terjedelmes rajongói leveleinek feldolgozása, ám amikor elolvassa a világ minden tájáról érkező szívszorító üzeneteket, vonakodik elküldeni az ügynökség szokásos, személytelen hangvételű válaszát, és lelkesen kezdi el személyre szabni azokat. Az eredmény egyszerre humoros és megindító, hiszen Joanna, miközben a nagy író hangján válaszol, kezdi felfedezni a sajátját.

 

X – A rendszerből törölve - Cool, január 8. vasárnap, 23.10h

Éva (Balsai Móni), a zseniális nyomozó minden apró részletet észrevesz, előtte semmi nem marad titokban. Feltűnik neki, hogy az öngyilkossági statisztikákban hirtelen nagy az ugrás. Biztos benne, hogy a négy új öngyilkos között összefüggés van, a vezetőség azonban a választások miatt hallani sem akar az ügyről. Csakhogy felkerül a központba egy új, törekvő tiszt, Péter (Schmied Zoltán), aki csodálja legendás kolléganőjét, és kiáll mellette. Újra előássák az ügyet, az elkövetőt is megtalálják, Pétert pedig kinevezik. Éva azonban érzi, hogy tévúton járnak, és hamarosan olyan nyomra bukkan, ami a legmagasabb körökbe vezet

 

Fellini nyomában - Duna Tv, január 8. vasárnap, 23.10h

A félénk és különc Ohio állambeli kisvárosii lány, Lucy, akit édeanyja egyedül nevelt fel, imádja a filmeket. Egy nap a mama beteg lesz, így kénytelenek szembesülni azzal, hogy Lucynak munkát kell vállalnia. A lány elmegy Clevelandbe egy állásinterjúra. A városban éppen Fellini fesztivál van, így beül a moziba és megnézi az Országúton című filmet. Olyannyira az alkotás hatása alá kerül, hogy elhatározza, felkeresi Rómában a rendezőt. Élete nagy utazása lesz ez.

 

Taxisofőr - AXN, január 8. vasárnap, 23.25h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

 

Apádra ütök - TV2, január 8. vasárnap, 23.45h

Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pam-be, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától _ aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrnes-on át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greg egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Ám Greg, aki a feszült helyzetekben a száraz humorhoz folyamodik, nem talál célba Jack-nél, aki nyugdíjas műkertész...és tekintélyt parancsoló figura. Szerinte senki nem méltó, nem elég jó elsőszülött lányának, Pam-nek, és a tények, melyek szerint Greg macskagyűlölő, ápolóként dolgozik és vezetékneve, a Beckur sem éppen szokványos, egyáltalán nem javítanak a helyzeten...Bár Greg összetöri magát, hogy jó benyomást keltsen, a hétvégéje azzal kezdődik, hogy csomagja elveszik a reptéren, és ettől kezdve egyik hajmeresztő katasztrófa a másikat követi…