Jason Momoa egy metálénekestől tanulta meg a sátáni hörgést az új tévésorozatához

A See-ben az Archspire nevű banda segített Momoának, aki akkora metálrajongó, hogy a budapesti Slayer-koncerten is ott volt.

Szeptemberben mi is megírtuk itt a Port.hun, hogy Jason Momoa leforgatott az Apple TV-nek egy See című neo-barbáros tévésorozatot, amiben ő alakítja Baba Vosst, a kataklizma után életben maradt, de egy vírus(?) miatt megvakult emberek egyik törzsfőnökét. Az izgalmas szériában minden gonosz rivális törzs Baba Voss skalpjára utazott, mivel az ő újszülött ikrei lettek hosszú idő után az első gyerekek, akik már ismét rendelkeznek a látás képességével.

Azért, hogy a torokhangon vakkantgató, félelmetes barbárt minél hihetőbben alakíthassa, Momoa egy igazi hörgőbajnoktól, az Archspire nevű death metal banda Oliver Rae Aleron (alias Oli Peters) énekesétől kért szakmai segítséget. Tényleg elég meggyőzően üvölt amúgy a kanadai halálmetálos, a napokban ráadásul meg is mutatta ezt az Instagramján egy Momoával közös mókavideón. Íme:

Körülbelül egy évvel ezelőtt ez a fickó hívott fel a nagy kékségből azzal, hogy zabálta a Calamus Will Animate című dalunkat. És úgy döntött, hogy az új sorozatában is vendégszerepelhetnénk, mert ez a @prideofgypsies [ez Momoa neve az Instagramon] már csak ilyen rendes fickó. Igazi zeneimádó és igazi haver. Hollywoodnak minél inkább olyannak kellene lennie, mint amilyen ez a Jason! #archspire #see #calamuswillanimate #babavoss

Az Archspire zenekar énekese tehát intenzív ordítóleckéket adott a hawaii születésű vadembernek, aki a visszaemlékezések (és a fenti videó) szerint igencsak lelkes tanítványnak bizonyult. Ez persze nem csoda, hiszen Jason Momoa mindig elmeséli az interjúiban, mennyire szereti a karcos metálzenét: az Aquamanre való készülődés alatt Black Sabbath-ot, Metallicát és Toolt hallgatott, a 2011-es Conan forgatása alatt pedig Panterát (a Dűne fogatása idején pedig a budapesti Slayer-koncerten is látták tombolni a rajongói). A See című sorozat november 1-től elérhető az Apple TV kínálatában, ha valaki esetleg kíváncsi Momoa ordítótudományára. (via Indiewire)