Jó hír a tévés műveltségi vetélkedők szerelmeseinek

Visszatér az ATV-re az 500 – az ország géniusza című tudásalapú vetélkedő. A műsorvezető ezúttal is Rónai Egon lesz.

Nemrégiben a csatornán nagy sikerrel futott Gundel Takács Gábor vezetésével A Géniusz című tudásalapú vetélkedő, ami várhatóan az ősszel tér vissza új évadával. Az ATV a jelek szerint azonban úgy fellelkesedett, hogy úgy döntöttek: addig is képernyőre tűznek egy másik, tudásalapú játékot, a korábban már sugárzott 500 című műsort.

A teljes címén 500 – az ország géniusza áprilisban jelentkezik új évaddal, műsorvezetője pedig a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is Rónai Egon lesz. Az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd a SorozatWikinek elmondta, hogy a vetélkedő megújult díszletben tér vissza (ide kattintva meg is nézhető az új díszlet), és április 19-től lesz képernyőn kedd, szerda és csütörtök esténként.


Az 500 – az ország géniusza (az ATV első, ilyen típusú műsora) korábban 2019 márciusában volt látható, és mivel nagy sikert aratott, már tavaly felreppentek arról szóló hírek, hogy folytatást kap. A formátum lényege egyébként, hogy a résztvevőknek 500 kérdésre kell válaszolniuk, hogy megnyerjék az 50 milliós fődíjat. Ha azonban az illető három egymást követő kérdésre is rosszul felel, akkor kiesik.

A játékban mindig egyszerre ketten vesznek részt, a Játékos és a Kihívó. A Játékosnak mindig 5 másodperce van válaszolni a kérdésekre, és amennyiben 5 másodperc alatt jó választ ad, az addig összegyűjtött nyereménye 50 ezer forinttal nő. Ha viszont a Játékos egymás után 3 hibapontot gyűjt, kiesik, és a Kihívó folytathatja a játékot.


(via Media1, sorozatwiki)