Jóbarátok: a rajongók még húsz év után is találnak hibákat

Mi sem bizonyítja jobban a sorozat népszerűségét, mint hogy a mai napig árgus szemmel figyeljük, hol bukkanhat fel egy újabb baki. És nem hiába!

A rajongók főleg azóta teljesítenek kiválóan a hibavadászatban, hogy a teljes széria felkerült a Netflixre. A legújabb baki, amit kiszúrtak, hogy az először 1999-ben adásba került hatodik epizód 13. részében (The One with Rachel’s Sister) az egyik jelenetben a háttérben jól kivehető egy kameraman, és egy jókora zsinór is belóg a képbe.

Az oda nem illő részletek Chandler feje fölött balra láthatók.

 

Korábban olyan hibákat vettek észre, mint a váratlanul átalakuló szereplők (volt, hogy Monica, volt, hogy Rachel, volt, hogy Jack Geller helyett bukkant fel egy villanásnyi időre valaki más egy-egy jelenetben) vagy egyes figurák csodálatos teleportálása (a palacsintadobálós részben Ross egyszer a hűtőnél, egy másodperc múlva már Phoebe háta mögött látható, de egy másik epizódban Phoebe is képes volt a varázslatra).

A testdublőrök lebukása és a vágási hibák mellett olyan is gyakran volt, hogy a kellékesek mulasztottak: például amikor Joey melegítőfelsője tiszta maszat, majd mire megint mutatja a kamera (körülbelül 3 másodperccel később), már le van tisztogatva; amikor váratlanul eltűnik egy matrac, ami az előbb még ott volt; amikor nincs bekapcsolva a tévé, amit a hősök néznek; amikor megváltozik a szám kedvenceink lakásának ajtaján; vagy amikor Phoebe két napon át tartja a telefont – egy olyan készülékkel, ami nincs is csatlakoztatva.

Minderről erre a linkre kattintva láthatunk egy video-összeállítást. Az ilyen apróságoknál azonban sokkal érdekesebbek az olyan dramaturgiai tévesztések, amelyek esetenként még izgalmasabbnál izgalmasabb rajongói összeesküvés-elméleteket is generálnak. Talán a legjobb ilyen, hogy sokaknak feltűnt: Ross kisfia, Ben minden magyarázat nélkül eltűnt a széria utolsó két évadából. Egy teória szerint pedig erre nem az alkotók feledékenysége a magyarázat, hanem az, hogy a férfi exfelesége, Carol megvonta a láthatást a - valljuk be, - néha elég gázosan viselkedő hőstől…


(via DigitalSpy)