Jóbarátokkal ünnepelte Courteney Cox, hogy csillaga lett a hírességek sétányán

Az ünnepélyes ceremónián kollégái és barátnői, Jennifer Aniston és Lisa Kudrow mondtak vicces köszöntőbeszédet.

Courteney Cox, a Jóbarátok és a Sikoly-filmek sztárja február 27-én kapott saját csillagot a Hollywood Walk of Fame-en, azaz a hírességek sétányán. Az ünnepélyes ceremónián nem kisebb sztárok mondtak laudációt, mint Cox Jóbarátok-béli kolléganői, Jennifer Aniston és Lisa Kudrow.

 

Courteney Cox, Lisa Kudrow és Jennifer Aniston (forrás: Leon Bennett/Getty Images)

 

A csillagavató ceremónia végét ugyan elmosta az eső, a három színésznő azonban a végsőkig kitartva idézte fel stand up komikusokat megszégyenítő humorral, milyen régóta ismerik egymást – bár Jennifer Aniston ezen a ponton hozzátette, hogy az a 30 év valószínűleg csak elírás (tényleg az, mert valójában csak 29 év: a Jóbarátok forgatása ugyanis 1994 nyarán kezdődött). Aniston ezután így folytatta:

Courtney-val barátkozni annyi, mint Courtney családtagjának lenni, és mindezért ő a felelős. Az első pillanattól kezdve, amikor találkoztunk vele, azonnal befogadó volt, melegszívű, szeretetteljes, és minden érdekelte, ami veled kapcsolatos. Én pedig nagyon izgultam a találkozás miatt, mert hatalmas rajongója voltam. Ő volt az egyetlen a szereplők közül, aki már akkoriban is híres volt. Mindannyian tőle vettük a példát. Mindannyiunkba belenevelte, hogy támogassuk és szeressük egymást, mert hogy a színészeknek igenis támogatniuk és szeretniük kell egymást.

Mint ismeretes Courteney Cox a Jóbarátok rendmániás Monica Gellereként tett szert hatalmas rajongótáborra.  Az Emmy-díjas sitcom 10 évadon keresztül futott nagy sikerrel az NBC műsorán, de más országokban, egyebek között Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendett. A ceremónián elmondott beszédében Courteney Cox szeretettel tekintett vissza a sorozatban eltöltött évekre:

A Jóbarátok megtanított a bajtársiasság és az összetartás fontosságára. Ezek a barátságok életem legfontosabb időszakában jöttek létre. Annyi mindenen mentünk keresztül együtt. És egyszerűen megtanított arra, hogy ott legyünk egymás mellett, tudjátok, mint a [főcím]dalban: I'll be there for you. Ez abszolút így volt. Jó volt olyan emberekkel együtt dolgozni, akik egymásnak adták az ötleteket. Mindenki a legjobbat akarta mindenkinek. Nem volt semmi féltékenység, csak az, hogy csináljuk meg a lehető legjobb sorozatot, és támogassuk egymást ebben.

A teljes beszéd ebben a videóban is visszanézhető:

 

(via Variety & EW.com)