Jön egy vadiúj Star Trek-sorozat, Picard kapitány is benne lesz

Végre hivatalos: Sir Patrick Stewarttal készül a Star Trek - Az új nemzedék folytatása.

Június közepén a CBS csatorna hivatalosan még nem kommentálta azokat a pletykákat, miszerint 5 új Star Trek-sorozaton dolgoznak, ráadásul az egyik projektjük Az új nemzedék folytatása lesz, Picard kapitánnyal a főszerepben. Most viszont az új Star Trek-sorozatok producere, Alex Kurtzman hivatalosan is bejelentette:

Nagy örömömre szolgál, hogy engem ért az a megtiszteltetés, hogy Sir Patrick Stewartot ismét a Star Trek kötelékében köszönthetjük! A rajongók már 20 éve reménykednek Jean-Luc Picard kapitány visszatérésében, most végre eljött ez a nap. Alig várjuk, hogy új világot teremthessünk, meglepjük az embereket, és helyreállítsuk a régi és új nemzedékek becsületét.

Patrick Stewart (aki nemrég ünnepelte a 78. születésnapját) egy hosszabb Instagram-bejegyzésben vallott arról, milyen érzés lesz ismét eljátszani Picard kapitányt, aki utoljára a 2002-es Star Trek 10. - Nemezis idején hordott utoljára a Csillagflotta egyenruháját. 

Mindig nagyon büszke voltam arra, hogy a Star Trek: Az új nemzedék részese lehettem, de amikor 2002 tavaszán befejeztem az utolsó mozifilmet, valóban úgy éreztem, eljött az idő, hogy lezárjam a Star Trek-pályafutásomat. Ezért volt váratlan, de kellemes meglepetés, mennyire izgatottnak és lelkesnek érzem magam, most hogy visszatérek Jean-Luc Picardhoz, és új mélységeket kereshetek meg benne, újra életre kelthetem, mikor már azt hittem, örökre elbúcsúztunk egymástól.

A sztár hozzátette:

Az elmúlt években nagyon megtisztelő volt olyan történeteket hallani, hogy Az új nemzedék sorozat mennyit segített az embereknek megküzdeni a kihívásokkal az életük nehéz szakaszaiban, vagy hogy mennyire inspiráló volt sokaknak Jean-Luc példája, hogy az ő útját követve élen járjanak a tudományokban, a felfedezésekben vagy az irányításban. Úgy érzem, készen állok arra, hogy visszatérjek, és ismét megmutassam a jó oldalt, ami igen fontos ezekben a mostani, olykor igen sötét időkben. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a ragyogó kreatív csapatunkkal, miközben új, meglepő és tartalmas történeteket igyekszünk elmesélni.

Star Trek-rajongóknak további jó hír, hogy a többi pletyka is igaznak bizonyult a CBS háza tájáról! Tényleg lesz egy tinédzsereknek szánt Csillagflotta Akadémia-sorozat, készül egy másik széria, ami a közönségkedvenc Khan karakterére fókuszálna (de nem lesz köze a régi, 1982-es Khan haragjához) és jön egy négyrészes minisorozat is, Star Trek: Short Treks címmel. (via Consequenceofsound.net)