Julia Roberts hosszú menetelése

Julia a nyolcvanas évek végétől majdnem napjainkig kísér el minket, miközben Brad Pitt vagy éppen Clive Owen a partnere - de pizzát is csinál nekünk, ha kikelt az ellenség ágyából!

Mystic Pizza (1988)

Dalsy (a borzas frizurájú Julia Roberts), Kat (Annabeth Gish) és Jojo (Lili Taylor) jó barátnők. Mindhárman a Mystic Pizza elnevezésű pizzériában dolgoznak. Mindhárman szemtelenül fiatalok, szenvedélyesek és szerelmesek. Három nő és három férfi - bizony nem könnyű eset egyik sem. Mindhárom kapcsolat teljesen különböző. Egyben viszont megegyeznek. Viharos és tomboló. Dalsy, a leggyönyörűbb és legvadabb egy milliomos kis ficsúrba lesz szerelmes. Kat szelíd és ártatlan baby-sitter, egy két hétre magára hagyott, vonzó tanár gyermekére ügyel, s észrevétlenül szerelembe esik. Jojo született vamp és szexmániás, aki egy nagy mamlaszba lesz szerelmes.

Egy ágyban az ellenséggel (1991)

Amikor Laura (Roberts) négy évvel ezelőtt hozzáment Martin Burney-hez (Patrick Bergin) még csak nem is sejthette, hogy a férfit milyen vad szenvedély fűti iránta. A külvilág számára ők az ideális házaspár megtestesítői, Ám a Burney család élete cseppet sem olyan, mint amilyennek kívülről látszik. Senkinek nincs fogalma arról, hogy a rettegő asszony csak a megfelelő pillanatot várja, hogy megszökhessen ebből a pusztító kapcsolatból, elmenekülhessen az elől, amit még legvadabb rémálmaiban sem tételezett volna fel az őt szerető férjéről. Elszökni sikerül – eltűnni nem!

A mexikói (2001)

Jerry Welbach (Brad Pitt) életének legnehezebb napján két ultimátumot kap. Főnöke nem éppen tiszta üzletekben utazik, ezúttal fejvesztés terhe mellett Jerrynek Mexikóból kell elhoznia egy legendás pisztolyt, amit A mexikóiként említenek. Barátnője, Samantha (Roberts) pedig szakítással fenyegetőzik, és választás elé állítja Jerryt: vagy ő, vagy a maffia. Addig is elmegy Las Vegasba szerencsét próbálni. Jerry viszont úgy gondolja, jobb neki élve, Samantha meg csak haragudjon rá egy életre. Csakhogy a lányt elrabolja egy bérgyilkos, aki A mexikóit kéri érte cserébe. És ez a bérgyilkos volt James Gandolfini, aki szépen el is lopta a filmet.

Kettős játék (2009)

Claire Stenwick CIA-ügynök (Julia Roberts) és Ray Koval brit titkos ügynök (Clive Owen) egy dubai bevetésen találkozott egymással. Később mindketten hátat fordítanak megbízóiknak, hogy civilben kamatoztassák tapasztalataikat. Két multicégnél helyezkednek el, és megpróbálnak búsás hasznot húzni azok rivalizálásából. A két vállalat ugyanis kíméletlen háborút folytat egymással. Stenwick és Koval feladata, hogy megszerezzék egy gyógyszeripari termék képletét, amely rengeteg pénzt hozhat a szabadalmaztató cég számára. Miközben az egyik profi megpróbálja kijátszani a másikat, tényleg egymásba szeretnek – vagy csak úgy tesznek?

Pénzes cápa (2016)

Lee Gates (George Clooney) pénzügyi guru is: bennfentes információk szivárogtatásával vált a Wall Street hősévé, és saját tévéműsora van. De néha ő is téved. Kyle (Jack O'Connell) egy rossz tippje következtében csődbe ment, és végső kétségbeesésében túszul ejti a műsorvezetőt. Méghozzá élő, egyenes adásban, és vele tartja foglyul a műsor producerét (Julia Roberts) is. Azzal fenyeget, hogy ha a tőzsdei munkanap végére nem megy fel a részvénye ára 24 és fél ponttal, akkor végez Lee-vel. Egyre többen nézik a műsort, és mindazok, akik izgatottan várják, hogy vajon tényleg a kamera előtt kell-e majd meghalnia a képernyő kedvencének, néhány üzleti titok lelepleződését is figyelemmel kísérhetik. És ki gondolta volna, hogy mindezt Jodie Foster rendezte, aki a jelek szerint sokat tud a tőzsdéről.