Kasza Tibort senki (és semmi) nem tudja megszorongatni

A Szerencsekerék hétről hétre jobb nézettséget produkál, és hol van még a vége?!

A teljes lakosság körében a múlt hét legnézettebb műsora a Szerencsekerék pénteki adása volt

887 084 nézővel és 24,3 százalékos közönségaránnyal, de a második pedig a keddi Szerencsekerék adás lett, 846 796 nézővel és 23,3 százalékos közönségaránnyal. A hét harmadik legnézettebb műsora is a TV2-n volt látható: hétfőn aTények 844 878 nézőt vonzott.

Szerencsekerék; Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Ebben a célcsoportban először csak a tizenharmadik helyen bukkanunk RTL-es műsorra: a szombati RTL Híradót 762 378-an követték figyelemmel, hogy aztán a tizenötödik helyen végző Gólkirályságot is megnézzék: az RTL-es sorozat harmadik epizódját 732 179-en látták a teljes lakosság körében, a közönségarány 20 százalékos volt. A fiatalok körében viszont a második legnézettebb műsor lett a múlt héten 264 430 nézővel és 24,4 százalékos közönségaránnyal.

Ennél már csak a szintén RTL-es Cápák közöttet nézték többen, és ez lett a 18 és 49 év közöttiek körében a legnézettebb műsor 276 697 nézővel és 21,9 százalékos közönségaránnyal.

Vagyis mint azt az utóbbi időben már többször megírtuk: a teljes lakosság körében megkérdőjelezhetetlenül a TV2 a legnagyobb kedvenc, míg a fiatalok körében, az első két legnézettebb műsor RTL-es, de a harmadik helyen már ott is ott „toporog” a Szerencsekerék múlt heti legnézettebb, pénteki adása 253 649 nézővel és 23,4 százalékos közönségaránnyal.

Cápák között; Forrás: RTL Sajtóklub

 

Mind a fiatalok, mind a teljes lakosság körében a Tények vezeti a hírműsorok nézettségi versenyét, vagyis a TV2 a Tényekkel és az utána következő Szerencsekerékkel sorra nyeri a hétköznapokat. A Kasza Tibor műsorvezetésével adásba kerülő vetélkedő egyébként majdnem olyan erős számokat produkál, mint a Farm VIP a legnézettebb periódusában, az előző héthez képest jócskán növelni tudta nézői számát: míg a 2. héten egy-egy adást átlagosan 214 787-en néztek a fiatalok körében (19,3% SHR), addig a múlt héten ez a szám már 236 563 volt (21,1% SHR). A teljes lakosság körében 802 575-ről ugrott 846 279-re az átlagos nézőszám.

A hétvégéket viszont az RTL viszi a szombati Gólkirálysággal, - aminek még nőtt is a nézettsége az előző héthez képest – és a vasárnapi Cápák közöttel, ami a fiatalok körében nem veszített nézettségéből, viszont a teljes lakosság körében egy kicsit kevesebben nézték, mint előző héten.

Ha az RTL újra az első számú kereskedelmi csatorna szeretne lenni, muszáj lesz kitalálnia valamit a hétköznapokra, mert a Drága örökösök nem tud a Szerencsekerék fölé kerekedni, ráadásul a héten a TV2 útjára indította a Hazatalálsz című napi sorozatát (kritikánk itt olvasható), ami a Szerencsekerék után következik, abban az idősávban, amikor az RTL-en A mi kis falunk ismétlése van adásban. Valószínűleg egy ismétlés – akármennyire is a a nézők kedvence volt A mi kis falunk – nem tud egy vadiúj sorozatot megverni, és hát a Szerencsekerék ellen is csatába kellene indítani valamit a hétköznapok győzelméért.

Mi pedig jövő héten beszámolunk arról, hogy hogyan muzsikált a Hazatalálsz az első hetében.