Kedd estére egy régi vágású krimit ajánlunk

A régi vágású, itt még ifjú Michael Caine-nel. Késő este pedig láthatunk egy Keanu Reeves-filmet a rosszabbik fajtából.

Pénz beszél - Film+, április 28. kedd, 16.55h

A jószívű, mindenki kedvence Brandon Lang (Matthew McConaughey) egy év leforgása alatt milliomosok vagyonával játszó John Anthonyvá válik, aki nyolcvan százalékos biztonsággal tippel bármilyen meccsre. Arra persze csak később döbben rá, hogy mentora, Walter Abrams (Al Pacino) csúnyán átverte, és a játék nem csak pénzre megy. Milliós fogadásoknál már az élete is tét, a nagy halak, főleg Novian (Armand Assante) ugyanis nem szeretik, ha elúszik a pénzük.

 

Két hét múlva örökké - Sony Movie Channel, április 28. kedd, 17.25h

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd, és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

 

Dreamgirls - Paramount Channel, április 28. kedd, 18.20h

A Dreamgirls egy női énektrió, a The Dreamettes sorsát követi nyomon a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek közepéig. Egy tehetségkutató versenyen fedezi fel őket Curtis Taylor, az ambiciózus menedzser és felajánlja nekik életük nagy dobását: vokalisták lehetnek a híres énekes, James "Villám" Early mögött. Curtis elkezdi kialakítani a lányok imidzsét és hangzását, majd végül lehetőséget ad nekik, hogy külön is megméressék magukat, mint a The Dreams trió.A rivaldafény azonban lassacskán a gyönyörű Deenára összpontosul, mígnem a kevésbé vonzó Effie végleg kiszorul a csapatból. Noha a Dreams végül befut, a lányoknak hamarosan rá kell ébredniük, hogy a hírnév és a gazdagság ára talán jóval magasabb, mint hitték.

 

Egy boltkóros naplója - Viasat3, április 28. kedd, 21h

A gyönyörű, fiatal Rebecca (Isla Fisher) tipikus nagyvárosi szenvedélybetegségben, vásárlási kényszerben szenved. Amikor a betegsége az anyagi csőd szélére sodorja, Rebecca jövedelmezőbbre cseréli a munkáját, és az egyik pénzügyi tanácsadó lapnál helyezkedik el. Az egyszerű, hétköznapi embereknek szóló cikkeivel gyorsan népszerű lesz. A jóképű, ambiciózus munkatársa, Luke (Hugh Dancy) figyelmét is felkelti, aki mit sem tud a vásárlási mánia férfiakra gyakorolt veszélyes hatásáról.

 

Gyilkosságok varázsszóra - Film Mania, április 28. kedd, 21h

Egy reklámcég vezetőjének (Michael Caine) a munkáját visszadobják. Marshallt legfőképpen az bosszantja, hogy az ő ötlete helyett egy sokkal fiatalabb és általa tehetségtelenebbnek vélt férfi (Peter Reigret) pályázatát választják. Marshall teljesen magába roskad, és az aluljáróban véletlenül magával sodor egy hajléktalant, aki bezuhan egy metrószerelvény elé. A férfiban lassan tudatosul az a tény, hogy sokkal könnyebb ölni, mint ahogy azt korábban gondolta. Eldönti, hogy lassan leszámol az összes ellenségével... a sort a feleségével kezdi.

 

A nyakörv - Mozi+, április 28. kedd, 21.25h

Bart (Bob Hoskins) 4 éves korában elrabolta Danny-t (Jet Li), s azóta úgy bánik vele, mint egy állattal. Danny képes az első parancsszóra rátámadni bárkire, a legcsekélyebb esélyt sem adva ellenfelének. Egy nap azonban Danny véletlenül találkozik Sam-mel (Morgan Freeman), a vak zongorahangolóval. Sam és a mostohalánya, Victoria (Kerry Condon) megismertetik vele az emberi természetnek azt az oldalát, amely számára eddig ismeretlen volt. Így Danny életről alkotott képe lassan megváltozik. Megpróbál hát önmaga lenni és múltjának titkait felderíteni, immár Bart-tal és annak bandájával szembeszállva...

 

Éli könyve - Moziverzum, április 28. kedd, 21.25h

A Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holttestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni ugyanis hatalmát. Az emberiség sorsa így Éli kezében van...

 

Betty nővér - Filmcafé, április 28. kedd, 22.45h

Betty (Renée Zellweger), a kisvárosi pincérnő, aki megszállott szappanopera rajongó, nem fogadja el, hogy nem lehet együtt szerelmével, még akkor sem, ha az illető nem is létezik. Betty férje mellett arról ábrándozik, hogy mi is lett volna, ha befejezi a nővérképzőt. Aztán, egy nap minden megváltozik. Férjét a szeme láttára ölik meg egy sötét ügylet során, ezért Betty élete is fenekestül felfordul, meggyőződésévé válik, hogy kedvenc sorozatának világa az ő világa is. Nekivág Amerikának, hogy megtalálja élete nagy szerelmét, a szappanopera sztárját. Azt azonban nem is sejti, hogy férje gyilkosai már az ő nyomában járnak.

 

Gyilkos nap - Mozi+, április 28. kedd, 23.25h

Egy japán vállalat és egy amerikai vállalkozó sikeres együttműködési megállapodásának ünneplésekor egy fiatal nőt holtan találnak. A nyomozás során a hatóság folyamatos ellenállásba ütközik a japánok részéről, akik mindent megtesznek azért, hogy félrevezessék a rendőröket, így azok kénytelenek egy már visszavonult, öreg nyomozó segítségét kérni, aki mélyreható ismeretekkel rendelkezik a japán kultúráról. Miközben az öreg egyre közelebb jut az igazsághoz, a japánok egyre hathatósabb eszközökhöz folyamodnak, hogy megszabaduljanak tőle és az embereitől, s így egyre kevesebb idejük marad arra, hogy kiderítsék, mi is történt valójában.

 

Isten lánya - RTL Klub, április 28. kedd, 23.35h

Galban nyomozó (Keanu Reeves) a társa meggyilkolása ügyében nyomoz. A titokzatos eset felderítése közben rendőri túlkapás, brutalitás és korrupció szálai bukkannak elő. Galban a társa fényképezőgépén talált fotókat nézegetve úgy érzi, Isabel (Ana de Armas), egy fiatal lány, talán tudhat valamit. De nem keresi fel, mert mindenki, akit csak kikérdezett, pár napon belül gyilkosság áldozata lett. Pedig Isabelnek van egy szörnyű titka.

 

Sasszem - Film Now, április 28. kedd, 23.40h

Jerry és Rachel két idegen, akiket összehoz egy rejtélyes telefonhívás. A hívó fél egy nő, akit egyikük sem ismer, és aki az életüket és a családjukat fenyegetve egyre veszélyesebb helyzetekbe hajszolja Jerryt és Rachelt, miközben a hétköznapok technológiáját használva követi minden lépésüket, és úgy tűnik, mindent lát. Ahogy a hajmeresztő történet halad, a két átlagemberből az ország két legveszélyesebb bűnözője lesz, akiknek össze kell fogniuk, hogy kiderítsék, mi is történik, de ami még fontosabb, hogy miért.