Kedden az este kilenc órás sáv meglepően erős

Mi a Clint Eastwood által rendezett Véres munkát ajánljuk, de van itt egyéb érdekesség is.

Egy csodálatos elme - Paramount Channel, szeptember 22. kedd, 18.15h

1947-et írunk: John Forbes Nash Jr. megérkezik a Princeton egyetemre, hogy matematikát tanuljon. A titokzatos nyugat-virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs elég ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet _ sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása.A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő lökést: egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szőke lányért, és az ötlet, mely oly régóta kísérti, megfogan. Megírja dolgozatát a játékelméletről _ a versengés matematikájáról -, mely bátran szembeszegül Adam Smithnek, a modern közgazdaságtan atyjának, doktrínáival. 150 év elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tűnik és Nash élete örökre megváltozik. Megnyer egy rangos ösztöndíjat és tanári állást kap, de nem elégedett. A tudomány jelentős szerepet játszott Amerika második világháborús győzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban. Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher, és szigorúan titkos megbízatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie.Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába. Ám szívére másfelől is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörű és ragyogóan okos Aliciával, aki Nasht egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel. Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettős életébe. Ám ennek a munkának, veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van...

 

Tango és Cash - Film+, szeptember 22. kedd, 21h

Tango (Sylvester Stallone) és Cash (Kurt Russell) két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Félreállításukra fantasztikus tervet eszelnek ki: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra, ha összefognak.

 

Hideg nyomon - Paramount Channel, szeptember 22. kedd, 21h

Amikor a 4 éves Amanda McCready eltűnik otthonról és a rendőrség erőfeszítései eredménytelenek maradnak, a kislány nagynénje, Beatrice McCready felbérel két magándetektívet, Patrick Kenzie-t és Angie Gennarót. A detektívek ugyan beismerik, hogy nagyon kevés a tapasztalatuk a hasonló ügyek terén, a család mégis őket választja, mert nem hvatásos rendőrök és ismerik a zűrös környéket, ahol a család él. Az események előrehaladtával Kenzi-nek és Gennarónak drogdílerekkel, bandákkal és pedofilokkal kell szembenéznie. Mikor végre megoldhatnák az ügyet, olyan erkölcsi dilemmával szembesülnek, ami tönkreteheti a kapcsolatukat.

 

A Keresztapa 2 - Moziverzum, szeptember 22. kedd, 21h

Vito Corleone halála után, Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával pedig új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan azonban újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, amelyekben az új vezetőnek helyt kell állnia. És Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa, s védelmet biztosítson a családjának. Eközben még az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét...

 

Pókerarcok - Film Mánia, szeptember 22. kedd, 21h

A profi zsugások azt vallják: a megélhetésért játszani van olyan meló, mint bármi más. Nem hazardírozol. Tutira mész. A cél, hogy óránként bekaszálj egy nagy tétet. Ennyi. Ha jól jár a lap, beszeded a pénzt, ha rosszul jár, ülsz rajta. Nem kockáztatsz. Így fizettem két évig a jogi egyetemet. Ilyen az igazi verklis. A New York-i pókeralvilágban játszódó történet egy fiúról szól, aki álmát a kártyaasztalnál próbálja valóra válni. A zsugás Mike McDermott (Matt Damon) feladja pókerszenvedélyét. Beiratkozik a jogi egyetemre, mert számára ez a biztos út a sikeres életbe. Csakhogy hiányzik belőle a titkos hátsó szobák pókercsatáinak izgalma, és amikor régi barátját, Férget (Edward Norton)kiengedik a börtönből, Mike-nak szembe kell néznie a nehéz és kockázatos dilemmával, hogy visszatérjen-e a zsugások világába a barátja kedvéért.

 

Az ördög ügyvédje - Sony Movie Channel, szeptember 22. kedd, 21h

Démoni hatású, egyedi filmcsemege. Az utolsó pillanatokig meglepetésekkel szolgál az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje. Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne. A győzelem megszállottjává válik és többé semmi más nem érdekli. Nem figyel felesége baljóslatú látomásaira, aki egyre furcsább dolgokat tapasztal és megérzi, hogy súlyos árat kell fizetniük a csillogó előnyökért. Kevin egyre nehezebb tárgyalótermi megmérettetéseken esik át. Mindene a diadal, de elkezd félni. A földi pokol kapujában Milton vár rá.

 

Véres munka - Viasat3, szeptember 22. kedd, 21h

Terrell McCaleb (Clint Eastwood) a visszavonult FBI-ügynökön szívátültetés hajtanak végre. A sikeres műtét után lábadozó egykori nyomozót felkeresi egy nő, aki arra kéri, hogy találja meg nővére gyilkosát. A megfáradt ügynök visszautasítja a felkérést, de amikor megtudja, hogy a meggyilkolt asszony szíve most az ő régi szíve helyén dobog, megváltoztatja az álláspontját és a gyilkosok nyomába ered.

 

Jerry Maguire - A nagy hátraarc - Viasat3, szeptember 22. kedd, 23.20h

Jerry Maguire életében minden együtt van ahhoz, hogy megtestesítse korunk ideálját: sikeres sportmenedzser rengeteg ügyféllel, rengeteg pénzzel és egy szintén sikeres menedzser-menyasszonnyal. Jerry azonban egyszercsak rádöbben arra, hogy a sok munka és a pénz utáni kíméletlen hajsza kiölte belőle az embert. Egyetlen éjszaka alatt kiáltványt fogalmaz, melyet másnap mindenki kitörő lelkesedéssel fogad a munkahelyén. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy a szép elvek és a sikerorientált gyakorlat között áthidalhatatlan szakadék tátong _ egyik percről a másikra kirúgják állásából. Cserbenhagyják ügyfelei, a neves sportolók és menyasszonya is szakít vele. Csak ketten állnak mellé: egy másodosztályú focista és a kisfiát egyedül nevelő bájos könyvelőnő. Hármasban vágnak neki, hogy meghódítsák a világot.

 

Az ördög háromszöge - Film Mánia, szeptember, 22. kedd, 23.20h

A gyönyörű, szexi Nicole és a halkbeszédű, félénk Mia közös vonása, hogy ugyanazt a férfit szeretik. Nicole az ördögi vonzerővel megáldott férfinek a szeretője, és képtelen elhagyni, míg Mia, Guy felesége már öngyilkosságot is elkövetett férje sorozatos hűtlensége miatt. Amikor a két asszony felfedezi, hogy osztozni kénytelenek az ördögi férfin, furcsa tervet szőnek, méghozzá közösen: Guynak vesznie kell! A helyszínen hamarosan megjelenik egy nyomozónő Guy eltűnése ügyében. És bizonyos jelek arra utalnak, hogy a férfi esetleg mégsem halt meg.

 

Tűzoltó utca 25. - M5, szeptember 22. kedd, 00.35h

A Tűzoltó utcában éjszaka is bontanak egy házat. A mellette álló bérház lakói a hőségtől, zajtól, portól nem tudnak nyugodtan aludni, ezért álmokkal és víziókkal keveredett emlékeik képei villannak fel emlékezetükben. Együtt átélt évtizedek, családi történetek és a történelem. "Házunk a múlt egy darabja _ írja Szabó István a film mottójában -, az emberek, akik itt laknak, a múlt emlékeinek szövevényében élnek, életük legnagyobb döntéseit a háborús évek követelték tőlük, s emberségük, magatartásuk döntő próbái elé is akkor álltak." Sára Sándor kamerája előtt különleges képek jelennek meg, melyeknek történetei időn és téren átlépve kapcsolódnak egymáshoz és egységes látomást alkotnak.