Kellemetlen szekunder szégyen, amit Kelemen Annáék és Csutiék művelnek

A Hal a tortán új verziójának harmadik évada nem okoz csalódást, mármint abban az esetben, ha az ember egy több szinten nevetséges műsorra számít.

Zengtem én már ódát arról a Hal a tortánról, ami még tényleg jó volt. Itt a link: Hal a tortán anno: a magyar tévé legendás őrjöngése.  És volt egy sejtésem, hogy ez a formátum nem öregedett jól, illetve nem is újították meg eléggé, mert a novemberi visszatérés is azt vetítette előre, hogy itt a banyatank kötelező alkalmazása az egyik nagy showelem. Lásd: Banyatankkal, öregesen nyitotta a Hal a tortán. Ennek megfelelően ez a mostani évad sem tűnik nagyon másnak. 

Az első hét vendégei: Szorcsik Viki, Kelemen Anna, Gáspár Virág, Kökény Attila és Csuti. Erős a trashfaktor, szinte borítékolni is lehet a csúcsminőségű, minden pillanatában instant mémesedő kontentet, de hiába minden: a varázslat elmarad, nincs összhang, ez az ötös egyszerűen nem működik.

Forrás: supertv2

 

Az első adás első jelenete az, hogy Kelemen Anna naplót ír. Így kezdi: "Kedves Naplóm!" Ez előre is vetíti, hogy mennyire lesz megírva és a szereplők szájába rágva minden "spontán" reality pillanat. Ezek akár még működhetnének is, csakhogy a szereplők már nem olyanok, mint régen. Ez a Kelemen Anna már nem az, aki sokak fantáziájában él. Nem az a pink Barbie, aki csak azért lett meghívva beszélgetős műsorokba, hogy legyen egy ember, aki fixen mondja az orbitális baromságokat. De nem is az a Kelemen Anna, aki ki tudja miért, de indult volna a 2018-as választásokon. (Szavazásra buzdított úgy, hogy cserébe egy vele eltöltött éjszakát ígért.) Kelemen Anna ebben a Hal a tortános szereposztásban sokkal visszafogottabb. Nem hoz magával sok harsányságot, nem elég provokatív. 

Vannak olyan erőltetett pillanatok, amikor Kelemen Anna emésztés segítő tornára (ez gondolom, a kakálás pettingje), valamint indokolatlan Dancing With The Stars nézésre kényszeríti vendégeit.

Szorcsik Viki, Kökény Attila és Csuti pedig tapasztaltak ilyen fajta szereplésben, és tudják, hogy már nem éri meg fullban tolni a kretént. Lehet, hogy a műsornak nem jó, de maguknak mindenképpen előnyös, ha sem magukból, sem pedig a másikból nem csinálnak komplett idiótát. Elcukisodnak. Minimálisan elbénázgatnak, de ennél többet senki sem vállal. 

Viszont itt lenne megmentőnek Gáspár Virág, aki ritkán szól, de akkor az mindig megér egy külön említést. Amikor Kelemen Annánál voltak vendégségben, és a házigazda befújta a szobát fertőtlenítővel, akkor Virág a következőt mondta:

A mentás-ciprusos szag hányást okozott bennem.

Az is zseni pillanat, amikor Esti ágya melletti óriás nyuszi formájú éjjeli lámpára mutatva megkérdezi, hogy honnan van ez a pingvin. 

Ez minden, amit a műsor fel tud mutatni.