Kevin Spacey nélkül is folytatódik Kevin Spacey kultsorozata

Mégis jön a 6. évad a Kártyavárhoz, Diane Lane és Greg Kinnear is csatlakozott a stábhoz.

Mégis folytatódni fognak a Kártyavár (House of Cards) tévésorozat új évadának felvételei, amit tavaly akkor hagyott félbe a Netflix, amikor Kevin Spacey-ről kiderült: zaklatta Anthony Rappet, a Star Trek: Discovery sztárját, amikor a színész még csak 14 éves volt. Ezután sorra derültek ki a hasonló ügyek, többek között az is, hogy Spacey a Kártyavár forgatásának légkörét is teljesen megmérgezte azzal, hogy rendszeresen fogdosta a stáb fiatal férfi tagjait, és olyan is volt, hogy a nadrágjukba dugta a kezét. A Netflix végül kirúgta Kevin Spacey-t, aki nem is tagadta a vádakat, sőt, a lehető legrosszabb időzítéssel coming outolt arról, hogy homoszexuális.

Tavaly még úgy volt, hogy a Netflix nem fogja folytatni a Kártyavárat, ám most mégis úgy döntöttek a csatornánál, hogy leforgatnak egy csonka, 8 epizódos évadot (a szokásos 13 helyett). Húzónévnek le is igazolták a stábba Greg Kinneart és Diane Lane-t, akik egy testvérpárt fognak alakítani. Az izgalmas politikai konspirációkkal teli sorozat utolsó évada a készítők szándéka szerint Kevin Spacey karakterének, Frank Underwood kongresszusi képviselőnek a feleségét, Claire Underwoodot helyezi majd a középpontba, akit természetesen továbbra is Robin Wright alakít.

Szintén a Kártyavárral kapcsolatos hír a közelmúltból, hogy a széria egykori sztárja, a 4-5. évadban szereplő Joel Kinnaman a napokban árulta el, hogy egyáltalán nem lepte meg a Kevin Spacey körüli botrány. Saját bevallása szerint öt-hat olyan barátja is van a feltörekvő hollywoodi férfi színészek között, akiknél Spacey bepróbálkozott, illetve őt magát is „meleg fogadtatásban részesítette, amikor megérkezett Baltimore-ba”, de Kinnaman inkább megtartotta a két lépés távolságot. (via NME.com)