Ki ölte meg Michael Jacksont?

A legendás énekes halálának körülményeit feltáró dokumentumfilm várhatóan hazánkban is látható lesz.

A Killing Michael Jackson (Megölni Michael Jacksont) tíz évvel az énekes halála után próbálja kideríteni, mi miatt halt meg a popikon. Egy független brit producercég, a Zig Zag gyártásában készülő alkotásban három amerikai detektív (Orlando Martinez, Dan Myers és Scott Smith) jár utána annak, hogy mi okozta Jackson halálát.

Martinez, Myers és Smith a haláleset ügyében nyomozó csoport tagjai voltak már 2009-ben is, s habár Conrad Murray-t, a néhai énekes orvosát – aki szintén megjelenik a dokumentumfilmben – már bebörtönözték gondatlanságból elkövetett véletlen emberölés miatt, az eredeti aktákat újranyitó nyomozók új eredményeket, a filmesek pedig korábban sosem látott archív felvételeket ígérnek.

Michael Jackson, halála előtt négy évvel. Forrás: Carlo Allegri / Getty Images

 

Az európai piacra a Discovery Networks szerezte meg a Killing Michael Jackson sugárzási jogait, így Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, ezenkívül egy másik csatorna közvetítésével Lengyelországban és Belgiumban biztosan látható lesz, szóval nem kizárt, hogy a magyar Discovery is adja majd.

„Ez a film a Michael Jackson halálát övező gyanús körülményekre fókuszál,

kivételes lehetőséget nyújtva a nézőknek, hogy bepillanthassanak a popsztár életének utolsó pillanataiba

és abba a bűnügyi eljárásba, ami végül Dr. Conrad Murray letartóztatásához és elítéléséhez vezetett” – nyilatkozta a Killing Michael Jacksonról Matt Graff, a Zig Zag Productions ügyvezető igazgatója.


(via Variety)